Sijil negara yang lebih tinggi dalam fotografi

Umum

Penerangan Program

1

Kami mempunyai pelbagai kursus Fotografi di London di semua peringkat.

Terdapat masa, separuh masa dan petang program penuh yang membawa kepada kelayakan, serta bengkel fotografi dan kursus jangka pendek pakar dalam fotografi digital, lampu studio, bilik gelap dan proses alternatif. Pendek kelas digital dan bilik gelap adalah sesuai untuk pemula, tetapi ada maju dan bengkel menguasai kelas fotografi juga.

tutor kami sangat berpengalaman pengamal fotografi yang menawarkan wawasan yang unik ke dalam medium fotografi.

Kami juga mempunyai sumber kedua-dua (filem tradisional) fotografi digital dan analog. studio kami mempunyai Elinchrom studio flash, Hi-Glide sokongan lampu, pencetus radio dan meter.

Fotografi digital suite mempunyai komputer Apple Mac (berjalan Photoshop), Eizo warna monitor berjaya dan pengimbas filem.

The fotografi bilik gelap mempunyai pembesar untuk 35mm dan filem format sederhana dan percetakan pada resin bersalut serta kertas serat, pemprosesan filem dan filem pengimbas semua dalam kemudahan yang sama.

Pelajar dari kursus kami kerap pergi untuk pendidikan tinggi atau menjadi bekerja jurugambar bebas, satu pencapaian yang sesungguhnya dalam persekitaran yang sangat kompetitif. Jika anda berminat dalam apa-apa fotografi, kita mungkin mempunyai perjalanan untuk anda.

Gambaran Keseluruhan Kursus

Kadang-kadang dilihat sebagai alternatif untuk pergi terus ke pendidikan tinggi, HNC dalam Photography membawa anda ke dalam amalan profesional, fotografi seni halus atau sebagai batu loncatan untuk meletakkan anda dalam kedudukan yang sangat kompetitif apabila memohon ijazah atau sarjana tentu di kemudian hari . Kursus ini adalah intensif dan projek berasaskan dengan pilihan untuk meliputi kedua-dua analog dan fotografi digital serta menggunakan teknik media berasaskan masa untuk meningkatkan portfolio anda dalam bidang yang semakin kompetitif. Anda akan bekerja di studio dan kepada lokasi dan kursus termasuk lawatan ke Paris Photo pada bulan November. Terdapat juga beberapa unit teras yang melihat contextualising amalan fotografi terhadap latar belakang dalam bidang komersial, dokumentari dan amalan seni halus. Untuk kursus ini, anda perlu telah selesai, atau mempunyai persamaan pengetahuan ke tahap kami 3 Diploma Kebangsaan dalam Fotografi. Kursus ini memerlukan banyak motivasi diri kerana anda akan perlu keazaman untuk berjaya dalam menyediakan portfolio yang kuat semasa kursus untuk membuat anda menjadi jurugambar yang berjaya. Diajar oleh pasukan yang kuat bekerja jurugambar bebas, kursus ini disokong oleh studio yang serba lengkap, bilik gelap hitam dan putih dan kemudahan digital.

Tahun ini kami memperkenalkan jenama tentu HNC baru dalam Fotografi. Sering dilihat sebagai alternatif kepada laluan yang melalui ijazah BA, HNC yang sepenuhnya boleh melengkapkan anda supaya anda sudah bersedia untuk memulakan kerjaya anda. Sebagai alternatif, anda mungkin telah mengambil risiko dan mahu kursus ini untuk menyatukan amalan anda dan membawa anda sehingga kelajuan atau anda mungkin ingin untuk membangunkan portfolio yang kuat untuk masuk ke pendidikan tinggi di BA atau tahap MA.

Apa sahaja yang anda perlukan, kami boleh membantu. Kursus ini berjalan lebih hanya 2 hari setiap minggu walaupun ada aktiviti yang disediakan untuk anda untuk menyertai pada hari-hari lain yang termasuk program filem berkaitan fotografi dan perjalanan (pada bulan November) ke Paris Photo.

Kursus ini terdiri daripada lapan unit yang direka untuk membantu anda dalam bidang yang kompetitif ini.

Apakah unit?

Kursus ini terdiri daripada empat unit wajib yang semua kursus Seni dan Reka Bentuk di peringkat ini mempunyai, dan empat unit pakar kami telah memilih untuk meningkatkan peluang kerjaya anda. Perintah unit yang ditunjukkan di sini tidak perintah itu mereka akan berjalan dalam beberapa perlu berjalan serentak kerana mereka memberitahu satu sama lain.

Unit-unit terdiri daripada:

  • Komunikasi Visual dalam Seni dan Reka Bentuk - Unit ini bertujuan untuk membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk jurugambar untuk berkomunikasi idea-idea di seluruh penggunaan khusus, menjadi yang tradisional, digital atau alternatif. Idea ini adalah untuk memberikan anda bahasa visual yang kuat dan berwibawa untuk melaksanakan projek-projek visual yang kuat.
  • Penjanaan idea dan pembangunan dalam Seni dan Reka Bentuk - Keperluan untuk dapat menjana idea-idea yang kukuh adalah penting dalam fotografi, tetapi keupayaan untuk merealisasikan idea-idea ke dalam projek yang kuat dan asal adalah langkah seterusnya. Unit ini akan membawa anda melalui cara-cara untuk mencapai matlamat ini.
  • Rujukan konteks dan budaya dalam Seni dan Reka Bentuk - Tujuan unit ini adalah untuk menggalakkan pemahaman tentang faktor-faktor sosial, psikologi, budaya, sejarah dan komersial yang menyokong semua teori seni visual dan amalan seluruh spektrum pengkhususan mata pelajaran.
  • Amalan profesional dalam Seni dan Reka Bentuk - Tepat sekali apa yang dikatakan, bagaimana untuk membuat kerja anda profesional, bagaimana untuk berurusan dengan pelanggan, cukai, Kesihatan dan Keselamatan, hak cipta, kontrak sebenarnya semua yang anda perlukan untuk berfungsi sebagai freelance a.
  • Reka Bentuk Projek, Pelaksanaan dan Penilaian - Menghasilkan sekeping lanjutan kerja betul dari konsep melalui kesedaran dilindungi di sini. Ini boleh dihasilkan dengan menggunakan apa sahaja genre yang anda mahu gunakan.
  • Darkroom Amalan Photography - Unit ini akan berjalan dengan orang lain untuk membolehkan anda belajar pemprosesan berasaskan analog dan percetakan. Jika anda seorang sahaja penembak digital, mendapat imej anda kehabisan untuk filem untuk digunakan dalam sebuah bilik gelap tidak menjadi masalah (anda akan dipaparkan di mana ini boleh dilakukan). Unit ini mempunyai elemen yang tinggi praktikal dalam bilik gelap hitam dan putih tetapi penggunaan bahan-bahan warna, pasca produksi, rangka dan pembentangan juga dilindungi.
  • Press Photography dan Foto Kewartawanan - Unit ini membolehkan anda untuk mencapai pemahaman tentang proses dan teknik yang berkaitan dengan akhbar fotografi, dalam bentuk yang paling luas. unit ini meneroka ciri-ciri media fotografi, yang meliputi tema dan aplikasi seperti dokumentari sosial dan pelaporan. Anda akan melihat isu-isu konteks dan budaya yang berkaitan dengan unsur yang berbeza fotografi editorial. Isu-isu undang-undang, privasi dan kekangan dan etika akan dibincangkan.
  • Bahan fotografi, Teknik dan Teknologi - Anda akan dapat untuk melanjutkan pengetahuan anda bahan fotografi, teknik dan teknologi melalui mempertimbangkan ciri-ciri dan aplikasi pelbagai jenis media masing-masing. Pengetahuan yang diperoleh akan digunakan untuk pemilihan dan penggunaan media fotografi kepada ringkas set dan keberkesanannya dalam membolehkan anda untuk memenuhi ringkas dan memenuhi niat kreatif anda.

Apakah kursus membawa kepada?

Ini adalah kursus tahap profesional yang boleh membawa kepada kerja-kerja bebas dalam fotografi atau tempat dalam pendidikan tinggi.

Di mana saya akan belajar?

Kursus ini adalah berdasarkan di Pusat Chelsea kami bagaimanapun, terdapat perjalanan lokasi dan lawatan galeri.

Apakah kemudahan dan peralatan seperti?

Studio: Flash dilengkapi studio dengan sistem Elinchrom, sokongan Hi-Glide, pencetus radio dan meter. kamera format sederhana disediakan untuk kegunaan studio.

Digital Suite: Peralatan Mac menggunakan Photoshop CS6 (dengan ACR), filem dan pengimbas flatbed (semua saiz sehingga 10 x 8).

Wet Darkroom: A bilik gelap basah dengan 35mm ke pembesar format sederhana, pemprosesan filem sehingga pengimbas 5 "x 4" dan filem. Resin dan gentian berasaskan pemprosesan dan pengeringan sistem dan sokongan untuk proses-proses alternatif, air yang ditapis dan cucian udara gred hospital.

Siapakah pasukan tutor

tutor utama kami bekerja profesional bebas dan telah bertahun-tahun lepas dan pengalaman di belakang mereka mengajar.

Bruce Tanner - web www.brucetanner.com, blog www.brucetanner.org Niki Sianni - web www.nikisianni.com Akan ada tutor tambahan menyampaikan mata pelajaran khusus dalam kursus.

Berapa banyak saya perlu belajar di luar kelas?

Ini adalah kursus separuh masa, tetapi anda perlu memperuntukkan sedikit masa sendiri untuk menyelesaikan pekerjaan-kursus. Anda akan kerap menetapkan projek dan tugas-tugas penyelidikan yang anda perlu untuk melengkapkan bebas. Kursus ini sesuai untuk mereka bersedia untuk membuat komitmen itu.

Bagaimanakah kursus dinilai?

Setiap unit dinilai sebaik sahaja ia telah dikemukakan, anda hanya boleh lulus kursus ini jika anda telah lulus setiap unit. Penilaian dan maklum balas dihantar dalam masa 4 minggu penghantaran (kecuali penyerahan lewat).

Adakah mana-mana bahan-bahan kursus di talian?

Semua bahan-bahan kursus adalah dalam talian dan boleh diakses melalui Persekitaran Pembelajaran Maya kami (Moodle). Ini membolehkan anda untuk projek akses, nota latar belakang, pautan ke galeri dan lain-lain 24 jam sehari. Semasa sesi pertama kursus ini, anda akan ditunjukkan bagaimana untuk mengakses sistem dan cara-cara di mana untuk membuat ia berguna kepada anda.

Apa buku dan peralatan yang saya perlukan?

Anda perlu mempunyai SLR dan / atau kamera DSLR anda sendiri. Sebuah kamera medium format, flash dan pelbagai kanta bagi mana-mana kamera anda berguna, tetapi tidak penting. Anda perlu mempunyai komputer anda sendiri dan anda mesti mempunyai alamat e-mel. Jika anda tidak mempunyai komputer, terdapat banyak di pusat pembelajaran kami yang anda boleh gunakan. Senarai membaca buku-buku dan filem akan diberikan kepada anda.

Apa lagi yang saya perlu untuk membeli / apa kos tambahan yang ada?

Terdapat bayaran studio tambahan £ 50 terhadap bahan-bahan pusat, yang perlu dibayar sebagai bermula tentu (ia meningkat kepada £ 100 jika ia tidak dibayar pada minggu pertama). Pada akhir setiap unit yang anda perlu mengemukakan buku kerja dengan baik jumlah cetakan dan beberapa cetakan fotografi. Ini boleh menjadi sangat mahal untuk menghasilkan supaya anda perlu membenarkan kos ini. Ketika melawat pameran anda kadang-kadang mungkin perlu membeli tiket.

Apa yang perlu saya bawa ke temuduga?

Anda akan perlu membawa portfolio kecil kerja fotografi anda sendiri. Anda akan diberi notis yang singkat untuk menembak projek cepat bahawa anda juga akan perlu untuk membawa kepada temu bual itu, seperti yang kita mahu melihat bagaimana anda beroperasi di bawah tekanan!

  • Kampus: Pusat Chelsea
  • Times: Mon, Thu Pelbagai
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to Kensington and Chelsea College. Ensuring that you are on the right course is important to us which is why we have a team of dedicated, qualified advisors ready to help and support you in ma ... Baca lebih lanjut

Welcome to Kensington and Chelsea College. Ensuring that you are on the right course is important to us which is why we have a team of dedicated, qualified advisors ready to help and support you in making this decision to study with us. Our friendly, supportive staff are on hand to make sure you have a brilliant experience from the word go. This includes our highly qualified teaching and lecturing staff who are among the best industry connected and award winning tutors you could wish for. Baca Ringkas