close

Penapis

Lihat Hasil

2 Sijil-sijil dalam Bahasa Arab 2020

sijil A dianugerahkan kepada ulama yang menamatkan program dalam bidang khusus pengajian. kursus separuh masa boleh bertahan lebih lama untuk menampung kurikulum. Dalam banyak kes, program ini akan bertindak sebagai jambatan antara program sama ada menengah dan ijazah atau program prasiswazah dan siswazah. Apakah suatu perakuan dalam Bahasa Arab? Sijil dalam bahasa Arab memberi tumpuan kepada me… Baca lebih lanjut

sijil A dianugerahkan kepada ulama yang menamatkan program dalam bidang khusus pengajian. kursus separuh masa boleh bertahan lebih lama untuk menampung kurikulum. Dalam banyak kes, program ini akan bertindak sebagai jambatan antara program sama ada menengah dan ijazah atau program prasiswazah dan siswazah.

Apakah suatu perakuan dalam Bahasa Arab? Sijil dalam bahasa Arab memberi tumpuan kepada membangunkan kefasihan dalam bahasa untuk memudahkan komunikasi yang kukuh dan kemahiran perniagaan yang berpotensi. Bergantung kepada panjang dan kadar program ini, pelajar boleh bermula dengan asas-asas penulisan Arab dan bercakap sebelum beralih kepada struktur tatabahasa yang lebih rumit. Lebih banyak program maju mungkin memberi tumpuan lebih kepada membangunkan perbendaharaan kata perubatan, perundangan atau profesional atau dialek budaya.

Selepas menamatkan program ini, pelajar boleh membuka pintu untuk pelbagai pekerjaan sektor antarabangsa, awam dan swasta kerana kemampuan mereka untuk berkomunikasi merentasi halangan budaya.Ini boleh membawa kepada kedudukan yang lebih tinggi peringkat dan gaji yang berpotensi lebih kompetitif.

Jumlah perbelanjaan yang terlibat bergantung kepada permintaan kewangan program anda, mengkaji kapal komponen dan kaedah pengajaran. Ramai pelajar mengurangkan kos dengan e-buku teks dan pengajaran dalam talian. Selain itu, bantuan kewangan boleh disediakan untuk beberapa program, bergantung kepada institusi.

Setelah pelajar bergraduat dengan sijil mereka dalam Bahasa Arab, banyak langkah ke atas untuk mengkaji bahasa dan kajian yang berkaitan dalam program sarjana muda atau ijazah. Walau bagaimanapun, ramai akan masuk terus ke dalam tenaga kerja. Profesional yang memahami bahasa ini adalah permintaan yang agak tinggi, jadi ramai pelajar akhirnya mendapat pekerjaan sebagai penterjemah bagi agensi-agensi antarabangsa, swasta dan awam. Yang lain menggunakan pensijilan untuk meningkatkan hubungan perniagaan dan rangkaian mereka kerana mereka kini boleh berkomunikasi secara berkesan dengan kumpulan baru kenalan.

Adakah sijil dalam bahasa Arab berbunyi seperti mendapat petunjuk untuk tenaga atau melonjakkan kerjaya anda? Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
SOAS University of London
London , United Kingdom

Sijil ini pada dasarnya bersamaan dengan tahun pertama empat tahun BA gelaran Sekolah dalam bahasa Arab. Pelajar memperoleh pengetahuan awal yang mantap tentang bahasa bertuli ... +

Sijil ini pada dasarnya bersamaan dengan tahun pertama empat tahun BA gelaran Sekolah dalam bahasa Arab. Pelajar memperoleh pengetahuan awal yang mantap tentang bahasa bertulis dan ada yang bercakap dan membiasakan diri dengan aspek sejarah dan budaya Timur Tengah. Tidak diperlukan ilmu pengetahuan bahasa Arab terlebih dahulu. -
Sijil
Sepenuh Masa
English
28 Sep 2020
Kampus
 
Al Baher Arabic Language Training Center
Amman , Jordan

Al-Baher menawarkan dua kursus perendaman yang ditawarkan sepanjang tahun dan mereka tidak terhad kepada kalendar program normal kami.

Al-Baher menawarkan dua kursus perendaman yang ditawarkan sepanjang tahun dan mereka tidak terhad kepada kalendar program normal kami. -
Sijil
English
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini