Read the Official Description

Studio Program Diploma

Program Diploma Studio SMFA menawarkan anda peluang yang jarang untuk mengejar visi anda dengan merendam diri dalam amalan studio anda.

Anda akan mengambil 33 peratus lebih banyak kursus studio daripada program BFA, memberikan anda masa untuk memberi tumpuan suara anda dan memperkaya amalan anda. Dengan akses kepada 14 kawasan studio dan komuniti guru yang semua artis profesional yang mahir, anda akan membangun dan berkembang dalam persekitaran yang menyokong, disiplin, dan meninggalkan dengan sangat fleksibel sijil Diploma Studio.

Salah satu program negara yang paling ditubuhkan seumpamanya, program Diploma Studio berakar umbi dalam kurikulum semua elektif intensif, pilihan yang ideal jika anda terdorong untuk membentuk dan membangunkan amalan studio anda sendiri. Pendekatan antara disiplin SMFA membolehkan anda untuk membangunkan amalan anda dalam satu disiplin atau beberapa, dan untuk memfokus semula laluan anda sebagai idea-idea anda berubah.

Ramai graduan program Diploma Studio pergi terus ke dalam amalan profesional mereka sendiri, sementara yang lain mengikuti pengajian ijazah dalam salah satu daripada banyak program MFA yang mengakui sijil program Diploma Studio.

Program Diploma Studio mencerminkan komitmen lama SMFA kepada tradisi amalan studio sebagai teras pengalaman artis, serta penekanan kami dikemaskini pada pelbagai kemahiran abad ke-21, kepelbagaian budaya dan pendekatan antara disiplin.

Program taught in:
English

See 1 more programs offered by School of The Museum of Fine Arts, Boston »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019