Sijil Siswazah dalam Penulisan Profesional untuk Penonton Antarabangsa

Program empat kursus, bukan darjah, Sijil ini direka untuk profesional yang menulis untuk, atau bekerja dengan, penduduk antarabangsa.

Memandangkan kemudahan komunikasi global (terutamanya disebabkan oleh Internet), peningkatan pergantungan kepada bahasa Inggeris sebagai bahasa pautan antarabangsa, pengembangan kepentingan korporat di seluruh dunia, dan pertumbuhan pesat penduduk antarabangsa di metro Atlanta, Sijil ini memenuhi keperluan komunikatif yang penting dalam pelbagai tetapan profesional. Profesional perniagaan mungkin memasukkan wawasan yang diperoleh dari Sijil ke dalam dokumen korporat antarabangsa mereka dengan menyediakan mereka dengan peningkatan kesedaran tentang budaya dan linguistik bahasa Inggeris jenis di seluruh dunia. Contohnya, badan kesarjanaan yang semakin meningkat telah mendokumenkan bagaimana bahasa Inggeris Asia (contohnya, Singapura, India, dan Malaysia) berbeza dari Bahasa Inggeris Piawai Amerika kerana konteks budaya penggunanya. Kesedaran tentang perbezaan ini akan membolehkan para profesional perniagaan untuk mengelakkan kerosakan komunikatif kerana perbezaan budaya dan penggunaan bahasa Inggeris. Begitu juga, pendidik (kolej, sekolah menengah, pelatih korporat) akan mendapat manfaat daripada Sijil ini dengan memahami pelbagai bahasa dan strategi retorik yang digunakan oleh penulis dari negara lain yang menggunakan bahasa Inggeris mungkin berbeza dari rakan-rakan AS mereka. Pendidik yang menyedari perbezaan ini boleh menggunakan wawasan ini di bilik darjah, terutamanya dalam kes-kes apabila pelajar antarabangsa bekerja dengan pelajar-pelajar Amerika dalam menulis projek dan aktiviti kelas lain. Sijil ini juga akan memberi manfaat kepada profesional yang bekerja di organisasi bukan keuntungan, pekerja kerajaan, dan lain-lain yang bekerja dengan atau menulis untuk populasi besar penutur bahasa Inggeris asli.

Seperti namanya, Sijil akan berasaskan penulisan, yang membezakannya daripada program Bahasa Guru Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL) tradisional. Sijil ini tersendiri dari program TESOL kerana ia tidak memberi tumpuan kepada mengajar Bahasa Inggeris kepada pengguna bukan asli. Sebaliknya fokusnya adalah bagaimana pengguna bahasa Inggeris dari tradisi budaya dan linguistik yang berbeza dapat berkomunikasi dengan lebih berkesan dalam pelbagai media bertulis seperti e-mel, laman web, risalah, dan dokumen rasmi. Akibatnya, terdapat juga penekanan pada proses pembuatan dokumen yang memerlukan kolaborasi antara penutur Bahasa Inggeris asli dan bukan asli dan keperluan kepekaan budaya dan linguistik untuk meningkatkan keberkesanan hubungan kerja.

Proses permohonan

Pelajar yang berminat untuk memohon Sijil Siswazah dalam Menulis Kreatif akan memohon dengan cara yang sama dengan tarikh akhir yang sama seperti pelajar yang memperoleh ijazah, kecuali mereka tidak dikehendaki mengambil GRE.

KEPERLUAN KEMASUKAN

  • Online Siswazah Permohonan - Terdapat tidak boleh dikembalikan fi permohonan yang $ 60.
  • Transkrip - transkrip rasmi daripada SETIAP College dan / atau Universiti yang pernah diikuti. Mesti dalam sampul surat yang tertutup daripada institusi atau dihantar secara elektronik daripada institusi terus ke ksugrad@kennesaw.edu.
  • Surat Permohonan (Boleh di-upload ke dalam aplikasi dalam talian) - Harus menyatakan matlamat anda untuk program MAPW dan rasional untuk pilihan kawasan tumpuan dan sokongan.
  • Sampel Penulisan (Boleh dimuat naik ke dalam aplikasi dalam talian) - Satu salinan sampel penulisan wakil dari kedua-dua tumpuan dan kawasan sokongan, tidak melebihi 25 muka surat.
  • Teruskan (Pilihan) (Boleh dimuat naik ke dalam aplikasi dalam talian)
  • Surat Cadangan (pilihan) (Boleh dihantar secara elektronik melalui aplikasi dalam talian)
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh Kennesaw State University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
290 USD
Deadline
Permintaan Maklumat
Priority deadline: February 1st. Final deadline: June 1st.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Priority deadline: February 1st. Final deadline: June 1st.
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Priority deadline: February 1st. Final deadline: June 1st.
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date