Read the Official Description

program Sijil Siswazah dalam Pengurusan Kewangan terdiri daripada sekurang-kurangnya 12 kredit Eropah dan mengambil 1 tahun akademik dari 9 hingga 12 bulan pengajian separuh masa untuk melengkapkan (3 hingga 4/4).

keperluan program

  • Jumlah 12 kredit
  • Kursus (GCCOMxxx) 12 kredit / 6 kursus

KURSUS TERAS DALAM PENGURUSAN KEWANGAN

GCCFM501 - Analisis Penyata Kewangan

Untuk membuat keputusan yang rasional, pengurus mesti mempunyai alat analisis. Untuk berunding dengan berkesan untuk dana luar, seseorang itu perlu untuk menyesuaikan diri dengan semua aspek analisis kewangan yang pembekal luar penggunaan modal teroka dalam menilai firma itu. Alat yang berguna analisis kewangan dan perancangan adalah mata pelajaran kursus ini. kunci kira-kira, penyata pendapatan, penggunaan nisbah kewangan, analisis trend, saiz biasa dan analisis indeks membentuk asas untuk perbincangan.

GCCFM502 - Kos-Volume-Profit Analisis

Dalam kursus ini kita meneroka kesan ke atas keuntungan mengurus dan memanfaatkan kewangan. Pulang modal analisis, bersama-sama dengan tahap leverage operasi (DOL) dan risiko perniagaan adalah dianggap teliti. Juga, EBIT-EPS pulang modal, tahap keumpilan kewangan (DFL), dan risiko kewangan dibincangkan secara terperinci. Darjah jumlah leverage (DTL) dan jumlah risiko syarikat juga merupakan sebahagian daripada kursus.

GCCFM503 - Budgeting

Belanjawan adalah satu alat yang penting untuk perancangan dan kawalan yang berkesan dalam setiap organisasi. Dalam kursus ini, kami menerangkan tujuan bajet dan kita membezakan bajet daripada ramalan dan daripada pelan strategik. Selain itu, pelbagai jenis belanjawan akan dipertimbangkan. Proses penyediaan bajet, bersama-sama dengan kawalan pengurusan operasi, dan penilaian operasi, juga dikaji secara mendalam. Varian masalah analisis dan kajian kes menyeluruh menjamin pendekatan kontemporari dan praktikal untuk belanjawan.

GCCFM504 - Pengurusan Kewangan Antarabangsa

Pengurus kebanyakan syarikat perlu peka kepada aspek-aspek antarabangsa kewangan perniagaan. Dalam kursus ini, kami mengetengahkan dimensi pelbagai mata wang dan menunjukkan bahawa risiko pertukaran mata wang asing adalah risiko utama kepada perniagaan antarabangsa yang terdedah. strategi yang berkesan untuk mengurangkan risiko pertukaran asing dan pelaburan langsung asing dibincangkan.

GCCFM505 - Matematik Kewangan

Kursus ini memberi pengenalan kepada Matematik Kewangan, memberi tumpuan kepada faedah, anuiti, pelunasan dan dana terikat, bon, belanjawan modal, susut nilai, bayaran luar jangka, dan insurans.

GCCFM506 - Working Capital Management

Urusan modal kerja organisasi merupakan aktiviti berterusan yang memastikan bahawa sumber kewangan yang mencukupi disediakan untuk meneruskan operasi. Ini melibatkan beberapa aktiviti yang berkaitan dengan analisis aliran dana dan ramalan kewangan. Antara soalan dipertimbangkan adalah: Berapa banyak wang tunai dan inventori kita perlu menyimpan di tangan? Sekiranya kami menjual secara kredit? Apa syarat kredit kita harus menawarkan dan kepada siapa harus kita melanjutkan mereka? Bagaimana dan di mana kita perlu mendapatkan pembiayaan jangka pendek? Sekiranya kita membeli secara kredit atau kita perlu meminjam jangka pendek dan membayar wang tunai?

GCCFM507 - Penggabungan dan Pengambilalihan

pertumbuhan khusus yang merupakan keperluan penting untuk kejayaan dan daya maju banyak organisasi. Idea utama di sebalik penggabungan dan pengambilalihan adalah untuk mewujudkan nilai tambahan untuk pemegang saham. Pengambilalihan strategik, (bermusuhan) pengambilalihan, tawaran tender, pakatan strategik dan pelucutan yang teliti dipertimbangkan. Juga, penyusunan semula korporat, menjual-off, spin-off, dan pembelian semula dileveraj merupakan sebahagian kursus.

GCCFM508 - Capital Budgeting

Kursus ini memberi liputan terperinci teknik-teknik penilaian Capital Budgeting penting, seperti kaedah bayaran balik (PM), nilai kini bersih (NPV), indeks keuntungan (PI), dan kadar pulangan dalaman (IRR).

Syarat Kemasukan

penguasaan Bahasa Inggeris (rujuk bahagian kemasukan untuk maklumat lanjut)

Ijazah Sarjana Muda (atau setara)

  • Tiada perbezaan dibuat antara Ijazah Sarjana Muda akademik atau profesional.
  • Darjah dengan 180 kredit Eropah atau 120 kredit semester Amerika adalah dianggap setaraf.
  • Pelajar yang tidak mempunyai ijazah Sarjana Muda yang berkaitan dengan perniagaan atau yang setaraf mungkin dikehendaki untuk melengkapkan ujian penilaian inbound sebelum memulakan program siswazah, dan, bergantung kepada keputusan, mendapatkan jumlah tambahan kredit dalam kursus meratakan dari Pra-Master program untuk bersedia sepenuhnya untuk program siswazah kami.
  • Pelajar yang tidak mempunyai ijazah Sarjana Muda atau setaraf perlu memohon untuk program ijazah Sarjana Muda, atau bagi program top-up Prasiswazah Diploma. Rujuk katalog kemasukan sarjana muda untuk maklumat lanjut. Pelajar yang mempunyai 15 atau lebih tahun pengalaman kerja yang berkaitan boleh memohon terus untuk program Pra-Master dan dikehendaki untuk melengkapkan ujian penilaian inbound sebelum memulakan program siswazah, dan, bergantung kepada keputusan, mendapatkan jumlah tambahan kredit dalam kursus ijazah tertentu.

contohnya Pelajar yang ingin mendapat ijazah Master dan yang dikehendaki melengkapkan Program Pra-Master penuh akan perlu untuk mendapatkan 30 + 60 kredit.

PERSPEKTIF KERJAYA

program pengajian dan kursus kami adalah berorientasikan kerjaya dalam alam semula jadi dan menyediakan pelajar dengan tahap yang tinggi fleksibiliti sepanjang pengajian siswazah. Dengan memberi tumpuan kepada pelbagai bidang perkara khusus, pelajar dilengkapi dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya dalam ekonomi global hari ini, dan bersedia untuk pelbagai pembangunan dan kerjaya profesional peluang.

program Siswazah merupakan pilihan yang sangat baik untuk kolej dan universiti graduan yang ingin melihat pekerjaan mereka dalam peningkatan pasaran kerja hari ini dengan melibatkan diri dalam pengajian siswazah yang ketat dan akademik mencabar untuk mendapatkan kelayakan akademik yang berkaitan dalam bidang perniagaan dan pengurusan.

Setelah tamat pengajian, pelajar terutamanya memulakan atau memajukan kerjaya mereka dengan pertengahan hingga ke peringkat pengurusan peringkat atasan dalam syarikat-syarikat dan organisasi nasional dan multinasional dalam pelbagai sektor ekonomi. Lain membuat keputusan untuk melancarkan usaha perniagaan baru atau menyertai perniagaan keluarga yang sedia ada. Pelajar juga boleh memilih untuk meneruskan pengajian mereka tanpa gangguan dalam hampir mana-mana program ijazah dan lepasan ijazah kami yang lain untuk meningkatkan lagi prospek kerjaya mereka.

Program taught in:
English

See 9 more programs offered by United International Business Schools »

This course is Campus based
Start Date
Feb. 2019
Apr. 2019
Duration
Sambilan
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Okt. 2019
Application deadline
Start Date
Apr. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Feb. 2019
Application deadline
Start Date
Feb. 2019
Application deadline
Start Date
Feb. 2019
Application deadline

Feb. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date

Apr. 2019

Location
Application deadline
End Date

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date