ACADEMICCOURSES

3 Sijil-sijil dalam Kecergasan 2021

Para ulama yang ingin mendapatkan kepakaran dalam bidang boleh mendaftar dalam program perakuan. Anugerah akademik ini juga boleh digunakan untuk membantu merapatkan jurang antara dua darjah. Pemohon mungkin memerlukan beberapa jenis ijazah kolej sebelum diterima masuk ke dalam program, manakala program lain membolehkan graduan sekolah tinggi.

Apakah sijil dalam kecergasan? Ia adalah program akademik yang memberi tumpuan kepada teori dan kaedah yang diperlukan untuk berjaya mengarahkan latihan dan rejimen latihan. Peserta boleh belajar bagaimana untuk memberi motivasi kepada klien atau mempelajari lebih lanjut mengenai sains latihan. Kursus yang tepat dalam program sijil boleh berbeza dari sekolah ke sekolah. Beberapa kemungkinan kursus teras termasuk anatomi manusia dan fisiologi, pengenalan kepada pemakanan manusia, fisiologi senaman, kesan latihan pada otak, biomekanik kecederaan muskuloskeletal dan asas-latihan latihan rintangan.

Ramai pelajar membuat keputusan untuk mengambil program sijil ini supaya mereka dapat memperoleh peluang kerjaya yang lebih baik selepas tamat pengajian. Pendidikan ini membantu peserta mengasah kemahiran penting, seperti kepimpinan, komunikasi dan pemikiran kreatif. Semua kemahiran ini boleh membawa kepada gaji permulaan yang lebih tinggi, promosi yang lebih cepat dan kehidupan peribadi yang lebih memuaskan.

Kos sijil boleh bergantung kepada beberapa faktor, termasuk tempoh program. Kebanyakan sijil diperoleh dalam satu atau dua semester, tetapi ada yang mengambil masa yang lebih lama. Pemohon boleh mendapatkan anggaran tuisyen dengan menghubungi sekolah tertentu.

Setelah mendapat sijil secara kebugaran, pelajar mungkin bersedia untuk menjadi jurulatih kecergasan profesional atau jurulatih peribadi. Walau bagaimanapun, profesional lain juga boleh menggunakan pendidikan ini untuk membantu mereka mendapatkan kepakaran dalam dunia kecergasan. Sesetengah graduan menjadi ahli diet, psikologi sukan atau perunding sukan. Semua pelajar mungkin mempunyai peluang kerjaya yang berbeza berdasarkan sejarah mereka. Pendidikan ini boleh menjadi asas untuk tahap yang lebih tinggi.

Anda mungkin dapat mencari program sijil di sekolah-sekolah di banyak negara. Tidak kira di mana anda tinggal, anda boleh mendaftar dalam program dalam talian untuk mempelajari apa yang anda mahukan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

3 Hasil dalam Kecergasan Filter

Sijil Kecergasan

eta College
Sijil
<
Sepenuh Masa
English
Online

Mulakan kerjaya anda sebagai pelatih peribadi atau pengajar kecergasan dengan kursus satu tahun praktikal ini. Ia akan memberi anda pengetahuan dan kemahiran untuk merancang, ...

Baca lebih lanjut

Kecergasan

Imagine Education Australia
Sijil
Jan 2021
English
Kampus

Bayangkan Pendidikan Fakulti Kecergasan Australia menyampaikan latihan dalam Sijil III dan Sijil IV dalam kecergasan. Kami adalah organisasi latihan yang unik kerana kami dika ...

Baca lebih lanjut

Sijil IQ Tahap aktif dalam Arahan Kecergasan

SFH StudyFromHome
Sijil
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
8&nbsp;-&nbsp;12 bulan
English
Online

Pada kursus Sijil Tahap Kecergasan Arahan 2 anda akan berkelayakan sepenuhnya untuk bekerja di gim atau pusat kecergasan. Ia amat sesuai untuk pelajar yang ingin mencapai kela ...

Baca lebih lanjut