Sijil Juruteknik Tinggi - Hospitaliti dan Katering

Ecole Supérieure de Commerce de Communication et de Gestion

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sijil Juruteknik Tinggi - Hospitaliti dan Katering

Ecole Supérieure de Commerce de Communication et de Gestion

PERANCIS

Matlamatnya adalah untuk menjadikan calon-calon sesuai untuk komunikasi yang berkesan dalam kehidupan seharian dan kehidupan bekerja di banyak peringkat: hubungan di dalam dan di luar syarikat, hubungan pelanggan dan hierarki. Matlamatnya adalah untuk memberi mereka kebolehan untuk berkomunikasi secara lisan, memaklumkan diri mereka, mendokumenkan, menangkap mesej, menyedari mesej, menghargai mesej atau situasi.

BAHASA LANGSUNG BAHASA

Bahasa asing yang tinggal A

Kajian kosa kata yang berorientasikan kepada keperluan profesional. Peningkatan pemahaman bahasa lisan, dalam kepelbagaian aksennya, dan pengeluaran lisan. Kajian teks, jurnal khusus khusus untuk profesion. Belajar membaca cepat dan baik. Penggubahan huruf komersil yang berurusan dengan masalah yang paling umum profesion (pertanyaan, merujuk sebutan, surat-menyurat dengan agensi asing, tuntutan dan tindak lanjut, dll). Pelbagai latihan: persembahan cepat, perbualan improvisasi, nota, penulisan atau pengecutan teks, laporan.

Bahasa asing Asing B

Kajian kosa kata yang berorientasikan kepada keperluan profesional. Peningkatan pemahaman bahasa lisan, dalam kepelbagaian aksennya, dan pengeluaran lisan. Kajian teks, jurnal khusus khusus untuk profesion. Belajar membaca cepat dan baik. Penggubahan huruf komersil yang berurusan dengan masalah yang paling umum profesion (pertanyaan, merujuk sebutan, surat-menyurat dengan agensi asing, tuntutan dan tindak lanjut, dll). Pelbagai latihan: persembahan cepat, perbualan improvisasi, nota, penulisan atau pengecutan teks, laporan.

EKONOMI UMUM DAN PELANCONG

Asas pengetahuan ekonomi. Pembiayaan ekonomi. Peraturan. Hubungan ekonomi antarabangsa. Ekonomi dunia. Litar ekonomi dan aktiviti pelancongan. Pasaran pelancongan dan pelakonnya. Dasar pembangunan sektor.

RIGHT

Aktiviti undang-undang dan ekonomi. Aktiviti perniagaan dan komersial hotel. Hubungan kerja dalam perniagaan hotel. Kesulitan syarikat hotel dan katering. Hubungan undang-undang perniagaan hotel dan / atau restoran dengan pengguna. Hubungan perniagaan ke perniagaan di sektor hotel dan restoran dengan pengguna.

EKONOMI PERNIAGAAN

Syarikat dan kepelbagaian reka bentuk syarikat. Perniagaan dalam sistem produktif. Syarikat, pusat keputusan. Syarikat, organisasi dan lelaki. Pengurusan Sumber Manusia. Syarikat dan pendekatan strategiknya. Perniagaan, masyarakat dan etika

PENGURUSAN AKUNTAN, KEWANGAN DAN CUKAI

Pembentangan umum teknik dan cara pengurusan. Pentadbiran dan organisasi komputer. Sistem maklumat perakaunan. Sistem maklumat pengurusan. Alat pengurusan lain. Belanjawan operasi. Kawalan prestasi operasi. Kesedaran papan pemuka. Aspek ekonomi dan kewangan penciptaan perniagaan.

MARKETING

Pendekatan pemasaran. Pengetahuan tentang keperluan dan pasaran. Pembolehubah pasaran. Pembolehubah pasaran lain.

SAINS APLIKASI

Kualiti makanan. Ergonomi, keselamatan dan keselesaan. Kebersihan dan penyelenggaraan premis, peralatan, bahan, salutan dan tekstil. Psychosocialology diet.

TEKNIK PROFESIONAL

Kejuruteraan Kulinari

Penyelidikan dan pembangunan. Sistem. Peralatan. Perancangan. Pengeluaran. Animasi produksi. Pengoptimuman. Katering dan pengetahuan tentang minuman. Prosedur dan dokumen yang diperlukan untuk operasi sistem pemulihan atau perkhidmatan. Perkhidmatan katering. Eksploitasi mata jualan. Sistem bil dan daftar tunai. Animasi dalam pemulihan. Komersial menyokong dalam katering. Penerimaan dan pemasaran dalam katering. Pengurusan operasi sumber manusia. Kawalan, kualiti dan produktiviti dalam katering. Penginapan dan komunikasi profesional. Konsep hosting rumah. Organisasi kerja. Reka bentuk produk. Dinamik komersial. Diagnosis dan kawalan.

KEJURUTERAAN DAN PENYELENGGARAAN

Kejuruteraan hotel dan restoran. Kursus operasi pelaburan. Pemegang Saham. Peraturan perancangan. Pengaturcaraan. Penyelenggaraan. Keselamatan. Prinsip reka bentuk. Konteks campur tangan. Takrif keperluan permukaan, susun atur dan peralatan. Elemen kejuruteraan teknikal restoran. Fail perundingan perniagaan untuk pasaran peralatan.

KURSUS

Penyerapan di tempat kerja selama tempoh 16 hingga 20 minggu termasuk 12 minggu berturut-turut pada tahun pertama. Minggu yang selebihnya boleh dibahagikan kepada satu atau lebih bahagian dalam satu atau lebih syarikat.

This school offers programs in:
  • Perancis


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
Perancis - Agde, Occitanie
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Perancis - Cannes-et-Clairan, Occitanie
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Perancis - Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Perancis - Agde, Occitanie
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Perancis - Cannes-et-Clairan, Occitanie
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Perancis - Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat