Read the Official Description

Faktanya ialah Sekolah kami menawarkan satu-satunya program kolej di Kanada yang menyediakan latihan dalam Pengeboran dan Pelepasan - dan kami satu-satunya program di dunia yang menawarkan latihan dalam banyak jenis penggerudian. Tambahlah kepada banyak sektor yang bergantung kepada kemahiran penggerudian dan letupan, dan program ini membuka pintu kepada peluang besar, banyak majikan, dan pilihan untuk memilih bidang penggerudian yang akan anda tumpukan. Grads kami berada dalam permintaan tinggi. Setiap tahun, majikan negara dan antarabangsa mengambil pekerja di pameran pekerjaan di kampus kami, dan ramai pelajar kami mempunyai tawaran pekerjaan sebelum mereka menamatkan pengajian.

Pada masa ini, bidang ini menawarkan peluang pekerjaan untuk kerjaya penggerudian dan letupan:

 • Pembinaan Penggerudian dan Letupan
 • Penggerudian Geoteknik
 • Penggerudian Alam Sekitar
 • Penggerudian Baik Air
 • Sumber Penggerudian, termasuk mineral dan penerokaan minyak dan gas
 • Drilling Directional Horizontal

Dalam program kami, anda akan mempelajari teori asas, teknik dan kaedah yang berkaitan dengan setiap jenis penggerudian ini, dengan penekanan pada amalan kerja yang selamat, semasa anda belajar mengendalikan peralatan pengeboran lengkap.

Kenapa Kemahiran Penggerudian dan Peletupan dalam Permintaan?

Orang mungkin mengandaikan bahawa penggerudian sumber, seperti mineral dan penerokaan minyak dan gas, adalah sektor di mana kebanyakan graduan mencari pekerjaan. Malah, terdapat banyak jenis penggerudian yang diperlukan untuk pelbagai industri dan projek, dengan prospek pekerjaan yang sangat baik:

 • Penggerudian Geoteknik diperlukan sebelum mana-mana projek pembinaan besar boleh bermula. Ini melibatkan siasatan bawah permukaan untuk menilai harta bagi pembangunan infrastruktur, penggerudian untuk sampel tanah, menentukan jenis dan kedalaman tanah, dan keadaan tanah.
 • Penggerudian Pembinaan termasuk yayasan penggerudian dan cerucuk berlabuh untuk jambatan, kerja jalan, atau untuk bangunan atau pembangunan yang besar.
 • Penggerudian Alam Sekitar melibatkan pengambilan sampel tanah dan air bawah tanah, untuk mengawal atau mengatasi bahan cemar. Tapak seperti stesen minyak, tapak pelupusan, operasi perlombongan, atau infrastruktur terbengkalai diperiksa, sama ada untuk memantau atau menuntut semula tanah untuk tujuan lain.
 • Kemahiran penggerudian adalah penting untuk reka bentuk, pemasangan dan pemantauan air yang baik.
 • Penggerudian Directional Horisontal digunakan untuk menggerudi di bawah struktur seperti jalan raya, yayasan, atau harta benda lain, atau di bawah tasik, sungai atau sungai. Matlamatnya adalah untuk mewujudkan saluran bawah tanah, menyediakan penyelesaian pengangkutan untuk saluran air, talian elektrik, talian paip, atau kabel gentian optik, contohnya.
 • Pengeboran Geotermal, untuk memasang pemanasan geotermal atau sistem penyejukan, adalah satu lagi bidang yang sedang berkembang.

Kemahiran yang Anda Perlu Berjaya

Program kami yang serba lengkap menyediakan kursus dan pengalaman pengalaman yang anda perlukan untuk memulakan kerjaya dalam sektor yang menarik dan pelbagai ini. Sebanyak 80% program terdiri daripada sesi pembelajaran praktikal - di Pusat Latihan Parnham yang paling canggih, dan di luar kampus di lapangan. Anda juga akan dicabar untuk berfikir di kaki anda dan menggunakan kemahiran menyelesaikan masalah anda.

 • Anda akan bekerja pada pelbagai peralatan penggerudian di lima ruang perkhidmatan kami.
 • Empat bilik kelas / makmal yang dilengkapi dengan ciri-ciri dari simulator penggerudian untuk aktiviti penggerudian tangan.
 • Kerja kursus termasuk pengenalan kepada bidang yang muncul - seperti industri panas bumi.
 • Anda akan mendapat pengiktirafan industri untuk kajian anda - graduan kami dikecualikan daripada mengambil mandatori Kementerian Tenaga Ontario Environment 10-day Water Well Constructed Course. (Peraturan Ontario 903 memerlukan latihan yang lengkap untuk juruteknik baru yang baru.)

Kenapa Pilih Fleming

Program unik kami menawarkan gabungan latihan teknikal, teori dan pengalaman praktikal yang jarang berlaku. Oleh kerana hubungan kukuh kami dengan industri, dan lokasi geografi kami, program ini berada pada kedudukan yang baik untuk menempatkan graduan di seluruh Amerika Utara dan di seluruh dunia. Majikan tahu bahawa graduan kita mempunyai asas teori dan praktik yang baik, serta kemahiran yang boleh dipindahkan yang sangat baik untuk mendapatkan cabaran di tempat kerja.

Semester Pertama Biasa

Pelajar dalam program diploma Sekolah kami mengambil kursus yang sama untuk semester pertama selepas memilih dan diterima dalam salah satu program kami. Tumpuan bersama ini mendedahkan anda kepada pelbagai pilihan kerjaya dan program lain. Anda akan mempunyai kebebasan untuk meneroka dan mendapatkan perspektif pelbagai disiplin, sementara anda memperoleh asas pengetahuan dan kemahiran asas.

Walaupun pelajar diterima masuk ke dalam program khusus untuk semester pertama mereka, semester pertama yang biasa membolehkan anda menukar arah jika anda mendapati program atau kawasan kerjaya yang lain lebih menarik. Setelah berjaya menyelesaikan semester pertama yang sama, anda boleh memasukkan program pilihan anda pada semester kedua, tertakluk kepada kapasiti pendaftaran.

Pengalaman Kerja

Berikutan semester pertama anda, anda akan mula meneroka latihan khusus dalam penggerudian dan letupan. Seperti yang dinyatakan, anda akan menghabiskan sebahagian besar masa anda di dalam kelas makmal atau bidang, meletakkan pendidikan anda untuk bekerja dan memperbaiki kemahiran anda. Anda juga akan mengambil bahagian dalam tugasan lapangan dalam tambang tempatan dan aktiviti yang berkaitan dengan pekerjaan. Pengalaman praktikal pada semester empat tertakluk kepada pemeriksaan rekod jenayah seperti yang dikehendaki oleh pengurusan tapak penempatan lapangan.

Adakah ini awak?

Anda perlu suka bekerja di luar, menikmati kerja tangan, bersedia untuk mengendalikan peralatan, dan berfikiran bebas. Peluang ada untuk lelaki dan wanita - lebih banyak otak daripada yang diperlukan untuk menjadi kompeten dalam bidang. Beberapa ciri keperibadian dan kemahiran yang penting untuk kejayaan anda termasuk:

 • kemahiran motor yang baik dan kesihatan fizikal
 • fleksibiliti (terutamanya mengenai jam bekerja)
 • kemahiran interpersonal
 • kemahiran berfikir dan kreatif
 • kebolehan mekanikal
 • keupayaan untuk mengangkat 40 kilogram
 • mampu bertahan selama 12 jam
 • mampu membaca dan memahami label keselamatan

Peluang kerjaya

Fakulti melaporkan bahawa permintaan graduan oleh industri sering kali melebihi jumlah pelajar yang melengkapkan program ini. Apabila tamat pengajian anda akan mendapati diri anda dalam kedudukan seperti gerudi atau penolong. Anda boleh bekerja di kawasan bandar, luar bandar, atau kawasan yang lebih jauh, di seluruh Kanada, Amerika Utara, atau di seluruh dunia. Sekurang-kurangnya sepuluh industri global terbuka kepada anda untuk pekerjaan yang berpotensi, termasuk: Penggerudian Pembinaan, Geoteknik, Alam Sekitar, Pengeboran lubang, Peleburan, Eksplorasi Mineral dan Perlombongan (permukaan dan bawah tanah), Penggerudian Arah Horizontal, Panas Bumi, dan industri minyak dan gas.

