Filter
Sijil ijazah
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sijil ijazah dalam Pelancongan 2020

Bagi pelajar yang ingin memperluaskan pendidikan pasca menengah mereka, sijil sarjana muda boleh menjadi kunci. Dengan program yang lebih pendek dan skop yang lebih sempit, pelajar dapat memperluas pengetahuan mereka, mengasah kemahiran mereka dalam bidang mereka atau membuka jalan ke gelar sarjana.

Apakah sijil ijazah dalam pelancongan? Direka untuk memberikan pemahaman asas mengenai industri pelancongan, program ini biasanya terdiri daripada satu set kursus dan kajian yang bertujuan untuk jurusan perniagaan mencari pendidikan tambahan di luar gelar empat tahun. Kursus boleh meneroka pelancongan dan perhotelan dari perspektif perniagaan, selalunya meliputi aspek-aspek seperti merancang dan menguruskan resort dan kemudahan, kewangan dan perakaunan, pemasaran untuk tarikan pelancong dan aspek undang-undang berkaitan industri pelancongan.

Pelajar yang mengambil sijil ijazah dalam pelancongan boleh meningkatkan pengetahuan perniagaan mereka secara meluas dan berkaitan dengan pelancongan, membantu kerjaya awal dalam dan luar industri. Program ini sering melatih pengetahuan tentang trend pemasaran dan pengguna dan menggalakkan pengambilan keputusan yang berpengetahuan, terutamanya dalam konteks kelestarian.

Sekolah-sekolah yang menawarkan program untuk sijil sarjana muda dalam pelancongan berbeza di kedua-dua kos untuk pendaftaran dan struktur program. Untuk maklumat mengenai yuran dan tempoh program, pelajar harus menghubungi pilihan sekolah mereka untuk bertanya lanjut.

Dengan sijil ijazah dalam bidang pelancongan, pelajar boleh bersedia untuk kerjaya perniagaan dalam industri perhotelan dan pelancongan. Sektor pelancongan merangkumi pelbagai kemudahan dan semua kedudukan penyeliaan dan pengurusan di dalamnya. Perancang acara, pengurus pelancongan dan agensi pelancongan, dan pengurus pusat maklumat membimbing pelancong dan mengawasi kebimbangan perjalanan. Pengurus restoran, hotel dan permainan membuat keputusan eksekutif dalam pelbagai kemudahan yang bertujuan untuk pelancong.

Banyak sekolah di seluruh dunia menawarkan sijil sarjana dalam pelancongan, memandangkan industri memainkan peranan utama dalam ekonomi global. Program dalam talian ada untuk pelajar yang tinggal dari jauh untuk mengambil kesempatan. Untuk butiran, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pelancongan

Royal Business College

Program ini menghubungkan prinsip-prinsip perniagaan yang mempunyai kepakaran sektor dengan memperkenalkan anda kepada teori dan amalan pelancongan moden. Program ini jug ... [+]

Program ini menghubungkan prinsip-prinsip perniagaan yang mempunyai kepakaran sektor dengan memperkenalkan anda kepada teori dan amalan pelancongan moden. Program ini juga meneroka isu-isu seperti ekopelancongan dan pembangunan mampan. Memegang kelayakan ini akan membolehkan anda untuk menjadi yakin dalam menggunakan konsep perniagaan dan pengurusan utama kepada sektor yang menawarkan pelbagai peluang kerjaya.

Perjalanan dan pelancongan menyumbang sebanyak 9.8% kepada KDNK dunia - AS $ 7.6 trillion - telah meningkat tahun berturut-turut pada tahun. Sektor ini menyokong hampir 277 juta orang dalam pekerjaan - yang 1 dalam 11 pekerjaan di planet ini (sumber World Travel & Tourism Council 2015).... [-]

United Kingdom Newcastle upon Tyne Serbia Serbia Online Belgrade Switzerland Geneva Manchester  + 4 Lagi
Pendaftaran Terbuka
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu