Filter
Sijil
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

11 Sijil-sijil dalam Kejuruteraan Automotif 2020

Selepas sekolah lepasan menengah, pelajar boleh memilih untuk mendaftar dalam program sijil untuk belajar tentang satu disiplin teknikal. Panjang, kos, keperluan pengijazahan dan kandungan program yang berbeza-beza mengikut bidang pelajar hendak mengejar. Pelajar boleh memilih daripada program-program yang berkekalan mana-mana antara beberapa bulan untuk beberapa tahun.

Apakah yang dimaksudkan dengan sijil dalam bidang kejuruteraan automotif? Sering diambil sebagai tambahan kepada ijazah bersekutu atau sarjana muda, sijil dalam bidang kejuruteraan automotif memberi tumpuan kepada reka bentuk dan pembuatan kereta, lori dan kenderaan bermotor lain. Pelajar mengambil kursus pada kenderaan dan teknologi elektrik, matematik dan perisian untuk mempelajari teknik-teknik kejuruteraan canggih untuk pelbagai jenama dan model, serta bagaimana untuk membaiki kerosakan dan ketidaksejajaran berkesan.

Kemahiran teknikal yang diperolehi daripada perakuan yang membuka jalan kepada kerjaya kejuruteraan yang berjaya, terutamanya jika ditambah dengan ijazah.Individu boleh menggunakan kemahiran penyelesaian masalah, kerja berpasukan dan pembaikan mereka untuk berjaya bekerjasama dengan rakan-rakan dan membantu pelanggan.

program sijil dalam bidang kejuruteraan automotif disediakan sambilan, dalam talian atau dalam format bengkel. kos berbeza bagi institusi yang berbeza. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kos program tertentu, melihat laman web sesebuah institusi atau menjadualkan temujanji dengan kaunselor kemasukan.

Banyak program sijil memerlukan pelajar untuk lulus satu siri ujian sebelum tamat pengajian. Graduan boleh meneruskan pekerjaan sebagai mekanik atau juruteknik pembaikan, bekerja pada enjin, bateri, sistem bahan api, brek, litar elektrik dan komponen lain untuk membaiki masalah dan mengekalkan kenderaan. Yang lain memilih untuk menjadi jurutera automotif, mereka bentuk bahagian-bahagian baru untuk meningkatkan fungsi kereta dan membuat mereka lebih murah dan mampan. jawatan membayar lebih tinggi boleh didapati dengan pengalaman dan penguasaan teknik pembaikan dan reka bentuk yang berbeza.

Terdapat banyak program sijil yang berbeza dibuka untuk pendaftaran. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

11 Hasil dalam Kejuruteraan Automotif

ESTACA

Program Inovatif untuk Mengendalikan Alat Berangka yang Dilampirkan dengan Keperluan Perindustrian. ESTACA menawarkan program satu semester dalam CAE dan Reka Bentuk yang ... [+]

Program Inovatif untuk Mengendalikan Alat Berangka yang Dilampirkan dengan Keperluan Perindustrian

ESTACA menawarkan program satu semester dalam CAE dan Reka Bentuk yang digunakan untuk sektor Aeronautik dan Automotif. Objektif program ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan cara mencapai reka bentuk yang berkualiti tinggi, pengurangan kos, dan kemahiran masa untuk pasaran yang terbaik. Menggabungkan latihan di CAE dan aplikasi langsungnya kepada projek reka bentuk yang dijalankan dalam pasukan antarabangsa mengoptimumkan tempoh latihan untuk keputusan maksimum, selepas itu para pelajar segera beroperasi.

Matlamat

Belajar dan beroperasi alat AAD untuk mereka bentuk dan muat sistem dan subsistem aeronautik dan automotif.... [-]

Perancis Paris
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
1 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Illinois Eastern Community Colleges

Sijil Pakar Perkhidmatan Automotif bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran khusus untuk industri automotif. Sijil ini dan kursus yang disertakan telah dinila ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sijil Pakar Perkhidmatan Automotif bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran khusus untuk industri automotif. Sijil ini dan kursus yang disertakan telah dinilai oleh NATEF (Yayasan Pendidikan Juruteknik Kebangsaan) dan telah memenuhi semua garis panduan yang diperlukan. NATEF telah menganugerahkan program automotif ini tahap pensijilan MASTER ASE.

