Sijil Pengajian Paralegal

Umum

Penerangan Program

Sijil Pengajian Paralegal

Menjadi Aset Bernilai dengan Pendidikan Paralegal

Paralegal, sama ada mereka bekerja secara penuh, paruh waktu, atau berkontrak, semakin dikehendaki oleh korporat, agensi kerajaan, firma undang-undang, dan organisasi lain kerana kemahiran undang-undang dan pengetahuan khusus yang mereka miliki, menjadikannya sangat diperlukan untuk peguam dan sistem perundangan.

Program Sijil American National University dalam program Paralegal Studies - yang diluluskan oleh Persatuan Bar Amerika - direka khas untuk pelajar dan profesional yang sebelum ini memperoleh gelar Associate or Bachelor:

 • graduan kolej baru-baru ini yang mencari kerjaya undang-undang atau batu loncatan ke sekolah undang-undang
 • pengalaman profesional mencari perubahan karier kepada industri undang-undang

Kandungan program Sijil dalam Pengajian Paralegal telah dibangunkan dengan berhati-hati untuk memenuhi cadangan Persatuan Bar Amerika untuk pendidikan berterusan paralegal dan penolong undang-undang, serta persiapan mereka untuk peperiksaan Paralegal Bersertifikat Persatuan Kebangsaan Pembantu Undang-Undang (NALA).

Pengalaman Pembelajaran Anda

Program pengajian Paralegal American National University menggabungkan keterampilan akademik dengan kemahiran undang-undang, teknikal dan kepimpinan untuk membangunkan profesional paralegal yang bulat. Graduan kami bersedia untuk mengejar kerjaya sebagai pembantu undang-undang dan paralegal untuk melaksanakan tugas dalam organisasi undang-undang, korporat, bukan keuntungan atau kerajaan.

 • Belajar dari kurikulum yang direka dengan input daripada profesional yang bekerja dalam industri undang-undang.
 • Pengalaman pembelajaran anda akan menekankan kemahiran, bentuk, dokumen dan prosedur paralegal, serta prinsip dan teori undang-undang yang berkaitan dengan prestasi anda sebagai paralegal.
 • Membangunkan pemahaman mengenai cara menggunakan alat penyelidikan dalam talian yang standard.
 • Memperoleh pemahaman tentang cara menavigasi sistem mahkamah.

Urusan dan pengajar anda akan mempersiapkan anda untuk mengambil Ujian Pembantu Perundangan / Peperiksaan Paralegal Nasional (Ujian CLA / CP) setelah tamat pengajian untuk meningkatkan lagi kelayakan profesional anda.

American National University tidak menyokong amalan undang-undang yang tidak dibenarkan. Amalan undang-undang yang tidak dibenarkan merosakkan profesion undang-undang dan orang awam yang berfungsi. Seorang paralegal mungkin tidak menyediakan sebarang perkhidmatan undang-undang secara langsung kepada orang awam atau memegang dirinya sendiri sebagai seorang individu yang layak untuk memberikan perkhidmatan undang-undang yang bebas kepada yang lain. Paralegal hendaklah mematuhi kuasa undang-undang yang berkenaan yang mengawal amalan undang-undang yang tidak dibenarkan di bidang kuasa di mana paralegal digunakan atau tinggal.

Kenapa American National University ?

 • Kemudahan dan fleksibiliti - Dengan kelas siang dan malam¹ anda mempunyai kelonggaran untuk bekerja seperti yang anda memperoleh ijazah anda.
 • Perhatian peribadi - Anda bukan sekadar wajah dalam orang ramai, saiz kelas kecil kami memberi perhatian peribadi dari para pengajar.
 • Profesional kerjaya sebagai pengajar - Dengan kurikulum semasa dan relevan, anda akan belajar dari para pengajar dengan pengalaman bidang dunia nyata yang akan membimbing dan mentor anda.
 • Perkhidmatan Kerjaya - Pasukan karier kami mula membantu anda sebelum anda menamatkan pengajian dengan resume, surat lamaran, teknik wawancara dan bagaimana mencari peluang kerjaya yang hebat.
 • Faedah Alumni - Sokongan kami tidak berakhir pada tamat pengajian, sebagai alumnus anda akan mendapat akses kepada perkhidmatan kerjaya dan kursus refresher² yang tersedia sepanjang karier anda.

¹Selama tersedia secara meluas, tidak semua kursus boleh didapati di semua masa kelas atau ditawarkan setiap istilah. Semak dengan wakil Perkhidmatan Pelajar Universiti.

² Latihan yang lebih jelas adalah tuisyen percuma untuk pelajar yang berkelayakan. Kos tambahan seperti yuran makmal, buku dan bekalan adalah tanggungjawab pelajar. Penggajian semula adalah terhad kepada program yang pelajar tamat dan tertakluk kepada ruang yang ada.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

In 1886, a group of visionary educators and business leaders saw the need for a higher education institution focused on career-based training to meet workforce needs in the southeastern United States. ... Baca lebih lanjut

In 1886, a group of visionary educators and business leaders saw the need for a higher education institution focused on career-based training to meet workforce needs in the southeastern United States. Together they founded what is now known as American National University with the intent of training workers in business, banking, accounting, administration, and other skilled professions. Baca Ringkas
Salem , USA Online , Pikeville , Lexington , Roanoke + 4 Lagi Kurang