close

Penapis

Lihat Hasil

3 Sijil ijazah dalam Sains Sosial 2020

Memperoleh sijil ijazah mungkin sesuai untuk pelajar yang ingin lebih meneroka subjek tertentu. Pelajar yang mengikuti jenis ini sijil menerima pendidikan tertumpu kepada asas-asas bidang pilihan pengajian. Apakah yang dimaksudkan dengan sijil ijazah dalam bidang sains sosial? Sijil ini membentangkan maklumat yang menyeluruh menggunakan hasil penyelidikan dan perspektif teori. Kelas-kelas menero… Baca lebih lanjut

Memperoleh sijil ijazah mungkin sesuai untuk pelajar yang ingin lebih meneroka subjek tertentu. Pelajar yang mengikuti jenis ini sijil menerima pendidikan tertumpu kepada asas-asas bidang pilihan pengajian.

Apakah yang dimaksudkan dengan sijil ijazah dalam bidang sains sosial? Sijil ini membentangkan maklumat yang menyeluruh menggunakan hasil penyelidikan dan perspektif teori. Kelas-kelas meneroka kedua-dua peringkat makro dan mikro-tahap topik kerana mereka berkaitan dengan aspek-aspek sosial masyarakat, individu, dan masyarakat. Walaupun kelas berbeza di antara kolej, beberapa contoh pelajar kursus mungkin ambil termasuk kaedah sosial penyelidikan sains, pengenalan kepada sains sosial, pengenalan kepada antropologi, pengenalan kepada psikologi, pengenalan kepada statistik, sosiologi global dan antarabangsa, masalah sosial dan dasar awam, ketidaksamaan dan kepelbagaian, dan perniagaan, organisasi dan ekonomi.

Manakala pelajar melanjutkan sijil sains ijazah sosial, mereka boleh belajar kemahiran, seperti penghargaan budaya, organisasi dan pengurusan masa. kemahiran itu boleh dimanfaatkan oleh pelajar di tempat kerja dan dalam kehidupan peribadi mereka.

Sijil sarjana muda dalam bidang ini mengambil masa setahun untuk disiapkan bagi pelajar sepenuh masa. Ini adalah benar tidak kira di mana di dunia pelajar memilih untuk belajar. Ia adalah penting untuk menghubungi sekolah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai keperluan kewangan tertentu kerana semua sekolah dan negara-negara berbeza secara meluas.

Mereka yang mempunyai latar belakang dalam bidang sains sosial adalah berharga untuk beberapa industri, seperti penjagaan kesihatan, pendidikan, perniagaan, perundingan, dan kewangan. Terdapat pilihan untuk kerjaya di seluruh dunia kerana permintaan bagi mereka yang mempunyai pendidikan sains sosial.Pelajar mungkin selamat tajuk pekerjaan seperti kaunselor, pekerja sosial, pengurus, profesional sumber manusia, jualan dan pengurus pemasaran, pegawai pematuhan, pengurus perkhidmatan kesihatan, dan pengurus operasi.

Mempunyai sains sijil ijazah sosial mungkin membantu untuk melonjakkan kerjaya seseorang dengan memberikan mereka pengetahuan khusus. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
European College for Liberal Studies
Barcelona , Sepanyol +5 Lagi

Sijil Sarjana dalam Pengajian Eropah (30 kredit).

Sijil Sarjana dalam Pengajian Eropah (30 kredit). -
Sijil ijazah
Sepenuh Masa
English
Kampus
 
European College for Liberal Studies
Barcelona , Sepanyol +5 Lagi

Sijil Sarjana dalam Hubungan Antarabangsa (30 kredit).

Sijil Sarjana dalam Hubungan Antarabangsa (30 kredit). -
Sijil ijazah
Sepenuh Masa
English
Kampus
 
European College for Liberal Studies
Barcelona , Sepanyol +5 Lagi

Sijil Sarjana Pengajian Liberal (30 kredit).

Sijil Sarjana Pengajian Liberal (30 kredit). -
Sijil ijazah
Sepenuh Masa
English
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini