ACADEMICCOURSES

Sijil-sijil dalam Komunikasi Sukan 2021

Ada sijil yang dianugerahkan kepada pelajar yang telah menamatkan kursus pengajian dalam bidang yang diberikan. Masa yang diperlukan untuk mendapatkan sijil yang berbeza-beza, tetapi biasanya adalah kurang daripada memperoleh ijazah. Sijil sering pelengkap kepada program ijazah, dan menunjukkan bahawa pelajar mempunyai pengetahuan tambahan dalam bidang masing-masing.

Apakah suatu perakuan dalam komunikasi sport? kerja kursus yang diperlukan untuk mendapatkan sijil ini akan memperkenalkan pelajar kepada dunia media dalam sukan profesional. Ini industri bernilai berbilion dolar adalah sebahagian besar daripada budaya barat hari ini, dengan ramai orang penalaan dalam siaran televisyen dan radio pertandingan sukan pada setiap hari. Pelajar akan mempelajari hubungan media, penulisan sukan dan laporan, pemasaran, pengiklanan dan isu etika. Jenis program termasuk pemasaran, pengurusan dan kewartawanan sukan.

Dengan sijil dalam komunikasi sukan di bawah tali pinggang anda, anda mungkin mendapati diri anda dengan banyak peluang kerja yang menarik dalam bidang sukan profesional. Peningkatan gaji dan kerja yang lebih mencabar adalah harapan yang realistik.

Kos mendapatkan sijil dalam komunikasi sukan berbeza. Tuisyen, buku dan yuran adalah kos yang seorang pelajar bakal boleh mengharapkan untuk membayar. Apabila memilih kolej yang hadir, ia adalah bijak untuk memastikan program ini akan memenuhi keperluan anda.

Graduan yang mempunyai sijil dalam komunikasi sukan mempunyai beberapa pilihan kerjaya. Bergantung kepada program ini, anda mungkin boleh meneruskan kerjaya sebagai seorang penulis sukan, juruhebah radio atau personaliti televisyen untuk saluran sukan. Pilihan lain termasuk bekerja secara langsung untuk pasukan sukan profesional sebagai orang pemasaran atau perhubungan awam, atau untuk salah satu daripada banyak syarikat yang menghasilkan barangan sukan dan pakaian.

Terdapat banyak kolej yang menawarkan sijil dalam komunikasi sukan.Anda mungkin mahu mempertimbangkan kursus dalam talian atau pilihan fleksibel yang lain. Untuk bermula pada sijil anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

1 Hasil dalam Komunikasi Sukan Filter

Kursus dalam pemasaran sukan dalam talian

Johan Cruyff Institute
Sijil
<
Separuh masa
<
10 minggu
English
Sepanyol
Spanish (Spain)
Kampus
Online

Objektif utama Kursus dalam Sukan Marketing adalah untuk memahami konsep-konsep pemasaran dan memohon mereka untuk sukan pengurusan. Selepas kursus itu anda akan tahu bagaiman ...

Baca lebih lanjut