Filter
Sijil ijazah
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sijil ijazah dalam Komunikasi 2019/2020

Sijil sarjana muda adalah program pembelajaran yang dapat membantu pelajar menjadi pakar dalam bidang tertentu. Kebanyakan program sarjana terbuka untuk pelajar yang kini mendaftar dalam program ijazah sarjana muda. Seorang pelajar sepenuh masa boleh menyelesaikan sijil ijazah dalam satu atau dua semester.

Apakah sijil ijazah dalam komunikasi? Ia merupakan sijil interdisipliner yang dirancang untuk memupuk pemahaman komunikasi yang lebih baik di peringkat organisasi. Peserta boleh dilatih dalam kemahiran menulis dan pelaporan mereka. Sesetengah program mungkin memberi tumpuan kepada interaksi manusia, sementara yang lain mungkin mengambil pandangan yang lebih luas pada komunikasi massa. Kursus yang tepat yang diperlukan untuk program ijazah ini boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah tetapi mungkin termasuk komunikasi dalam era digital, unsur komunikasi antara budaya, komunikasi interpersonal, asas penulisan teknikal, kisah bahasa manusia, dan komunikasi kepimpinan.

Jenis pengajian ini boleh membekalkan pelajar dengan kemahiran yang paling diingini dengan mengupah pengurus. Sebagai contoh, para peserta dapat meningkatkan kemahiran interpersonal, pembinaan pasukan dan komunikasi mereka melalui pendidikan ini. Graduan boleh menggunakan kebolehan ini untuk mendapatkan gaji permulaan yang lebih baik atau membina hubungan yang lebih kukuh dengan orang di sekitar mereka.

Kos perakuan ijazah sarjana muda mungkin bergantung kepada sekolah, perkara dan tempohnya. Oleh kerana tuisyen mungkin berbeza di setiap sekolah, pemohon harus menghubungi universiti yang ingin mereka hadapi untuk maklumat lanjut.

Sijil sarjana dalam komunikasi boleh memberi graduan kepakaran yang diperlukan untuk memulakan kerjaya yang berjaya sebagai pegawai pentadbiran, pakar sumber manusia, mediator penyelesaian konflik, pembantu eksekutif atau ketua pasukan. Kerjaya yang tepat untuk peserta boleh berbeza-beza kerana pendidikan dan pengalaman kerja yang lalu. Ramai ulama memilih untuk menggunakan sijil ini sebagai batu loncatan untuk pendidikan yang lebih banyak.

Anda mungkin dapat menemui program sijil sarjana muda di universiti di seluruh dunia. Sesetengah sekolah juga menawarkan program dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Komunikasi

European College for Liberal Studies

Sijil Sarjana dalam Pengajian Komunikasi (30 kredit) ... [+]

Sijil Sarjana dalam Pengajian Komunikasi (30 kredit) Kursus

kursus ijazah dibahagikan kepada kursus teras dan kursus pengkhususan (relevan kepada besar atau kecil). Elektif boleh dipilih dari mana-mana kursus yang dirancang ditawarkan di peringkat sarjana muda. kursus Pengkhususan dijadualkan berdasarkan enrolmen dan mungkin tidak terdapat di semua kampus. Pengkhususan kursus berjadual disediakan untuk semua pelajar juga sebagai elektif. Pelajar perlu bagi melengkapkan kursus dan mendapatkan kredit pada tahap yang paling tinggi.

keperluan program Jumlah 30 kredit Kursus (kecil) 20 kredit / 4 kursus Elektif 10 kredit / 2 kursus

Beralih kepada program lain sebaik sahaja kajian telah memulakan adalah mungkin selagi keperluan program dipenuhi menjelang akhir kajian. Oleh itu, keputusan untuk menukar hendaklah dibuat seawal mungkin untuk mengelakkan tidak memenuhi syarat-syarat program dalam tempoh program yang dimaksudkan.... [-]

Sepanyol Barcelona Belgium Brussels Madrid Switzerland Zürich Jepun Tokyo Antwerp  + 6 Lagi
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu