Filter
Sijil
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

3 Sijil-sijil dalam Memasak Profesional 2020

Pelajar yang memperoleh sijil dalam bidang tertentu atau disiplin dapat memajukan set kemahiran dan pengetahuan mereka dengan cara yang sangat penting. Program Sijil biasanya memerlukan penyelesaian satu set kursus yang direka khusus untuk meningkatkan pemahaman pelajar tentang industri yang dipilihnya.

Apakah sijil dalam memasak profesional? Apabila individu memutuskan untuk meneruskan sijil dalam memasak profesional, mereka sering mencari outlet kreatif dalam bidang masakan. Dalam program sijil jenis ini, pelajar dapat belajar bagaimana untuk mengasah minat mereka dalam kerjaya sebagai tukang masak profesional. Kursus-kursus yang mungkin boleh dipusatkan pada perancangan menu dan pemakanan, penyediaan makanan, amalan terbaik sanitasi dan reka bentuk kreatif.

Sijil dalam pelajar memasak profesional boleh mendapat set kemahiran yang berguna di luar dapur. Sebagai tambahan kepada kemahiran teknikal yang melibatkan teknik kuliner yang sebenar, pelajar dapat mempelajari untuk mengukuhkan kualiti utama yang mereka perlukan sebagai tukang masak profesional, seperti pengurusan masa, motivasi kakitangan dan perhatian yang terperinci terhadap perincian.

Kos penyempurnaan program sijil akan berubah mengikut sekolah tertentu. Biasanya, jenis program perakuan ini berlangsung selama satu tahun. Memandangkan sesetengah program mengambil masa yang lebih lama untuk menyelesaikan atau memerlukan yuran tambahan, kos tuisyen juga akan berubah.

Penyiapan sijil dalam memasak profesional boleh menyediakan graduan untuk bekerja dalam jawatan kuliner yang menyediakan kemasukan ke dalam dunia masakan profesional. Beberapa contoh laluan kerjaya yang dipilih oleh graduan memasak profesional termasuk tukang masak komersial, pengurus restoran, katering, penolong tukang masak dan tukang masak. Di samping itu, siswazah boleh meneroka pilihan kerjaya dalam pelbagai tetapan, seperti restoran hotel, syarikat katering, taman tema atau pusat peranginan.

Pelajar yang berminat dalam sijil dalam memasak profesional boleh memilih dari pelbagai tetapan institusi. Ini bervariasi dari program yang disiapkan sepenuhnya dalam talian untuk kursus di kemudahan orang seperti sekolah perdagangan, sekolah teknik, kolej komuniti atau universiti. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

3 Hasil dalam Memasak Profesional

Ad Astra Institute

Kelayakan ini mencerminkan peranan tukang masak komersial yang menggunakan pelbagai kemahiran masakan yang maju dan pengetahuan yang baik mengenai operasi dapur untuk men ... [+]

Kelayakan ini mencerminkan peranan tukang masak komersial yang menggunakan pelbagai kemahiran masakan yang maju dan pengetahuan tentang operasi dapur untuk menyediakan makanan dan menu item.

Menggunakan kebijaksanaan dan penghakiman, mereka bekerja dengan beberapa kebebasan dan di bawah penyeliaan terhad menggunakan rancangan, dasar, dan prosedur untuk membimbing aktiviti kerja.

Keperluan Kemasukan (Pelajar Antarabangsa)

Pemohon perlu menunjukkan bahawa mereka memenuhi salah satu kriteria kemasukan berikut:

Penguasaan bahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 5.5;18 tahun atau lebih;Puaskan kriteria pemohon sementara (GTE) Jabatan Imigresen Australia (DIBP) untuk visa pelajar (subclass 500);Penyempurnaan pendidikan Australia Tahun 11 (menengah kanan) atau setaraf di luar negeri; ATAUMenunjukkan melalui Wawancara Kemasukan, sama ada secara peribadi atau melalui telefon, bahawa mereka mempunyai kemahiran dan kemampuan untuk berjaya dalam kursus ini.... [-]
Australia Melbourne
Januari 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ad Astra Institute

Kelayakan ini mencerminkan peranan tukang masak komersial yang mempunyai peranan penyeliaan atau peranan utama dalam dapur. Mereka beroperasi secara bebas atau dengan bim ... [+]

Kelayakan ini mencerminkan peranan tukang masak komersial yang mempunyai peranan penyeliaan atau peranan utama dalam dapur.

Mereka beroperasi secara bebas atau dengan bimbingan yang terhad dari orang lain dan menggunakan kebijaksanaan untuk menyelesaikan masalah yang tidak rutin.

Keperluan Kemasukan (Pelajar Antarabangsa)

Pemohon perlu menunjukkan bahawa mereka memenuhi salah satu kriteria kemasukan berikut:

Penguasaan bahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 5.5;18 tahun atau lebih;Puaskan kriteria pemohon sementara (GTE) Jabatan Imigresen Australia (DIBP) untuk visa pelajar (subclass 500);Penyempurnaan pendidikan Australia Tahun 11 (menengah kanan) atau setaraf di luar negeri; ATAUMempamerkan kemahiran yang diperoleh melalui pengalaman kerja; ATAUBerpekerjai dalam kedudukan yang relevan dengan peluang untuk memperoleh kemahiran; ATAUMenunjukkan melalui wawancara kemasukan, sama ada secara peribadi atau melalui telefon, bahawa mereka mempunyai kemahiran dan keupayaan untuk berjaya dalam kursus ini.... [-]
Australia Melbourne
Januari 2020
English
Sepenuh masa
18 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Culinary Institute Kul IN

Culinary Institute Kul IN dan sekolah rakan kongsi ALMA la Scuola Internazionale di Cucina Italiana menawarkan program bersama antarabangsa untuk pelajar-pelajar yang ber ... [+]

Culinary Institute Kul IN dan sekolah rakan kongsi ALMA la Scuola Internazionale di Cucina Italiana menawarkan program bersama antarabangsa yang baru untuk pelajar-pelajar yang berminat dengan profesional dalam masakan Itali. Program 10-bulan ini bertujuan untuk menghasilkan tukang masak profesional terlatih yang khusus dalam seni masakan Itali. Kurikulum yang unik memberi peluang kepada pelajar untuk mengamalkan kemahiran baru yang diperolehi, yang telah mereka perolehi melalui kursus intensif di Kul IN dan ALMA , dengan melakukan pertukaran di restoran dan hotel elit Itali. Melangkah ke luar negara memberikan peluang yang tidak ternilai kepada pelajar untuk berangkaian di peringkat antarabangsa dan berhubung dengan beberapa koki paling berjaya di Itali dan dunia.... [-]

Croatia Sisak
Januari 2020
English,Itali
Sepenuh masa
10 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu