ACADEMICCOURSES

5 Sijil-sijil dalam Pengajian Sukan 2021

Sama ada anda telah lulus dari sekolah menengah dan mahu belajar bidang tertentu atau ingin melanjutkan pengetahuan anda dalam profesion semasa anda, sijil boleh membantu anda mengembangkan set kemahiran anda. Sijil boleh diterima dalam setahun atau lebih pendek, dengan cepat membantu anda sepanjang laluan kerjaya anda.

Apakah sijil dalam kajian sukan? Program-program ini boleh memberi tumpuan kepada apa-apa yang berkaitan dengan aktiviti sukan dan fizikal, seperti pengembaraan, kecergasan, dan latihan peribadi. Jika pelajar suka aktif, menjaga bentuk, dan membantu orang lain untuk berbuat demikian, maka ini adalah program untuk mereka. Banyak kursus boleh melibatkan kecergasan yang boleh diajar di gim, tetapi ada juga pilihan yang menyediakan pelajar untuk aktiviti luar dan membawa orang lain melalui mereka, mengajar keselamatan serta manfaat kesihatan.

Mereka yang mempunyai sijil dalam kajian sukan dapat mencari cara baru untuk bersenang-senang sambil tetap aktif secara fizikal. Mereka umumnya mempunyai pemahaman yang lebih baik tentang kesihatan dan tubuh mereka, dan, dengan pengetahuan pelbagai aktiviti, dapat menyatukan rutin yang unik dan bermanfaat.

Bergantung kepada kursus-kursus tertentu yang diambil, menerima sijil dalam kajian sukan hanya boleh mengambil masa beberapa minggu atau sehingga setahun. Bagaimanapun lama dibelanjakan untuk belajar dan universiti apa yang dipilih boleh mengubah kos untuk sijil.

Memandangkan program berbeza antara sekolah, terdapat pelbagai kerjaya yang tersedia untuk mengikuti sijil dalam kajian sukan. Orang boleh menjadi pelatih peribadi, bekerja satu sama lain dengan individu untuk menyatukan rutin senaman yang sempurna untuk mereka. Terdapat juga pilihan untuk menjadi guru kecergasan untuk kelas, yang membawa seluruh kumpulan. Sekiranya seseorang lebih mencabar, maka terdapat juga kemungkinan kerjaya dalam sukan luaran seperti arung jeram, ski, mendaki gunung, mendaki gunung, dan sebagainya untuk memimpin orang-orang yang berkebolehan melalui aktiviti menarik.

Terdapat banyak lokasi di mana seseorang boleh mendapat sijil dalam kajian sukan, baik paruh waktu dan sepenuh masa, dan juga dalam talian untuk pelajar di lokasi terpencil. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

5 Hasil dalam Pengajian Sukan Filter

Program Sijil Dipercepat: Perniagaan Esports

University of California, Irvine - Division of Continuing Education
Sijil
29 Mac 2021
<
Sepenuh Masa
<
3 bulan
English
Kampus

Fenomena Esports (Electronic Sports) telah menjadi elemen asas dalam budaya remaja digital hari ini. Jawatan di Esports memerlukan kemahiran penyelarasan, komunikasi dan organ ...

Baca lebih lanjut

Sijil Kecergasan

eta College
Sijil
<
Sepenuh Masa
English
Online

Mulakan kerjaya anda sebagai pelatih peribadi atau pengajar kecergasan dengan kursus satu tahun praktikal ini. Ia akan memberi anda pengetahuan dan kemahiran untuk merancang, ...

Baca lebih lanjut

Kecergasan

Imagine Education Australia
Sijil
Jan 2021
English
Kampus

Bayangkan Pendidikan Fakulti Kecergasan Australia menyampaikan latihan dalam Sijil III dan Sijil IV dalam kecergasan. Kami adalah organisasi latihan yang unik kerana kami dika ...

Baca lebih lanjut

Sijil IQ Tahap aktif dalam Arahan Kecergasan

SFH StudyFromHome
Sijil
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
8&nbsp;-&nbsp;12 bulan
English
Online

Pada kursus Sijil Tahap Kecergasan Arahan 2 anda akan berkelayakan sepenuhnya untuk bekerja di gim atau pusat kecergasan. Ia amat sesuai untuk pelajar yang ingin mencapai kela ...

Baca lebih lanjut

Sijil Atas Talian dalam Pengurusan Esports

University of California, Irvine - Division of Continuing Education
Sijil
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;6 bulan
English
Online

Program Sijil Pengurusan Esports menyiapkan pelajar untuk mengubah minat untuk bermain permainan menjadi kerjaya yang layak.

Baca lebih lanjut