SYARAT KEMASUKAN

Selesai ijazah sarjana muda daripada institusi yang diluluskan.

PROGRAM PENERANGAN

Sijil Siswazah dalam TESOL adalah program sepenuh masa yang direka untuk menyediakan latihan awal untuk guru-guru Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua. Ia menyediakan asas bagi kaedah pengajaran bahasa dan aplikasi praktikal.

Anda dikehendaki untuk melengkapkan sekurang-kurangnya 100 jam komponen teori dan sekurang-kurangnya enam jam aktiviti pengajaran di bilik darjah. Program ini menyediakan latihan kepakaran dalam teori pengajaran bahasa Inggeris dan amalan guru atau mereka yang merancang untuk menjadi guru. Ia menyediakan asas teori dan latihan guru bahasa praktikal yang diperlukan.

STRUKTUR PROGRAM

Pelajar perlu melengkapkan empat (4) mata pelajaran berikut:

  • Pengajaran Bahasa Inggeris dalam Konteks Diverse
  • Amalan Profesional dalam Pengajaran Bahasa
  • Belajar melalui Pemerhatian
  • Disertasi Minor / Portfolio A

Dalam kes-kes di mana peserta ingin terus dalam program Sarjana Sastera, mereka akan menerima kredit untuk dua mata pelajaran (bersamaan dengan 20 mata kredit).

HASIL PROFESSIONAL

Setelah berhasil menyelesaikan program ini layak seseorang yang memegang sama ada, kelulusan yang diiktiraf praperkhidmatan pengajaran atau ijazah yang diiktiraf atau diploma dan 800 jam pengalaman ESL pengajaran, mengajar di sesuatu ELICOS institut Australia atau sistem sekolah. Di peringkat antarabangsa, graduan kursus ini mengajar di banyak negara di lima benua. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai syarat-syarat kelayakan guru di Australia layari laman web Skim Akreditasi ELT Negara. Graduan boleh mengharapkan untuk mencari pekerjaan sebagai:

  • Guru bahasa ingeris
  • English Teaching Trainer

PENGHANTARAN ONLINE

program ini juga boleh didapati dalam talian untuk pelajar Australia (tidak terdapat kepada pemegang visa pelajar antarabangsa) bagi Januari, Mei dan September.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Bond University »

Kursus ini Online, Lokasi Kampus
Start Date
Jan 2020
Duration
18 
Sepenuh masa
Price
8,072 AUD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date