Semester 1

Orientasi Automotif TechMesin AutomotifElektronik AutomotifKomunikasi

Semester 2

Prestasi Mesin AutomotifKedai OrganisasiKemahiran PekerjaanSains Sosial Gen Ed Elektif

Semester 3

Sistem Chassis AutomotifHibridMatematik Teknikal

Semester 4

Penyaman Udara AutomotifInternship Perkhid... [-]
Amerika Syarikat Robinson Olney Gunung Carmel Fairfield  + 1 Lagi
Sept. 2020
English
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Imagine Education Australia

Bayangkan Pendidikan Fakulti Otomotif Australia menyampaikan latihan dalam Sijil III dalam Teknologi Mekanikal dan Sijil Kenderaan Cahaya IV dalam Automotif Diagnosis Mek ... [+]

Pandu kerjaya anda ke arah yang betul di Imagine

Bayangkan Pendidikan Fakulti Otomotif Australia menyampaikan latihan dalam Sijil III dalam Teknologi Mekanikal dan Sijil Kenderaan Cahaya IV dalam Automotif Diagnosis Mekanikal. Kami adalah organisasi latihan yang unik kerana kami mempunyai bengkel automotif komersial di tempat untuk pelajar kami mengakses latihan praktikal secara langsung. Fakulti Otomotif Bayangkan komited terhadap penyelidikan dan pembangunan profesional, yang diteruskan melalui program pendidikan kami.

KURSUS AUTOMOTIF: Sijil III dalam Teknologi Mekanikal Kenderaan Cahaya Sijil IV dalam Automotif Diagnosis Mekanikal [-]
Australia Gold Coast Brisbane
Tec-NQ

Kursus ini adalah cara terbaik untuk mendapatkan kemahiran peringkat kemasukan dalam industri automotif. Kelayakan ini meliputi kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan ... [+]

Keterangan Kursus

Kursus ini adalah cara terbaik untuk mendapatkan kemahiran peringkat kemasukan dalam industri automotif. Kelayakan ini meliputi kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk melaksanakan pelbagai tugas dengan kenderaan ringan, kenderaan berat atau kitaran motor.

Tempoh Kursus

Kursus ini disampaikan dalam tempoh 22 minggu. Anda mendaftar dalam mod berasaskan kelas untuk 33.75 jam seminggu. Untuk memanfaatkan sepenuhnya kursus anda, anda perlu melakukan sendiri belajar pada masa anda sendiri.

Keperluan Kursus

Bagi peserta luar negara yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris, tahap kemasukan yang diperlukan untuk kursus ini adalah minimum:... [-]

Australia Townsville City
Januari 2020
English
Sepenuh masa
22 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kangan Institute

The IV Sijil dalam perjalanan Automotive Mechanical Diagnosis menyediakan latihan lanjutan untuk juruteknik automotif yang ingin membangunkan lagi kemahiran diagnostik da ... [+]

Kod Kursus: AUR40212 Jabatan: GROUP AUTOMOTIVE JABATAN Kawasan kajian (s): Automotive Kampus: DOCKLANDS Signal: hari sambilan (2 tahun)

The IV Sijil dalam perjalanan Automotive Mechanical Diagnosis menyediakan latihan lanjutan untuk juruteknik automotif yang ingin membangunkan lagi kemahiran diagnostik dan teknikal mereka.

Kursus diagnostik automotif membolehkan peserta untuk memasuki pekerjaan dalam peranan senior, penyeliaan, atau pengurusan dalam industri automotif dan pembaikan.

Bagaimanakah saya membuat penilaian?

Anda akan dinilai untuk menunjukkan bahawa anda telah mencapai kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan oleh kursus. Penilaian mungkin termasuk bertulis, kaedah penilaian lisan atau praktikal. Anda akan tahu terlebih dahulu tentang jenis penilaian dan bagaimana ia akan beroperasi. Terdapat peluang untuk penilaian semula dan rayuan dan anda akan disediakan dengan maklumat ini.... [-]

Australia Melbourne
Januari 2020
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kangan Institute

Sijil III dalam Kenderaan Ringan Technology Mechanical tentu membuka pintu kepada pekerjaan dalam industri automotif, khusus untuk kenderaan ringan dan pemilikan perniaga ... [+]

Kod Kursus: AUR30612 Jabatan: GROUP AUTOMOTIVE JABATAN Kawasan kajian (s): Automotive Kampus: DOCKLANDS Signal: hari sambilan (3 tahun)

Kursus perantisan automotif bertujuan untuk memberi pengetahuan dan kemahiran dalam bidang mekanik kenderaan ringan.

