close

Penapis

Lihat Hasil

Sijil-sijil dalam Biokimia 2021

sijil adalah satu cara untuk pelajar menunjukkan bahawa mereka telah dikejar kursus khusus kajian, sama ada secara berasingan atau sebagai sebahagian daripada tahap yang lebih besar. Kelayakan ini adalah cara terbaik untuk membuktikan kepakaran dalam mata pelajaran tertentu. Ramai pelajar tertanya-tanya: "Apakah yang dimaksudkan dengan sijil dalam biokimia?" Ini jenis program direka untuk memban… Baca lebih lanjut

sijil adalah satu cara untuk pelajar menunjukkan bahawa mereka telah dikejar kursus khusus kajian, sama ada secara berasingan atau sebagai sebahagian daripada tahap yang lebih besar. Kelayakan ini adalah cara terbaik untuk membuktikan kepakaran dalam mata pelajaran tertentu.

Ramai pelajar tertanya-tanya: "Apakah yang dimaksudkan dengan sijil dalam biokimia?" Ini jenis program direka untuk membantu pelajar belajar proses kimia yang membolehkan semua organisma wujud dan fungsi. Pelajar boleh belajar proses seperti fotosintesis, respirasi sel, penghasilan semula, tindak balas imun, dan tingkah laku enzim; mereka juga boleh belajar semua tentang sebatian dan bahan-bahan yang membentuk bentuk hidup, seperti protein dan bahan-bahan struktur. Program-program ini juga mungkin termasuk kajian topik-topik seperti penyelidikan perubatan, fisiologi, mikrobiologi, atau toksikologi.

A beberapa faedah boleh diperolehi dengan mengikuti sijil biokimia.Pelajar mungkin mendapati bahawa mereka boleh meningkatkan penyelidikan, penyelesaian masalah, atau kemahiran pemikiran kritikal dengan mengkaji topik ini; mereka juga boleh sering meningkatkan asas pengetahuan dan meluaskan pemahaman mereka tentang biologi dan kimia.

Mereka yang ingin mendapatkan sijil dalam biokimia harus ingat bahawa kos akan berbeza-beza disebabkan oleh pelbagai faktor yang berbeza. Tuisyen, yuran, kos bahan, dan perbelanjaan lain yang sering berbeza daripada institusi kepada institusi.

Banyak kerjaya adalah terbuka kepada mereka yang mempunyai kepakaran dalam biokimia. Pelajar boleh pergi untuk menjadi ahli biologi, doktor haiwan, profesional perubatan, ahli kimia, atau ahli-ahli sains dalam bidang lain. Mereka mungkin mendapati diri mereka bekerja untuk organisasi bukan untung, agensi-agensi kerajaan, syarikat swasta, atau badan-badan penyelidikan. Ramai memilih untuk melanjutkan pelajaran mereka dan terus dalam bidang akademik, berlaku untuk menjadi penyelidik atau profesor.

Jika anda berfikir bahawa anda ingin meneruskan suatu perakuan dalam biokimia, semua yang anda perlu lakukan untuk memulakan adalah menyemak imbas pangkalan data kami. Hanya mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Redcar & Cleveland College
Redcar, United Kingdom

Kursus ini dikembangkan untuk juruteknik pelatih dan jurutera, pereka, dan tenaga produksi yang bekerja di persekitaran pembuatan atau proses dalam industri kimia.

Kursus ini dikembangkan untuk juruteknik pelatih dan jurutera, pereka, dan tenaga produksi yang bekerja di persekitaran pembuatan atau proses dalam industri kimia. -
Sijil
Separuh masa
English
Ogo 2021
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini