Sijil Pengajian Muzium

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Bina pengetahuan anda dan tingkatkan kerjaya anda

Program sijil pengajian muzium Tufts direka untuk graduan kolej, pengurusi kerjaya, dan mereka yang kini bekerja di muzium. Kursus mengajar kemahiran baru dan menangani arah aliran semasa di lapangan. Pembicara tetamu, diskaun ke muzium kawasan, dan keanggotaan di New England Museum Association membina rangkaian profesional yang berharga.

Menjadi sebahagian daripada persekitaran pembelajaran yang fleksibel dan menyeronokkan

Program Tufts muzium pengajian peringkat sijil peringkat terdiri daripada lima kursus (termasuk magang).

Kursus pengajian museum dijadualkan pada waktu petang, dan program sijil boleh disiapkan secara sambilan dalam masa satu tahun. Program ini direka bentuk untuk menjadi fleksibel dan membolehkan anda pergi pada kadar anda sendiri.

Keperluan Sijil

Semua pelajar akademik dan pelajar muzium siswazah memulakan program ini pada musim gugur dengan mengambil kursus asas Muzium Hari Ini: Misi dan Fungsi, yang meneliti masa lalu, masa kini, dan masa depan muzium.

Daripada empat kursus yang tinggal, tiga adalah pilihan. Anda mungkin ingin meneroka program pendidikan yang sedang berkembang, menjaga koleksi muzium, menafsirkan objek bersejarah, atau mengendalikan pameran. Anda juga boleh mengambil satu kursus lepasan peringkat tinggi dari jabatan lain di Tufts untuk menghitung ke arah sijil.

Semua pelajar mengambil bahagian dalam kuliah maya 135 jam di sebuah muzium di mana sahaja di dunia.

Konsentrasi

Pelajar Sijil memilih konsentrasi dalam Sejarah Seni, Klasik, Pendidikan, Sejarah. Konsentrasi membimbing pemilihan kursus anda dan menentukan penasihat akademik anda. Pelajar yang berminat dengan karier dalam muzium sains atau kanak-kanak akan menerima nasihat daripada pengarah program (dan hendaklah menyemak "Lain-lain" pada permohonan itu).

Sejarah Seni

Satu tumpuan dalam sejarah seni memberikan anda kemahiran untuk mengintegrasikan kajian teori sejarah seni dengan keprihatinan praktikal memaparkan, mengurus dan menafsirkan objek seni dalam pelbagai tetapan muzium. Pelajar bersedia untuk jawatan dalam pentadbiran, pembangunan, penjagaan koleksi, atau kerja kuratorial di kedua-dua muzium kecil dan besar.

Klasik

Kepekatan dalam arkeologi klasik / klasik melatih anda untuk menyontek objek objek dalam tetapan arkeologi dan kebudayaan asalnya. Latihan ini akan melengkapkan anda dengan kemahiran analisis yang diperlukan untuk menangani isu-isu intelektual dan etika dalam paparan dan pengurusan koleksi kuno dan antropologi. Kursus menyediakan pelajar untuk jawatan di muzium dengan koleksi arkeologi dan antropologi dan di tapak warisan dan monumen bersejarah.

Pendidikan

Penumpuan dalam pendidikan menawarkan kursus menggabungkan teori pendidikan dengan reka bentuk kurikulum muzium dan menyediakan anda untuk mentadbir dan merancang pengaturcaraan pendidikan di institusi besar dan kecil termasuk muzium kanak-kanak, muzium sains, muzium seni, dan tapak bersejarah.

Sejarah

Satu tumpuan dalam sejarah menyediakan anda untuk bekerja dalam suasana bersejarah atau muzium sejarah hidup. Kursus-kursus yang direka khas dalam penjagaan koleksi dan budaya bahan meningkatkan kurikulum dan memberikan latihan yang tidak ternilai untuk bekerja dalam tetapan sejarah kecil dan pertengahan.

Keperluan Permohonan

  • Bayaran permohonan
  • Resume / CV
  • Kenyataan peribadi
  • Esei
  • TOEFL rasmi atau IELTS, jika berkenaan
  • Transkrip
  • Satu Surat Cadangan
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Graduate programs at Tufts University's Graduate School of Arts combine the atmosphere of a liberal arts college with the state-of-the-art technological resources of a research institution. World-clas ... Baca lebih lanjut

Graduate programs at Tufts University's Graduate School of Arts combine the atmosphere of a liberal arts college with the state-of-the-art technological resources of a research institution. World-class researchers, personal mentoring, collaborative laboratory facilities, and industry partnerships equip Tufts students with the skills to excel in their chosen specialties and pursue their careers with passion and commitment. Baca Ringkas