Sijil III dalam Kenderaan Ringan Technology Mechanical tentu membuka pintu kepada pekerjaan dalam industri automotif, khusus untuk kenderaan ringan dan pemilikan perniagaan.

Bagaimanakah saya membuat penilaian?

Anda akan dinilai untuk menunjukkan bahawa anda telah mencapai kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan oleh kursus. Penilaian mungkin termasuk bertulis, kaedah penilaian lisan atau praktikal. Anda akan tahu terlebih dahulu tentang jenis penilaian dan bagaimana ia akan beroperasi. Terdapat peluang untuk penilaian semula dan rayuan dan anda akan diberikan maklumat ini.... [-]

Australia Melbourne
Januari 2020
English
Sambilan
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
esocaet Studies by CADFEM

Computational Fluid Dynamics (CFD) adalah kunci kepada inovasi produk yang berjaya. Program peningkatan selanjutnya memperuntukkan kepakaran menyeluruh bagi permohonan ya ... [+]

Computational Fluid Dynamics (CFD) adalah kunci kepada inovasi produk yang berjaya dalam pelbagai cabang industri: meningkatkan kecekapan pam dan turbin, penyejukan mesin elektrik atau mikrocip, pengurangan penggunaan bahan api kenderaan. Melaksanakan simulasi CFD tidak lagi cabaran; Walau bagaimanapun, untuk membuat kesimpulan yang betul dari hasil yang lebih berbanding sebelum ini. Inilah yang dimaksudkan Sijil Pengajian Lanjutan (CAS) Computational Fluid Dynamics menyediakan: kepakaran menyeluruh bagi permohonan yang berjaya - saintifik yang kukuh dan praktikal berorientasikan.

Tinjauan Program

Sejak 2016, CAS di Computational Fluid Dynamics telah ditawarkan di HSR Hochschule für Technik Rapperswil di Switzerland. Di mana sesuai, kursus juga boleh digabungkan dengan modul dari penawaran kursus sarjana di TH Ingolstadt dan HAW Landshut untuk melengkapkan ijazah sarjana. ... [-]

Jerman Grafing
Oktober 2020
English,Jerman
Sambilan
6 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
edX

Dapatkan pemahaman yang menyeluruh tentang mobiliti elektrik untuk memimpin projek dan inisiatif untuk berjaya. ... [+]

Dapatkan pemahaman yang menyeluruh tentang mobiliti elektrik untuk memimpin projek dan inisiatif untuk berjaya.

Kenderaan elektrik adalah masa depan pengangkutan. Mobiliti elektrik telah menjadi sebahagian penting dalam strategi peralihan tenaga dan akan menghasilkan perubahan yang ketara bagi pengeluar kenderaan, kerajaan, syarikat, dan individu.

Dalam program ini, anda akan diberi pandangan menyeluruh tentang mobiliti elektrik. Anda akan mendapat pengetahuan mengenai aspek yang paling penting dalam pasaran baru ini, termasuk teknologi terkini kenderaan elektrik dan infrastruktur pengisian; model perniagaan yang menguntungkan yang boleh bekerja untuk perusahaan di pasaran ini; dan dasar yang berkesan untuk badan-badan kerajaan, yang akan mempercepatkan pengambilan mobiliti elektrik. Siri empat kursus ini akan menyampaikan kepakaran anda yang boleh digunakan untuk semua aspek mobiliti elektrik memandangkan kepentingannya berkembang. Ini akan membantu para penggubal dasar, jurutera dan pengurus armada untuk membuat keputusan strategik yang baik mengenai produk e-mobiliti dan implikasinya.... [-]

Amerika Syarikat Cambridge
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
16 minggu
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Aspira University College

Jadilah salah seorang Pegawai Teknikal Elektro yang berjaya menamatkan kursus ETO di Croatia dan mendapat sijil kecekapan mereka. Lebih daripada 400 pelaut telah menyerta ... [+]

Dapatkan Lesen ETO Anda Di Croatia!

