Baca keterangan rasmi

Wellesley College Summer Term menawarkan pelajar peluang yang unik untuk berinteraksi dengan beberapa ulama dan profesor terbaik Wellesley dalam persekitaran yang rapat, inklusif.

Musim panas adalah masa yang sangat baik untuk meneroka topik yang mencabar dan bidang minat yang baru. Wellesley College Summer Term menggabungkan kecemerlangan akademik di negara kita bilik kelas seni dan makmal dengan kampus tasik yang menakjubkan yang berdekatan dengan Boston. Musim Panas mempunyai ciri-ciri kelas kredit penuh yang diambil dari persampelan kursus yang diajar semasa tahun akademik di Wellesley.

Sekali pandang

  • Tempoh Program: 4 atau 8 Minggu (2 sesi Tempoh Musim Panas yang ditawarkan, masing-masing berjalan empat minggu)
  • Kelayakan: Mesti perempuan dan 18 tinggal di kampus; Lelaki boleh mengambil kursus, tetapi tidak layak mendapat sokongan perumahan atau imigresen
  • Kredit: Kredit kursus akademik penuh
  • Dewan Kediaman: Dewan Perumahan Wellesley Bersejarah (berasingan dari tuisyen)
  • Rancangan Makanan: Pelan makan mingguan disediakan (berasingan dari tuisyen)
  • Pelajar Antarabangsa: Mesti mengambil 2 kursus (dengan satu Tempoh Summer) dan tinggal di kampus untuk layak mendapat sokongan imigresen

Yuran Jangka Musim Panas

Tuisyen:

  • 1.0 Unit | $ 2,800
  • 1.25 unit | $ 3,380

Perumahan: $ 150 / minggu (Penting: Untuk mendaftar dalam program ini, anda mestilah berumur 18 tahun.)

Program Makan: $ 245 / minggu

Kursus Jangka Pendek

Sebagai pelajar dalam Tempoh Musim Panas Wellesley College , anda akan mengalami kualiti pengajaran yang sama yang diterima oleh mahasiswa Wellesley semasa tahun akademik. Kursus kami diluluskan untuk kredit kolej biasa. Unit Kursus Wellesley College (1.0) adalah bersamaan dengan empat jam semester (4 Kredit Kursus di institusi lain). Bagi mereka yang ingin memindahkan kredit dari Wellesley, sila berunding terlebih dahulu dengan Pendaftar kolej atau universiti anda. Sila ambil perhatian bahawa penentuan akhir penghargaan kredit terletak pada institusi rumah anda. Jika anda mendaftar dalam sekurang-kurangnya 2 kelas semasa Terma Summer, Wellesley College akan dapat menawarkan sokongan imigresen anda.

Kampus dan Kehidupan Kediaman

Kehidupan dan kesejahteraan anda di Wellesley akan disokong oleh kakitangan kediaman. Pengarah Kediaman adalah pentadbir, guru, dan mentor yang memupuk komuniti pembelajaran yang kuat dan inklusif di dalam dewan kediaman. Sebagai tambahan kepada Pengarah Kediaman, Penasihat Kediaman akan disediakan kepada pelajar untuk mendapat sokongan sepanjang program. Penasihat Kediaman adalah pelajar Wellesley semasa yang akan tinggal di dewan kediaman yang sama sebagai pelajar, menganjurkan pelbagai aktiviti pelajar termasuk lawatan, dan memberi nasihat bukan akademik.

Masa lapang:

Semasa masa lapang, pelajar digalakkan untuk meneroka semua yang ditawarkan oleh kampus Wellesley: pelajar boleh bersiar-siar di sepanjang laluan Lake Waban, melawat Muzium Davis di kampus, bermain golf di padang golf Nehoiden bersejarah Wellesley, ambil makan cepat di Bar snek Leaky Beaker, atau menghabiskan masa yang tenang di Perpustakaan Clapp. Hanya sepuluh minit berjalan kaki dari kampus adalah pusat bandar Wellesley - yang mesra dirujuk sebagai "Ville" oleh pelajar Wellesley - yang menawarkan pelbagai butik, restoran, dan kedai kopi yang dapat dinikmati oleh pelajar semasa waktu lapang. Pelajar digalakkan melawat bandar berdekatan seperti Boston dan New York.

Campus Ameni:

  • Pelajar akan mempunyai akses WiFi di seluruh kampus.
  • Pusat Kampus Lulu Chow Wang termasuk kemudahan seperti kedai (The Emporium), sebuah kedai buku, dan sebuah ATM, semuanya dibuka sepanjang musim panas.

Pelajar juga akan mempunyai akses ke pusat kecergasan kampus, Pusat Sukan Keohane, yang menawarkan kemudahan gim, studio tarian, gim pelbagai guna, serta peralatan sukan untuk daftar keluar.

Perkhidmatan di Wellesley Health Services, Pusat Kaunseling Batu, dan Pejabat Kehidupan Agama dan Rohani akan mudah diakses oleh para pelajar untuk menyokong kesejahteraan fizikal dan emosi mereka.

Perkhidmatan Kurang Upaya Pelajar:

Wellesley menyediakan pelbagai perkhidmatan dan penginapan kepada orang kurang upaya. Pelajar dengan kecacatan yang didokumenkan yang memerlukan penginapan mempunyai akses kepada Perkhidmatan Kurang Upaya.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Wellesley College »

Tarikh Akhir Kemaskini October 31, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Jun 2019
Duration
4 - 8 
Sepenuh masa
Price
- $ 2,800 tuisyen = satu kursus. Perumahan = $ 150 / minggu. Makanan = $ 245 / minggu.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jun 2019
Tarikh tutup permohonan

Jun 2019