Anda boleh bergerak ke tangga untuk memiliki perniagaan, atau bekerja dalam jualan, sokongan teknikal atau pengurusan dengan syarikat yang lebih besar. Pekerjaan berpotensi anda sangat baik sebagai lulusan program one-of-a-kind kami. Pendapatan tahunan permulaan purata ialah $ 52,000.00 tetapi anda boleh membuat lebih banyak daripada itu dalam masa beberapa tahun selepas tamat pengajian. Walaupun sebagai pekerja pelajar musim panas, ada kemungkinan untuk memperoleh $ 20,000.00 hingga $ 30,000.00.

Keperluan Kemasukan Minimum

OSSD dengan majoriti kredit di peringkat Kolej (C) dan Terbuka (O), termasuk:

 • 2 Kolej (C) Kursus bahasa Inggeris (Gred 11 atau Gred 12)
 • 2 Kolej (C) Kursus matematik (Gred 11 atau Gred 12)

Apabila (C) adalah tahap kursus minimum untuk kemasukan, (U) atau (U / C) kursus juga diterima.

Pelajar matang

Sekiranya anda berusia 19 tahun atau lebih tua sebelum kelas bermula, dan anda tidak mempunyai OSSD, anda boleh menulis Ujian Pencapaian Dewasa Kanada untuk menilai kelayakan anda untuk kemasukan. Ujian tambahan atau penambahbaikan akademik mungkin diperlukan untuk memenuhi keperluan kursus tertentu untuk program ini.

 • Pelajar yang bermula pada bulan Januari dikehendaki menghadiri kelas sepanjang semester musim panas.

Program Pathway

Graduan program Teknik Blasting dua semester layak untuk masuk ke semester dua Sumber Pengeboran dan Peledakan. Seni dan Sains Am - Pilihan Kajian Alam Sekitar dan Sumber Asli adalah satu lagi program untuk dipertimbangkan jika anda tidak memenuhi syarat untuk kemasukan ke Sumber Pengeboran dan Peledakan. Graduan program ini juga mendapat kredit untuk semester pertama Sumber Pengeboran dan Peledakan.

Kos-kos tambahan

Merancang untuk membelanjakan kira-kira $ 1,300 pada tahun pertama dan $ 100 pada tahun kedua untuk buku, bekalan, peralatan keselamatan dan kem. Anggaran kos untuk kursus tambahan yang opsyen tetapi disyorkan: WHIMIS $ 30 dalam talian; Penangkapan Kejatuhan $ 105; Pengangkutan Barang Berbahaya $ 108; Arc Welding $ 130; Bantuan Pertama $ 135 (Peterborough); H2S $ 200; Lesen DZ $ 995.

Peralatan Mandatori Pelajar Perlu Menyediakan / Belian

 • CSA yang diluluskan pelepasan jaket jaket atau CSA yang diluluskan pemotongan jaket jaket
 • Pakaian atau Coveralls (disyorkan oren dengan CSA yang Diluluskan mencerminkan Striping)
 • Sarung tangan kerja
 • CSA Diluluskan 8 "(minimum) Boots Kerja
 • Buku Nota Pocket
 • Pensil (bukan pen)
 • Tonton atau Alat Menyimpan Masa yang lain

Peralatan Mandatori yang Dibekalkan oleh Kolej (kos termasuk dalam bayaran Tuisyen / Bayaran pelajar)

 • CSA Hard Hat Class E yang diluluskan (dibekalkan dalam Semester Pertama Biasa)
 • Folding Jack Knife (dibekalkan dalam Semester Pertama Biasa)
 • Ukur Pita (dibekalkan dalam Semester Pertama Biasa)
 • Kaca Keselamatan (dibekalkan dalam semester kedua)
 • Perlindungan Pendengaran (dibekalkan dalam semester kedua)
Program taught in:
English

See 16 more programs offered by Fleming College »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Jan. 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
1,995 CAD
setiap semester
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Jan. 2020
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date

Jan. 2020

Location
Application deadline
End Date