Sijil III dalam Masakan Masakan

Umum

Penerangan Program

Kelayakan ini mencerminkan peranan tukang masak komersial yang menggunakan pelbagai kemahiran masakan yang maju dan pengetahuan tentang operasi dapur untuk menyediakan makanan dan menu item.

Menggunakan kebijaksanaan dan penghakiman, mereka bekerja dengan beberapa kebebasan dan di bawah penyeliaan terhad menggunakan rancangan, dasar, dan prosedur untuk membimbing aktiviti kerja.

Keperluan Kemasukan (Pelajar Antarabangsa)

Pemohon perlu menunjukkan bahawa mereka memenuhi salah satu kriteria kemasukan berikut:

  • Penguasaan bahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 5.5;
  • 18 tahun atau lebih;
  • Puaskan kriteria pemohon sementara (GTE) Jabatan Imigresen Australia (DIBP) untuk visa pelajar (subclass 500);
  • Penyempurnaan pendidikan Australia Tahun 11 (menengah kanan) atau setaraf di luar negeri; ATAU
  • Menunjukkan melalui Wawancara Kemasukan, sama ada secara peribadi atau melalui telefon, bahawa mereka mempunyai kemahiran dan kemampuan untuk berjaya dalam kursus ini.

Nota: Semua Pemohon MESTI memegang semua Unit prasyarat sekiranya diperlukan

Tempoh Program

Program ini disampaikan dalam tempoh 12 bulan, termasuk 4 syarat tempoh 10 minggu 20 jam seminggu. (Plus 3 x 2 minggu istirahat)

Program Penempatan Kerja

Program ini memerlukan 48 tempoh Perkhidmatan Penempatan Kerja. Program Penempatan Kerja (WPP) ini merupakan komponen penting dalam kursus ini dan menyediakan pelajar dengan pengalaman hidup dalam industri.

Pathways

Kursus ini menyediakan Pathway ke SIT40516-Sijil IV dalam Cookery Komersial. Ia juga boleh membuka pilihan untuk anda memasak di sebuah restoran, hotel atau kafe.

Hasil Kerjaya yang Berpotensi

Masak di restoran, hotel, kafe atau kedai kopi

Kos

  • Yuran Pengajian: $ 16,800.00 (AU)
  • Yuran Bahan: $ 400.00 (AU)
  • Yuran Pendaftaran: $ 200.00 (AU)
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Ad Astra Institute; a modern and vibrant education institute in the Australian hospitality industry. With direct links to industry, Ad Astra Institute offers our students the unique opportunity to lea ... Baca lebih lanjut

Ad Astra Institute; a modern and vibrant education institute in the Australian hospitality industry. With direct links to industry, Ad Astra Institute offers our students the unique opportunity to learn from industry professionals, with a strong emphasis on student outcomes. Baca Ringkas