Keystone logo

Sijil Program dalam Masakan Jepun 2024

Penapis

Penapis

  • Sijil
  • Pengajian Makanan dan Minuman
  • Masakan Antarabangsa
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Sijil Program dalam Masakan Jepun

Walaupun sijil mungkin tidak semestinya darjah, mereka adalah petunjuk bahawa seseorang telah menyelesaikan latihan dalam bidang pengajian tertentu. Sijil boleh menjadi cara untuk mendapatkan kepakaran dalam subjek akademik atau industri profesional dalam tempoh yang lebih singkat daripada memerlukan program sarjana.

Apakah sijil dalam masakan Jepun? Juga dikenali sebagai pensijilan washoku, kelayakan ini biasanya diperoleh oleh individu yang telah memenuhi keperluan untuk mempelajari pelbagai teknik yang digunakan dalam masakan Jepun. Teknik ini mungkin termasuk mengendalikan pisau Jepun, menyediakan sushi, membersihkan ikan mentah, dan mengukus, menggoreng, dan memanggang makanan. Pengalaman tangan biasanya ditawarkan di mana pelajar boleh mendapat peluang untuk mengalami memasak pelbagai masakan Jepun yang popular.

Mengekalkan tangan dengan mantap dapat menjadi kemahiran yang biasa dipelajari oleh para pelajar. Ini boleh menghalang mereka memotong diri apabila mengendalikan pisau tajam dalam apa jua keadaan. Di samping itu, pelajar dapat memperoleh kemahiran dalam kelajuan dan perhatian terhadap perincian, yang dapat meningkatkan kemampuan mereka untuk melakukan berbagai tugas dalam kehidupan sehari-hari.

Kursus pensijilan boleh berubah mengikut harga bergantung kepada sekolah dan kurikulum. Sesetengah kursus memerlukan penempatan semula sementara ke negara asal untuk rendaman penuh ke dalam budaya semasa latihan. Perbelanjaan untuk perjalanan mungkin tidak termasuk dalam kos tuisyen untuk mereka yang tidak tinggal di sana.

Pemegang sijil dalam masakan Jepun boleh mendapatkan pekerjaan sebagai koki sushi di beberapa negara atau magang di negara-negara yang memerlukan beberapa tahun latihan untuk menjadi koki sushi. Di samping itu, pelajar yang memperolehi sijil-sijil ini boleh menjadi restauranteurs dan membuka restoran mereka sendiri atau mengurus restoran yang mengkhususkan diri dalam masakan Jepun. Orang lain boleh menggunakan sijil khusus mereka untuk mendapatkan pekerjaan sebagai chef eksekutif di restoran kelas atas.

Oleh kerana teknik khusus yang terlibat dalam masakan Jepun, pelajar mungkin mempunyai pilihan untuk menerima arahan dalam talian atau untuk menghadiri kelas secara langsung untuk mendapatkan pengalaman secara langsung. Sekiranya anda berminat dalam kerjaya masakan Jepun, cari program anda di bawah dan hubungi pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.