close

Penapis

Lihat Hasil

Sijil ijazah dalam Sosiologi 2020

Sijil ijazah membincangkan pelbagai topik untuk membantu mengembangkan pemahaman pelajar untuk subjek tertentu. Sebagai pelajar melanjutkan jenis sijil, mereka belajar konsep asas untuk menyediakan mereka untuk kajian lanjut medan yang dipilih. Apakah yang dimaksudkan dengan sijil ijazah dalam bidang sosiologi? Pelajar mungkin mengambil pelbagai kursus untuk mengukuhkan pengetahuan asas dan kema… Baca lebih lanjut

Sijil ijazah membincangkan pelbagai topik untuk membantu mengembangkan pemahaman pelajar untuk subjek tertentu. Sebagai pelajar melanjutkan jenis sijil, mereka belajar konsep asas untuk menyediakan mereka untuk kajian lanjut medan yang dipilih.

Apakah yang dimaksudkan dengan sijil ijazah dalam bidang sosiologi? Pelajar mungkin mengambil pelbagai kursus untuk mengukuhkan pengetahuan asas dan kemahiran penyelidikan mengenai sosiologi. Contoh pelajar kursus boleh meneruskan termasuk pengenalan kepada sosiologi, bangsa dan masyarakat, sosiologi perubatan, sosiologi zaman kanak-kanak, sosiologi bencana antarabangsa, jantina dan masyarakat, sosiologi kesihatan mental, kebajikan sosial, sosiologi imigresen, dan sosiologi dari perspektif global . Kolej juga mungkin memerlukan kelas dalam statistik dan psikologi bagi mereka yang mengikuti sijil sarjana muda dalam bidang ini.

Pelajar mendapatkan sijil ijazah sosiologi akan bekerja melalui pelbagai kelas untuk mendapatkan kemahiran penting yang berkaitan dengan sosiologi, seperti pemahaman budaya yang berbeza. Di samping itu, kemahiran universal, seperti dipertingkatkan organisasi kebolehan dan etika kerja yang baik, juga mendapat

Ia mengambil pelajar kira-kira satu tahun untuk melengkapkan sijil sarjana muda ini apabila pelajar menamatkan kursus mereka secara sepenuh masa. Berapa banyak kos sijil berbeza antara universiti yang berbeza di seluruh dunia. Oleh kerana itu, pelajar secara langsung perlu memanggil sekolah untuk maklumat ini.

Kerjaya dalam bidang sosiologi merangkumi pelbagai industri, seperti perniagaan, pendidikan, politik, hal ehwal antarabangsa dan global, dan penjagaan kesihatan. Memperoleh pekerjaan dalam bidang yang kompetitif ini boleh mencabar, tetapi sijil sarjana muda dalam bidang sains sosial mungkin memberi manfaat.Contoh biasa peluang pekerjaan mungkin termasuk pembantu sosiologi penyelidikan, perancangan peguam bela keluarga, peguam bela alam sekitar, perhubungan awam profesional, dan jualan dan pemasaran bersekutu.

Sijil sarjana muda dalam bidang ini boleh membantu pelajar untuk menetapkan diri mereka lebih baik untuk kejayaan kerjaya masa depan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
European College for Liberal Studies
Barcelona, Sepanyol +5 Lagi

Sijil Sarjana Pengajian Liberal (30 kredit).

Sijil Sarjana Pengajian Liberal (30 kredit). -
Sijil ijazah
Sepenuh Masa
English
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini