Read the Official Description

Sijil Pejabat Perubatan Veterinar

Jika anda suka haiwan, anda akan menyukai kerjaya ini. Anda akan belajar untuk menjadi ahli pasukan penting dalam kejayaan organisasi penyayang, memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk membantu klinik veterinar, hospital haiwan dan perlindungan haiwan berkembang. Anda akan menjadi ketua pasukan, memastikan semuanya berjalan lancar.

Program Sijil 8-bulan (2 semester) ini menyediakan anda untuk menyediakan pentadbiran pejabat yang berkesan di pejabat dan klinik veterinar. Anda akan mempelajari aplikasi komputer, pentadbiran pejabat dan prosedur kewangan yang berkaitan dengan amalan veterinar, istilah perubatan veterinar dan isu kesihatan umum dalam amalan veterinar.

EMPLOYMENT

95% daripada graduan Sijil Pentadbiran Bow Valley College bekerja dalam bidang pendidikan mereka. Pertumbuhan dalam bidang veterinar telah pesat berkat peningkatan dua digit dalam pemilikan haiwan dalam tempoh 10 tahun yang lalu.

LENGAN PROGRAM

8 bulan (2 semester)

KEPERLUAN KEMASUKAN

  • Kredit dalam Bahasa Inggeris 30-1 atau 30-2 atau setaraf
  • Kredit dalam Matematik Gred 10 (tidak termasuk Matematik 10-4 dan Matematik 16 tahap)

ATAU:

  • Penyempurnaan ujian Pembangunan Kesetaraan Am (GED) yang berjaya dengan skor 520 dalam Bahasa Kesenian: Membaca dan Menulis dan 450 dalam Matematik

ATAU:

  • Keputusan yang memuaskan pada Ujian Pengambilan BVC

Keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris. Bagi pemohon yang bahasa pertamanya tidak Bahasa Inggeris, sila semak keperluan penguasaan Bahasa Inggeris.

PENGALAMAN KERJA

Pilihan pengalaman kerja tersedia. Sila hubungi Pegawai Penglibatan Pelajar untuk maklumat lanjut. Pelajar dikehendaki mendapatkan Pemeriksaan Maklumat Polis (PIC) dan Laporan Imunisasi bertarikh dalam tempoh 90 hari dari permulaan pengalaman kerja. Pembekal Kesihatan Pertolongan Pertama / CPR yang diambil dalam masa enam bulan sebelum pengalaman kerja juga diperlukan.

TRANSFERABILITI

Bow Valley College mempunyai beberapa perjanjian pemindahan dengan kolej dan universiti terkemuka Kanada yang lain.

Program taught in:
English

See 10 more programs offered by Bow Valley College »

Last updated June 13, 2018
This course is Online, Campus based
Start Date
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Feb. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Feb. 2019

Location
Application deadline
End Date

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date