close

Penapis

Lihat Hasil

Sijil ijazah dalam Komunikasi 2020

Sijil sarjana muda adalah program pembelajaran yang dapat membantu pelajar menjadi pakar dalam bidang tertentu. Kebanyakan program sarjana terbuka untuk pelajar yang kini mendaftar dalam program ijazah sarjana muda. Seorang pelajar sepenuh masa boleh menyelesaikan sijil ijazah dalam satu atau dua semester. Apakah sijil ijazah dalam komunikasi? Ia merupakan sijil interdisipliner yang dirancang un… Baca lebih lanjut

Sijil sarjana muda adalah program pembelajaran yang dapat membantu pelajar menjadi pakar dalam bidang tertentu. Kebanyakan program sarjana terbuka untuk pelajar yang kini mendaftar dalam program ijazah sarjana muda. Seorang pelajar sepenuh masa boleh menyelesaikan sijil ijazah dalam satu atau dua semester.

Apakah sijil ijazah dalam komunikasi? Ia merupakan sijil interdisipliner yang dirancang untuk memupuk pemahaman komunikasi yang lebih baik di peringkat organisasi. Peserta boleh dilatih dalam kemahiran menulis dan pelaporan mereka. Sesetengah program mungkin memberi tumpuan kepada interaksi manusia, sementara yang lain mungkin mengambil pandangan yang lebih luas pada komunikasi massa. Kursus yang tepat yang diperlukan untuk program ijazah ini boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah tetapi mungkin termasuk komunikasi dalam era digital, unsur komunikasi antara budaya, komunikasi interpersonal, asas penulisan teknikal, kisah bahasa manusia, dan komunikasi kepimpinan.

Jenis pengajian ini boleh membekalkan pelajar dengan kemahiran yang paling diingini dengan mengupah pengurus. Sebagai contoh, para peserta dapat meningkatkan kemahiran interpersonal, pembinaan pasukan dan komunikasi mereka melalui pendidikan ini. Graduan boleh menggunakan kebolehan ini untuk mendapatkan gaji permulaan yang lebih baik atau membina hubungan yang lebih kukuh dengan orang di sekitar mereka.

Kos perakuan ijazah sarjana muda mungkin bergantung kepada sekolah, perkara dan tempohnya. Oleh kerana tuisyen mungkin berbeza di setiap sekolah, pemohon harus menghubungi universiti yang ingin mereka hadapi untuk maklumat lanjut.

Sijil sarjana dalam komunikasi boleh memberi graduan kepakaran yang diperlukan untuk memulakan kerjaya yang berjaya sebagai pegawai pentadbiran, pakar sumber manusia, mediator penyelesaian konflik, pembantu eksekutif atau ketua pasukan. Kerjaya yang tepat untuk peserta boleh berbeza-beza kerana pendidikan dan pengalaman kerja yang lalu. Ramai ulama memilih untuk menggunakan sijil ini sebagai batu loncatan untuk pendidikan yang lebih banyak.

Anda mungkin dapat menemui program sijil sarjana muda di universiti di seluruh dunia. Sesetengah sekolah juga menawarkan program dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
European College for Liberal Studies
Barcelona , Sepanyol +5 Lagi

Sijil Sarjana Pengajian Komunikasi (30 kredit).

Sijil Sarjana Pengajian Komunikasi (30 kredit). -
Sijil ijazah
Sepenuh Masa
English
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini