Filter
Sijil
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

2 Sijil-sijil dalam Bahasa Arab 2020

sijil A dianugerahkan kepada ulama yang menamatkan program dalam bidang khusus pengajian. kursus separuh masa boleh bertahan lebih lama untuk menampung kurikulum. Dalam banyak kes, program ini akan bertindak sebagai jambatan antara program sama ada menengah dan ijazah atau program prasiswazah dan siswazah.

Apakah suatu perakuan dalam Bahasa Arab? Sijil dalam bahasa Arab memberi tumpuan kepada membangunkan kefasihan dalam bahasa untuk memudahkan komunikasi yang kukuh dan kemahiran perniagaan yang berpotensi. Bergantung kepada panjang dan kadar program ini, pelajar boleh bermula dengan asas-asas penulisan Arab dan bercakap sebelum beralih kepada struktur tatabahasa yang lebih rumit. Lebih banyak program maju mungkin memberi tumpuan lebih kepada membangunkan perbendaharaan kata perubatan, perundangan atau profesional atau dialek budaya.

Selepas menamatkan program ini, pelajar boleh membuka pintu untuk pelbagai pekerjaan sektor antarabangsa, awam dan swasta kerana kemampuan mereka untuk berkomunikasi merentasi halangan budaya.Ini boleh membawa kepada kedudukan yang lebih tinggi peringkat dan gaji yang berpotensi lebih kompetitif.

Jumlah perbelanjaan yang terlibat bergantung kepada permintaan kewangan program anda, mengkaji kapal komponen dan kaedah pengajaran. Ramai pelajar mengurangkan kos dengan e-buku teks dan pengajaran dalam talian. Selain itu, bantuan kewangan boleh disediakan untuk beberapa program, bergantung kepada institusi.

Setelah pelajar bergraduat dengan sijil mereka dalam Bahasa Arab, banyak langkah ke atas untuk mengkaji bahasa dan kajian yang berkaitan dalam program sarjana muda atau ijazah. Walau bagaimanapun, ramai akan masuk terus ke dalam tenaga kerja. Profesional yang memahami bahasa ini adalah permintaan yang agak tinggi, jadi ramai pelajar akhirnya mendapat pekerjaan sebagai penterjemah bagi agensi-agensi antarabangsa, swasta dan awam. Yang lain menggunakan pensijilan untuk meningkatkan hubungan perniagaan dan rangkaian mereka kerana mereka kini boleh berkomunikasi secara berkesan dengan kumpulan baru kenalan.

Adakah sijil dalam bahasa Arab berbunyi seperti mendapat petunjuk untuk tenaga atau melonjakkan kerjaya anda? Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Bahasa Arab

Al Baher Arabic Language Training Center

Al-Baher menawarkan dua kursus perendaman yang ditawarkan sepanjang tahun dan mereka tidak terhad kepada kalendar program normal kami. ... [+]

Al-Baher menawarkan dua kursus perendaman yang ditawarkan sepanjang tahun dan mereka tidak terhad kepada kalendar program normal kami.

* Penyerapan Intensif: (4 - 12 Minggu)

Kursus ini memberi tumpuan kepada merangsang pelajar dalam persekitaran bahasa Arab yang sah untuk jangka masa yang singkat. Ia lebih disukai oleh para pelajar yang melihat peningkatan atau mempertahankan aras bahasa Arab yang sedia ada atau bersedia untuk bekerja di negara berbahasa Arab

* Penyerapan Jangka Panjang: (3 - 12 Bulan)

Kursus ini mengajak pelajar untuk mengelilingi diri mereka dalam bahasa dengan arahan yang intensif. Pelajar menjalani ujian pemantauan selain pelan pelajaran mingguan dengan tujuan yang jelas dan saling jelas. Melalui pelbagai kurikulum, kelas memastikan kemahiran yang sesuai dan relevan diajar: bercakap, mendengar, membaca, dan menulis. Lebih banyak tumpuan diberikan kepada minat dan kegunaan bahasa para pelajar.... [-]

Jordan Amman
Pendaftaran Terbuka
English
1 - 12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS University of London

Sijil ini pada dasarnya bersamaan dengan tahun pertama empat tahun BA gelaran Sekolah dalam bahasa Arab. Pelajar memperoleh pengetahuan awal yang mantap tentang bahasa be ... [+]

Mod Kehadiran: Sepenuh masa

Sijil ini pada dasarnya bersamaan dengan tahun pertama empat tahun BA gelaran Sekolah dalam bahasa Arab. Pelajar memperoleh pengetahuan awal yang mantap tentang bahasa bertulis dan ada yang bercakap dan membiasakan diri dengan aspek sejarah dan budaya Timur Tengah. Tidak diperlukan ilmu pengetahuan bahasa Arab terlebih dahulu.

Ini adalah program pengajian satu tahun yang intensif. Dua kursus diambil:

Pelajar mengambil bahasa Arab 1, yang setara dengan unit tiga kursus. Mereka juga memilih unit keempat dari unit-unit berikut yang diluluskan *:

Pengenalan kepada budaya ArabLiteratur yang Dekat dan Timur TengahMuzik Timur Tengah dan Afrika UtaraSeni dan budaya material dunia IslamMosaik, manuskrip dan lukisan dinding dalam seni IslamPengenalan sejarah Hampir dan Timur Tengah... [-]
United Kingdom London
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu