Read the Official Description

SIJIL PENJAGAAN KANAK-KANAK SELURUH DITEMUKAN

Jika anda mengasihi kanak-kanak, ini adalah program yang membolehkan anda membuat perubahan dalam kehidupan mereka. Anda akan belajar bagaimana untuk memupuk minda muda, memberikan penjagaan yang berkualiti dan merancang aktiviti yang sesuai untuk membantu kanak-kanak berkembang.

Program Sijil Pembelajaran Awal dan Penjagaan Kanak-kanak (ELCC) yang lapan bulan (sepenuh masa) menyediakan anda untuk menyediakan penjagaan kanak-kanak yang berkualiti dalam pelbagai tetapan dan merancang aktiviti-aktiviti sesuai perkembangan untuk kanak-kanak dalam penjagaan anda. Anda akan mempelajari perkembangan kanak-kanak, dinamika keluarga, permainan, dan perancangan program untuk menyokong pembangunan anak-anak yang sihat melalui pengalaman pembelajaran berpusatkan kanak-kanak.

EMPLOYMENT

Pekerja pembangunan awal kanak-kanak mempunyai pelbagai peluang pekerjaan yang dipengaruhi oleh faktor termasuk: trend dan peristiwa yang mempengaruhi pekerjaan keseluruhan, lokasi anda, perolehan pekerjaan, pertumbuhan pekerjaan dan saiz pendudukan. Perolehan pekerjaan dijangka meningkat sebagai ahli umur generasi boom bayi.

LENGAN PROGRAM

8 bulan (2 semester)

KEPERLUAN KEMASUKAN

  • Kredit dalam Bahasa Inggeris 30-1 atau 30-2 atau setaraf

ATAU:

  • Penyelesaian yang berjaya dalam ujian Pembangunan Kesamaan Umum (GED) dengan markah 520 dalam Sastera Bahasa: Membaca dan Menulis

ATAU:

  • Keputusan yang memuaskan pada Ujian Pengambilan BVC

ATAU:

  • Menyempurnakan sembilan kredit Strategi Sokongan satu kredit diikuti dengan enam kredit dalam kursus Pembelajaran Awal dan Penjagaan Anak untuk sejumlah 15 kredit.

Penguasaan bahasa Inggeris mesti disahkan dengan memenuhi SATU kriteria berikut: skor TOEFL 53.

Pemeriksaan Maklumat Polis semasa (PIC) dengan Search Sector Vulnerable (VSS) mesti dikemukakan sebelum penempatan praktikum. Kewujudan rekod jenayah boleh menangguhkan atau mencegah penempatan klinikal, praktikum, atau kerja lapangan dan kemudiannya berjaya menyelesaikan program tersebut.

TRANSFERABILITI

Bow Valley College mempunyai beberapa perjanjian pemindahan dengan kolej dan universiti terkemuka Kanada yang lain.

Program taught in:
English

See 10 more programs offered by Bow Valley College »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Feb. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Feb. 2019

Location
Application deadline
End Date

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date