Sijil Siswazah dalam Pengurusan Rantaian Bekalan

Terbaik 2 Sijil Siswazah dalam Pengurusan Rantaian Bekalan 2019

Pengurusan Rantaian Bekalan

Sijil siswazah ditawarkan melalui universiti kepada pelajar-pelajar yang telah siap ijazah sarjana muda. Program ini direka untuk memberikan pelajar beberapa kemahiran siswazah peringkat dan pengetahuan yang diperlukan untuk bersaing dalam bidang yang dipilih. Program biasanya bertahan antara satu hingga dua tahun.

Apakah yang dimaksudkan dengan sijil lulusan dalam rantaian bekalan? Kursus ini direka untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi pengurus yang berkesan, penyelia logistik dan jawatan yang sama. Pelajar sering mempelajari teknologi terkini dan relevan digunakan untuk memudahkan pengurusan rantaian bekalan. Selain itu, mereka akan belajar bagaimana untuk menganalisis ketidakcekapan proses logistik dan bagaimana untuk menentukan kawasan yang memerlukan penambahbaikan. Belajar untuk menilai proses-proses ini mungkin akan menjadi tunjang untuk kursus-kursus ini.

Selepas menamatkan kursus ini, pelajar akan telah mendapat pemahaman yang lebih mendalam tentang bidang profesional dan akademik mereka.Kerana latihan peningkatan mereka, mereka boleh mengharapkan peluang kemajuan kerjaya seperti peningkatan gaji, jawatan peringkat tinggi dan juga promosi.

Jumlah perbelanjaan sijil graduan akan bergantung sepenuhnya kepada tempoh pengajaran, jenis arahan dan institusi pendidikan yang dipilih. Walau bagaimanapun, ramai pelajar mendapati mereka boleh mengurangkan kos dengan bahan-bahan pendidikan digital dan pengajaran dalam talian.

Selepas memperoleh sijil lulusan mereka dalam rantaian bekalan, pelajar boleh memilih untuk memohon untuk program ijazah lanjutan dalam bidang sama pengajian. Walau bagaimanapun, graduan bersedia untuk memasuki tenaga kerja secara langsung sebagai pengurus rantaian bekalan, logistik, pengeluaran perindustrian, pembelian dan penyelesaian runcit. Selain itu, pelajar mungkin mencari kerja sebagai pakar eksport atau import. Mereka yang melengkapkan kursus peringkat yang lebih tinggi mungkin layak untuk jawatan pengurusan peringkat tinggi dalam pelbagai niche rantaian bekalan.

Jika anda berminat untuk mengikuti sijil lulusan rantaian bekalan, pertimbangkan pilihan dalam talian yang membolehkan untuk jadual fleksibiliti dan arahan jauh. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

 

Baca lebih lanjut

sijil ijazah dalam pengurusan rantaian bekalan

TUI University - College of Business Administration
Online Sambilan September 2019 Amerika Syarikat Cypress

Tumpuan adalah kepada menyampaikan alat-alat analitikal dan teknik pengurusan yang akan membolehkan profesional logistik untuk menganalisis, menilai, dan meningkatkan kecekapan proses rantaian bekalan dan logistik dalam sesebuah organisasi. [+]

Matlamat Sijil Siswazah dalam Pengurusan Rantaian Bekalan adalah untuk menyediakan penyelia, pengurus, eksekutif, dan profesional logistik di semua peringkat yang memegang ijazah sarjana muda 's peluang untuk mempelajari alat-alat dan teknik yang digunakan untuk mencapai dan memastikan rantaian bekalan kualiti dan logistik pengurusan sistem.

&nbsp

Tumpuan adalah kepada menyampaikan alat-alat analitikal dan teknik pengurusan yang akan membolehkan profesional logistik untuk menganalisis, menilai, dan meningkatkan kecekapan proses rantaian bekalan dan logistik dalam sesebuah organisasi.

&nbsp

Sijil tersebut terdiri daripada satu siri empat kursus kredit siswazah peringkat yang direka untuk menyediakan graduan dengan maklumat terkini dan penyelidikan ada dalam pengurusan rantaian bekalan disahkan dalam amalan dalam semua jenis organisasi dan industri. ... [-]


Specialty Logistik dan Rantaian Pembekalan (ELS)

Tecnológico de Monterrey - ITESM
Campus Sepenuh masa January 2019 Mexico Buenavista Mexico City + 1 lagi

Keistimewaan dalam Logistik dan Rantaian Pembekalan adalah wajar memandangkan keperluan alam sekitar dapat digunakan dengan cekap menggunakan sumber daya di kawasan rantaian bekalan. Ini mengingati aspek kemapanan dan penggunaan teknologi maklumat, dari perspektif global, integratif dan kolaboratif. [+]

Keistimewaan dalam Logistik dan Rantaian Pembekalan adalah wajar memandangkan keperluan alam sekitar dapat digunakan dengan cekap menggunakan sumber daya di kawasan rantaian bekalan. Ini mengingati aspek kemapanan dan penggunaan teknologi maklumat, dari perspektif global, integratif dan kolaboratif.

Antara cabaran yang ditawarkan oleh organisasi sekarang ini ialah pengenalpastian rakan kongsi strategik di peringkat global, daya saing dalam globalisasi pasaran, kos tenaga dan tuntutan pasaran serta peningkatan kerumitan organisasi.

Oleh itu, latihan pakar dalam bidang Logistik dan Rantaian Pembekalan, menyumbang secara tegas dalam pembangunan bakat yang sangat khusus, yang dituntut oleh syarikat, yang mampu merancang, melaksanakan dan mengetuai inisiatif impak yang tinggi. dalam penjanaan nilai ditambah dalam operasinya.... [-]