Sistem maklumat program ijazah bersekutu komputer

Umum

Penerangan Program

Penerangan Program

Program Ijazah Sistem Maklumat Komputer di BCCC menekankan reka bentuk program komputer perniagaan dan pembangunan. Pengalaman praktikal diperolehi dalam rangkaian, pangkalan data, dan aplikasi-aplikasi menggunakan pelbagai persekitaran sistem seperti UNIX, Microsoft Windows, dan lain-lain sistem operasi berasaskan mikrokomputer multi-user / state-of-the-art. elektif CIS diluluskan menawarkan pelajar fleksibiliti untuk mendapat latihan tambahan dalam kawasan kepentingan peribadi. Ramai graduan program ini meneruskan pengajian lanjutan di kolej-kolej dan universiti empat tahun manakala yang lain bergerak terus ke dalam pekerjaan dengan bank-bank, syarikat-syarikat kewangan, kerajaan, dan perniagaan lain.

The Maklumat Komputer Program Systems diiktiraf oleh Persatuan Business Schools Collegiate dan Program (ACBSP).

baltimoreccc FacebookTwitterYouTubesearch Cari Laman ini ... Pelajar Home Masa Depan Pelajar Semasa Fakulti & Kakitangan Perniagaan & Continuing Ed Alumni & Penderma Athletics Computer Information Systems Gambaran Keseluruhan Proses Permohonan Biasanya Lazim Kursus Yang Ditawarkan Program Hasil Pembelajaran Program Fakulti Baltimore City Community CollegeAcademic ProgramsComputer Maklumat Sistem Maklumat Komputer Program Systems Penerangan Maklumat Komputer Program Ijazah Systems di BCCC menekankan reka bentuk dan pembangunan program komputer perniagaan. Pengalaman praktikal diperolehi dalam rangkaian, pangkalan data, dan aplikasi-aplikasi menggunakan pelbagai persekitaran sistem seperti UNIX, Microsoft Windows, dan lain-lain sistem operasi berasaskan mikrokomputer multi-user / state-of-the-art. elektif CIS diluluskan menawarkan pelajar fleksibiliti untuk mendapat latihan tambahan dalam kawasan kepentingan peribadi. Ramai graduan program ini meneruskan pengajian lanjutan di kolej-kolej dan universiti empat tahun manakala yang lain bergerak terus ke dalam pekerjaan dengan bank-bank, syarikat-syarikat kewangan, kerajaan, dan perniagaan lain.

The Maklumat Komputer Program Systems diiktiraf oleh Persatuan Business Schools Collegiate dan Program (ACBSP).

Deskripsi kerja

Lulusan borang di Sistem Maklumat BCCC komputer boleh menjadi:

 • Computer Programmer -a orang yang menulis arahan dalam bahasa komputer untuk menyelesaikan masalah
 • Systems Analyst -a seseorang yang merekabentuk sistem komputer berdasarkan pengetahuan teknikal / beliau
 • Penulis Teknikal - seseorang yang menggunakan / pengetahuan teknikal beliau untuk menghasilkan manual teknikal
 • Web Designer / Web Master - seseorang yang menggunakan pengetahuan teknikal untuk mereka bentuk laman web
 • Pentadbir Pangkalan Data -a orang yang bertanggungjawab bagi keseluruhan pentadbiran pangkalan data yang bagi syarikat atau organisasi
 • Pangkalan Programmer - orang yang menulis permintaan khusus untuk pangkalan data yang
 • Pakar Sokongan Komputer - memberi bantuan dan nasihat kepada orang-orang dan organisasi yang menggunakan perisian komputer atau peralatan.
 • Computer Network Architects- reka bentuk dan membina rangkaian komunikasi data, termasuk rangkaian kawasan setempat (LAN), rangkaian kawasan luas (WAN), dan intranet.

kemahiran Diperlukan

Seseorang professional IT dalam bidang sistem maklumat komputer mesti mempunyai kemahiran menyelesaikan masalah yang sangat baik. Profesional mesti berupaya untuk:

 • kerja di bawah tekanan masa dan tarikh akhir bertemu
 • membangunkan penyelesaian kepada masalah yang kompleks diberikan beberapa data kabur
 • berfungsi dengan baik dalam persekitaran satu pasukan dan untuk mendapatkan data dan maklumat dengan pantas
 • menggunakan teknik yang cekap dan berkesan untuk menyelesaikan masalah berkaitan komputer
 • mengambil spesifikasi kerja dan menggunakan / kemahiran pengaturcaraan tertentu beliau untuk menyelesaikan masalah berkaitan komputer

PROSES PERMOHONAN

Untuk memohon kepada BCCC, ikuti langkah ini: 1.Submit permohonan kemasukan selesai dengan bayaran permohonan $ 10.

2.Submit bentuk Maryland Residency Pengesahan yang telah siap.

3.Submit kelayakan akademik yang sesuai ke Pejabat Kemasukan: a. Rasmi transkrip sekolah tinggi (menunjukkan bukti tamat pengajian); b. diploma GED (dengan salinan skor anda); c. transkrip kolej rasmi (jika memindahkan dari kolej yang lain) 4.Take ujian penempatan ACCUPLACER.

5.Participate dalam sesi Orientasi Pelajar baru, sama ada dalam talian atau di-orang.

Nota: Pemohon di bawah umur 16 mesti memenuhi dengan Pengarah Kemasukan kemasukan khas keperluan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Serving primarily the residents and the business community of Baltimore, Baltimore City Community College (BCCC) is a State-sponsored, urban, comprehensive, degree-granting community college with one ... Baca lebih lanjut

Serving primarily the residents and the business community of Baltimore, Baltimore City Community College (BCCC) is a State-sponsored, urban, comprehensive, degree-granting community college with one main campus and satellite locations throughout the city. Baca Ringkas