Sijil Pascasiswazah, Diploma Dan Amalan Bimbingan Dan Bimbingan (uk Dan Eu Dalam Talian)

Oxford Brookes Business School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sijil Pascasiswazah, Diploma Dan Amalan Bimbingan Dan Bimbingan (uk Dan Eu Dalam Talian)

Oxford Brookes Business School

Pada separuh masa ini MA Kejurulatihan dan Amalan Mentoring tentu anda akan mengintegrasikan kerja dan kehidupan pengalaman sebelum anda dengan konsep teori kejurulatihan menopang dan mentor. Anda akan mengembangkan pengetahuan dan pemahaman anda tentang teori dan kemudian mengaitkan pemahaman bahawa untuk kemahiran dan pendekatan yang perlu untuk membangunkan profesional sebagai jurulatih atau mentor. Ini akan membantu untuk memaklumkan model dan cara amalan anda dan membawa kepada penyelidikan yang menarik dan berguna. Dengan sokongan daripada campuran unik input tutor dan sokongan jurulatih penyelia individu, anda akan menggunakan pengetahuan anda untuk pelbagai konteks bekerja. Serta kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dari Oxford Brookes University, anda juga boleh mendapat kemasukan 'Profesional Ahli' dalam laluan keAssociation of Coaching and Supervision Eksekutif Profesional (APECS) Kursus ini bertujuan untuk jurulatih dalaman atau luaran, perunding, penyelaras mentor , jurulatih psikologi, kaunselor, pengurus, pembangunan sumber manusia atau profesional kepimpinan dari sektor sukarela, awam dan swasta. Ia tidak selalunya perlu untuk mempunyai ijazah, selagi anda mempunyai tahap yang sesuai pengalaman.

Terdapat tarikh mula

  • September 2018
  • September 2019

lokasi pengajaran

  • Campus Headington, Gipsy Lane

Lama program

  • Part time: MA: 2-5 tahun, PGDip: 16 bulan, PGCert: 8 bulan

Mengapa memilih kursus ini?

Kursus berasaskan amalan ini mempunyai beberapa elemen unik, masing-masing direka untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran anda: Ia disampaikan melalui beberapa siri pembelajaran bulanan yang diadakan di Oxford (Wheatley Campus) serta bengkel dan persidangan online secara tetap untuk menyokong dan memperluaskan pembelajaran anda. bengkel talian dan perbincangan menyokong sesi muka-ke-muka. Kira-kira 50% daripada program itu diserahkan dalam talian, membolehkan anda untuk menyesuaikan pengajian anda di sekitar komitmen lain. Kursus ini juga boleh didapati di Hong Kong di HKU Sekolah Pendidikan Profesional dan Pendidikan Lanjutan. Untuk maklumat lanjut sila layari laman web mereka.

Tumpuan adalah kepada pembangunan peribadi dan profesional anda dan juga dimensi organisasi dan psikologi yang berkaitan dan bimbingan. Sepanjang tahun pertama pengajian anda mempunyai bebas, profesional jurulatih-penyelia anda sendiri untuk menyokong pembangunan bimbingan atau mentor anda. Pada tahun kedua pengajian anda mempunyai seorang penyelia akademik untuk membimbing anda kerana anda mengerjakan pengetahuan dan mengusahakan sebidang penyelidikan.

Oxford Brookes adalah di hadapan dalam profesion latihan dan bimbingan. program induk kita diajar melalui Pusat antarabangsa kami untuk Coaching dan Mentoring Kajian dan dibantu oleh penyelidik terkemuka dalam bidang ini, termasuk Prof Tatiana Bachkirova, Dr Elaine Cox dan melawat profesor seperti Profesor David Clutterbuck dan Dr Anthony Grant. Kami adalah bahagian aktif dalam komuniti bimbingan dan mentoring, tuan rumah Mentor Persidangan Penyelidikan Jurnal Antarabangsa Bukti Berasaskan Kejurulatihan dan Mentor, satu Latihan Tahunan dan dan Oxford Brookes Kejurulatihan dan Mentor Society, yang memberikan kerjasama dan rangkaian peluang kepada ahli akademik dan profesional dari spektrum yang luas dari latihan dan bimbingan kepentingan.

Syarat kemasukan

Biasanya, anda perlu mempunyai ijazah pertama atau pengalaman profesional setaraf. Jika anda telah mendapat bimbingan atau kelayakan mentor pada tahap yang sesuai, anda boleh diberi pengecualian dari modul Amalan Asas. Penyertaan juga akan tertakluk kepada dua rujukan memuaskan.

Syarat bahasa Inggeris Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda perlu mempunyai tahap kompetensi bahasa Inggeris berikut:

  • IELTS tahap minimum 6.5 (dengan sekurang-kurangnya 6.0 dalam membaca dan menulis, dan 5.5 dalam mendengar dan bertutur).

Kursus persediaan untuk pelajar Antarabangsa dan EU Kami menawarkan pelbagai kursus untuk membantu anda memenuhi keperluan kemasukan kursus ini dan juga membiasakan anda dengan kehidupan universiti. Anda juga mungkin boleh memohon untuk satu visa pelajar untuk menutup kedua-dua kursus.

  • Jika anda perlu mengambil kursus pra-sarjana untuk membantu anda untuk memenuhi kedua-dua bahasa Inggeris dan syarat kemasukan akademik bagi kursus tuanmu, anda boleh mengambil kursus master dua tahun kita. Kursus ini menggabungkan diploma pra-sarjana dan master anda dalam satu permohonan. Anda boleh memohon untuk satu visa untuk dua tahun pengajian.
  • Jika anda perlu untuk meningkatkan bahasa Inggeris anda, kami mempunyai pra-sessional kursus Bahasa Inggeris yang sedia untuk membantu anda untuk memenuhi keperluan bahasa Inggeris di antara tuan dipilih anda.
This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini December 25, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sambilan
Locations
United Kingdom - Oxford, England
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
United Kingdom - Oxford, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

MA Coaching and Mentoring: Peter Hill