Filter
Sijil
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

3 Sijil-sijil dalam Pengajian Am 2020

Suatu sijil biasanya dibina pada pendidikan terdahulu pelajar untuk mempersiapkannya untuk melanjutkan pelajaran. Program ini biasanya diambil dari enam bulan hingga dua tahun untuk diselesaikan. Pelajar boleh menggunakan kemahiran yang telah mereka peroleh untuk mencapai matlamat mereka dalam usaha akademik masa depan mereka.

Apakah sijil dalam kajian umum? Kelayakan ini menawarkan pelajar keupayaan untuk membangunkan kemahiran komunikasi mereka, sama ada khusus dalam bahasa Inggeris atau subjek umum, jadi mereka akan bersedia untuk peringkat seterusnya dalam pengajian mereka. Selalunya pelajar mempunyai pelbagai jenis kursus yang boleh mereka pelajari, seperti ekonomi, pelancongan, pemasaran, perakaunan, sains dan matematik. Pelajar boleh muncul dari program ini dengan keupayaan umum untuk berkomunikasi dengan pelbagai topik minat. Bergantung kepada di mana program berlangsung, pelajar juga mungkin mempunyai peluang untuk belajar tentang budaya tempatan di mana mereka belajar.

Pelajar yang memperoleh sijil ini dapat memperoleh kemahiran komunikasi yang perlu untuk bergerak ke arah program ijazah. Mereka juga boleh memperoleh kemahiran organisasi dan keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan. Kemahiran ini berguna untuk banyak situasi dalam kehidupan.

Kos program sijil bergantung kepada kadar tuisyen dan yuran lain di institusi pilihan. Dengan menghubungi pejabat kemasukan sekolah pilihan mereka, pelajar boleh mendapatkan anggaran kos yang lebih tepat.

Pelajar yang berjaya menyempurnakan program sijil dalam kajian umum boleh bergerak maju dengan impian akademik mereka. Dalam jangka panjang, ini akan membolehkan mereka menjadi profesional dalam bidang yang mereka pilih untuk belajar dalam pendidikan lanjut mereka, sama ada ia menjadi guru atau ahli ekonomi, perunding pemasaran, akauntan atau saintis.

Untuk mendapatkan sijil anda dalam kajian umum, anda boleh menghadiri kelas di universiti tempatan atau satu di seluruh dunia, atau meneroka pilihan kajian dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Pengajian Am

Phoenix Academy

Program ini dirancang untuk pelajar Australia dan antarabangsa di peringkat pra-ijazah yang memerlukan jambatan antara kajian akademik sebelum ini dan keperluan akademik ... [+]

Program ini dirancang untuk pelajar Australia dan antarabangsa di peringkat pra-ijazah yang memerlukan jambatan antara kajian akademik sebelum ini dan keperluan akademik universiti-universiti Australia. Program ini adalah kursus Sijil IV di bawah Kerangka Kelayakan Australia. Selepas berjaya menamatkan program ini, pelajar yang layak untuk kemasukan terus ke Murdoch University, Edith Cowan University, Curtin University & Monash University atau universiti lain pilihan di peringkat tahun pertama.

YANG INI UNTUK?

Tahun 11 & 12 graduan yang ingin memulakan pengajian mereka di universiti dalam tahun pertama Ijazah Sarjana Muda Perniagaan atau Perdagangan di sebuah universiti Australia Barat tetapi yang:... [-]

Australia Perth
Januari 2020
English
Sepenuh masa
6 - 12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Johns Hopkins University, Advanced Academic Programs

Sijil Johns Hopkins dalam Penulisan Sains adalah program masa paruh waktu fleksibel dan kediaman berwajah bersemuka, yang disertai dengan prestij, kualiti, dan nilai John ... [+]

Sijil Johns Hopkins dalam Penulisan Sains adalah program masa paruh waktu fleksibel dan kediaman berwajah bersemuka, yang disertai dengan prestij, kualiti, dan nilai Johns Hopkins University.

Ijazah dalam Hopkins yang inovatif adalah berdasarkan kepercayaan bahawa penulis sains yang berjaya hari ini memerlukan pengetahuan tentang kemahiran yang pelbagai, dari kewartawanan dan komunikasi kepada multimedia dan seni sastera. Pelajar menumpukan perhatian pada teknik penulisan dan penyunting yang kreatif dan kreatif untuk menghasilkan karya yang menarik, prosa difahami untuk tempat digital atau cetak, dari majalah dan buku ke media sosial dan laman web untuk syarikat, persatuan, agensi atau yang lain. Di sepanjang jalan, pelajar memperoleh kemahiran komunikasi untuk menggalakkan pandangan atau menulis untuk pelanggan, dan mereka mengembangkan kepakaran multimedia untuk berkembang maju dalam alam digital yang sentiasa berubah. Semua penulis dan editor Hopkins juga dicabar untuk mengawasi sains sendiri, untuk mendedahkan bagaimana penyelidikan boleh terlepas, mengelirukan, atau disalahgunakan.... [-]

Amerika Syarikat Washington
Januari 2020
English
Sambilan
1 - 5 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
European College for Liberal Studies

Kredit yang diperolehi dengan satu atau lebih kursus modular boleh dikira ke arah sijil atau ijazah. ... [+]

Kredit yang diperolehi dengan satu atau lebih kursus modular boleh dikira ke arah sijil atau ijazah.

Kursus

Kursus sarjana dibahagikan kepada kursus utama dan kursus pengkhususan (berkaitan dengan major atau minor). Pilihan boleh dipilih dari mana-mana kursus yang ditawarkan pada peringkat sarjana. Kursus pengkhususan dijadualkan berdasarkan pendaftaran dan mungkin tidak tersedia di semua kampus. Kursus pengkhususan yang dijadualkan disediakan untuk semua pelajar juga sebagai pilihan. Pelajar disyorkan untuk melengkapkan kursus dan memperoleh kredit pada peringkat tertinggi.

Keperluan program

Beralih kepada program lain sebaik sahaja kajian telah dimulakan mungkin selagi keperluan program dipenuhi pada akhir kajian. Oleh itu, keputusan untuk menukar perlu dilakukan seawal mungkin untuk mengelakkan tidak memenuhi keperluan program dalam tempoh program yang dimaksudkan.... [-]

Sepanyol Barcelona Belgium Brussels Madrid Switzerland Zürich Jepun Tokyo Antwerp  + 6 Lagi
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu