Sijil lepasan dalam kejuruteraan perisian

Umum

Penerangan Program

Sijil Siswazah dalam Kejuruteraan Perisian

Sijil Siswazah dalam SWE menganggap bahawa pelajar mempunyai latar belakang yang ketara dalam pengkomputeran. Kedua-duanya mendalam dan memperluaskan pengetahuan mereka tentang komputer, dan mempersiapkan mereka untuk kedudukan yang lebih bertanggungjawab dalam industri pengkomputeran, serta untuk kajian lanjut pasca siswazah. Pelajar yang berminat dalam Sijil Siswazah biasanya tidak mempunyai ijazah pertama dalam pengkomputeran.

Syarat Kemasukan

  • Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Perisian atau Sains Komputer atau bidang yang berkait rapat (atau ijazah sarjana muda dengan kecekapan profesional dan pengetahuan yang setara dengan ijazah Sains Komputer).
  • Ijazah sarjana muda dalam mana-mana bidang dengan pengalaman kerja yang berkaitan dengan Sijil ini. (Pelajar dalam kategori ini perlu mengambil kerja kursus tambahan yang cukup untuk bersiap sedia untuk sijil ini, dan akan dinasihatkan untuk mengambil Sijil Siswazah dalam Yayasan Kejuruteraan Perisian terlebih dahulu.)

Keperluan Program

64370_Skjermbilde2017-11-19kl.19.27.30.png

Kursus SWE 6000 yang lain boleh digantikan untuk salah satu kursus yang diperlukan jika ditentukan bahawa pemohon mempunyai pengetahuan yang setara (misalnya, kursus siswazah yang hampir sama).

Graduan GCSWE sangat digalakkan untuk memohon program MSSWE, dan jika diterima, semua kursus 6000 peringkat yang diambil untuk GCSWE akan dikira untuk kredit ke arah MSSWE.

Mengapa Kejuruteraan Perisian

Kejuruteraan Perisian (SWE) mewakili salah satu segmen yang paling pesat berkembang dari profesional perisian. Perniagaan dan industri memerlukan Jurutera Perisian dalam bidang perubatan, tentera, komunikasi domestik dan antarabangsa, kejuruteraan aeroangkasa dan banyak lagi.

Pelajar Kejuruteraan Perisian di Kennesaw State University bekerja dalam pasukan yang menghasilkan produk perisian berkualiti tinggi kerana mereka mempelajari konsep asas Sains Komputer dan apa yang dimaksudkan sebagai jurutera perisian. Kerja kursus lanjutan dipilih dari bidang seperti kejuruteraan interaksi pengguna, pembangunan berasaskan komponen, sistem tertanam dan kaedah dan amalan terkini yang mencerminkan perubahan pantas dalam bidang.

Program SWE kami mempunyai pilihan fleksibel melalui kursus malam dan dalam talian, dan saiz kelas kecil memastikan para pelajar dapat mengetahui profesor mereka. Pelajar menerima pengalaman secara langsung melalui makmal dan kerja kelas.

Sebab utama untuk menyertai Kejuruteraan Perisian di Kennesaw State University:

  • Georgia berada di Top Ten Negara jurutera perisian berbayar tertinggi
  • Kennesaw State adalah satu-satunya universiti awam di Georgia yang menawarkan ijazah sarjana muda dan ijazah dalam Kejuruteraan Perisian.
  • BSSWE KSU diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Kejuruteraan ABET.

KEPERLUAN KEMASUKAN

  • Online Siswazah Permohonan - Terdapat tidak boleh dikembalikan fi permohonan yang $ 60.
  • Transkrip - transkrip rasmi daripada SETIAP College dan / atau Universiti yang pernah diikuti. Mesti dalam sampul surat tertutup dari institusi atau dihantar secara elektronik dari institusi secara langsung.
  • Resume - (Boleh dimuat naik ke dalam aplikasi dalam talian)
  • Penyata Tujuan
  • Dua Surat Cadangan
Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kennesaw State University is a comprehensive university recognized for its entrepreneurial spirit, global engagement and sense of community. As Georgia’s third-largest university and one of the fifty ... Baca lebih lanjut

Kennesaw State University is a comprehensive university recognized for its entrepreneurial spirit, global engagement and sense of community. As Georgia’s third-largest university and one of the fifty largest public universities in the country, Kennesaw State offers more than 100 undergraduate and graduate degrees, including an increasing number of doctoral programs. Baca Ringkas
Kennesaw , Marietta + 1 Lagi Kurang