Jadilah salah seorang Pegawai Teknikal Elektro yang berjaya menamatkan kursus ETO di Croatia dan mendapat sijil kecekapan mereka. Lebih daripada 400 pelaut telah menyertai kursus kami dan menyelesaikan kursus dalam masa yang paling cepat.

Kami mempunyai calon yang datang dari seluruh dunia dan kami memberi yang terbaik untuk membantu mereka dengan prosedur kompleks yang diperlukan untuk berjaya mendapatkan lesen ETO di Croatia. Maklumat penuh untuk kursus boleh didapati di laman web kami

Sijil yang dikeluarkan oleh negara anggota EU (atau negara-negara yang diiktiraf oleh EU mengikut Arahan Piawaian Latihan Minimum untuk Pelaut), diterima di Republik Croatia jika mematuhi di atas atau jika Croatia mempunyai perjanjian dua hala dengan negara ketiga atas pengiktirafan bersama sijil-sijil selaras dengan peruntukan-peruntukan Konvensyen STCW. Atlantis akan menyediakan panduan asas mengenai penilaian kepercayaan jika anda tidak pasti.... [-]

Croatia Berpecah
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
190 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Baxter Institute

Kelayakan ini mencerminkan peranan individu yang menjalankan pelbagai tugas dalam pelbagai kenderaan ringan dalam industri runcit, perkhidmatan dan pembaikan automotif. T ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kelayakan ini mencerminkan peranan individu yang menjalankan pelbagai tugas iklan mengenai pelbagai kenderaan ringan dalam industri runcit, perkhidmatan dan pembaikan automotif. Tiada keperluan pelesenan, perundangan atau pensijilan yang dikenakan untuk kelayakan ini pada masa penerbitan.h

Lokasi

93 Queensbridge St., Southbank VIC 3006

Tempoh

64 minggu termasuk cuti

Jumlah Tuisyen Seminggu

52 minggu

Penghantaran

Bersemuka, gabungan teori, penilaian praktikal dan / atau projek

Syarat kemasukanSelesai tahun 11 atau setaraf. (Tertakluk kepada penilaian dan kelulusan pasukan Kemasukan Baxter Institute .)Keperluan Bahasa Inggeris: IELTS 5.5 atau TOEFL PB 506, TOEFL IBT 62, PTE Akademik 46, CAEPemohon mestilah berumur 18 tahun dan ke atasPenyiapan Pra Pra Latihan yang berjaya (PTR)Tahap LLN 3Latihan kerja / penempatan kerja... [-]
Australia Melbourne
Januari 2020
English
Sepenuh masa
64 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Benjamin Franklin Institute of Technology

Ditubuhkan pada tahun 1908, program Teknologi Otomotif Institut Teknologi Benjamin Franklin yang terletak di Boston, Massachusetts, adalah yang tertua di negara ini dan d ... [+]

Sijil-sijil dalam Kejuruteraan Automotif.

Ditubuhkan pada tahun 1908, program Teknologi Otomotif Institut Teknologi Benjamin Franklin yang terletak di Boston, Massachusetts, adalah yang tertua di negara ini dan diperakui oleh Yayasan Pendidikan Juruteknik Automotif Kebangsaan (NATEF) .

Kolej ini meningkatkan peluang untuk mendapatkan pekerjaan melalui persatuan rapat dengan pengedar dan kemudahan pembaikan bebas di seluruh Massachusetts. Penyelesaian program yang berjaya ini menyediakan pelajar dengan gelar Associate of Science dan peluang untuk meneruskan program Sarjana Muda Sains dalam Pengurusan Otomotif. Jabatan Automotif mengiktiraf Sijil Kecemerlangan AutomotiveService Excellence (ASE). Semua Fakulti Automotif adalah Certified ASE, dan kami menggalakkan pelajar kami mengambil ujian ini untuk pensijilan nasional, kerana mereka sudah bersedia.... [-]

Amerika Syarikat Boston