Sijil Siswazah dalam Teologi 2020

Sijil graduan biasanya diperolehi daripada kolej atau universiti selepas pelajar telah menamatkan ijazah sarjana muda. Kursus intensif kajian sering ringkas dan mengajar maju, kemahiran dan pengetahuan khusus. Apakah yang dimaksudkan dengan sijil lulusan dalam teologi? Sijil graduan dalam teologi membolehkan pelajar untuk belajar agama dan bagaimana mereka memberi kesan dunia. Banyak program teo… Baca lebih lanjut

Sijil graduan biasanya diperolehi daripada kolej atau universiti selepas pelajar telah menamatkan ijazah sarjana muda. Kursus intensif kajian sering ringkas dan mengajar maju, kemahiran dan pengetahuan khusus.

Apakah yang dimaksudkan dengan sijil lulusan dalam teologi? Sijil graduan dalam teologi membolehkan pelajar untuk belajar agama dan bagaimana mereka memberi kesan dunia. Banyak program teologi memberi tumpuan kepada agama Kristian, konsep dan prinsip-prinsip Alkitab, dan bagaimana agama sejarah adalah berpengaruh di dunia hari ini. Pelajar boleh mengambil kursus-kursus yang meliputi topik-topik seperti falsafah, teologi, kementerian, Kristian dan agama-agama lain, kajian Alkitab dan sejarah. Bergantung kepada laluan kerjaya mereka, pelajar boleh memilih untuk memberi tumpuan pembelajaran mereka mengenai pengajaran, kemahiran kepimpinan bible atau asas-asas agama.

Pelajar mengalami banyak manfaat dari memperoleh sijil lulusan dalam teologi.Kajian yang bernas daripada agama sering membolehkan orang untuk hidup dan bekerja secara proaktif, tidak kira apa profesion mereka masuk. Jika seseorang itu berminat dalam kerjaya dalam teologi, sijil ini boleh membantu mereka mencapai matlamat mereka.

Kos sijil lulusan teologi ini akan dipengaruhi oleh beberapa faktor. Kos akan berbeza-beza bergantung kepada sekolah dan rantau ini di mana ia terletak. Setiap program yang menarik minat anda harus dihubungi untuk mendapatkan maklumat yang tepat pada kos yang berkaitan dengan sijil lulusan ini.

Ramai orang yang mengejar sijil graduan dalam teologi berbuat demikian daripada minat untuk bekerja dalam Gereja sama ada sebagai ulama atau sebagai pemimpin. Sesetengah kedudukan termasuk pemimpin biasa, pastor, seminarian atau dakwah. Sesetengah kedudukan akan memerlukan kajian lanjutan. sijil lulusan ini boleh digunakan sebagai laluan kepada mereka kajian, menyediakan pelajar untuk menggigil Sarjana Sastera atau ijazah kedoktoran.

Memohon sijil lulusan dalam teologi boleh dilakukan secara online. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
St John's College
Nottingham, United Kingdom

Bagi mereka yang ingin memperoleh pengajian tinggi dalam teologi melalui program pendek, kami menawarkan Sijil Siswazah dalam teologi, kementerian, dan misi, yang disahkan ole ... +

Bagi mereka yang ingin memperoleh pengajian tinggi dalam teologi melalui program pendek, kami menawarkan Sijil Siswazah dalam teologi, kementerian, dan misi, yang disahkan oleh Durham University sebagai sebahagian daripada skim Anugerah Biasa. Dalam kursus separuh masa ini, anda akan belajar tahap 5 dan 6 modul, biasanya lebih dari satu tahun. -
Sijil Siswazah
Sambilan
English
Online