Sekolah Musim Panas di Iceland 2020

Umum

Penerangan Program

SummerSchool01

Program Summer School 2020

The Summer School terletak di syurga semulajadi Kampung Bifröst di Iceland Barat, betul-betul di antara gunung berapi dan glasier. Pelajar ditempatkan di bilik single dan double yang selesa di kampus yang indah di pantai Tasik Hreðarvatn.

Program tiga minggu (8 ECTS / 4 US Credits) menawarkan kajian Kepimpinan peringkat tinggi dengan penekanan pada Kemapanan.

The Summer School akan berlangsung dari 18 Julai hingga 8 Ogos, 2020.

Sekolah Musim Panas memberikan latihan Kepimpinan pelajar dan menyediakan mereka untuk menghadapi cabaran yang akan dihadapi pemimpin masa depan.

Di sini anda dapat melihat beberapa testimoni daripada pelajar:
href = "https://www.bifrost.is/english/study-at-bifrost/summer-school-in-iceland/testimonials/

SummerSchool06

Matlamat dan Kandungan

Pemimpin masa depan akan menghadapi tugas-tugas yang mencabar dalam dunia yang semakin kompleks dan saling berkaitan. Kursus ini akan meneroka idea baru tentang kepimpinan dan menyediakan latihan praktikal dalam kepimpinan. Model Kepimpinan Nordic dan Kepimpinan Hamba akan menjadi tumpuan khusus. Kemapanan dan tanggungjawab sosial akan dibincangkan dan peranan usahawan sosial akan diperiksa. Kursus ini akan merangkumi kedua-dua kuliah akademik dan tempoh perbincangan serta pendekatan praktikal yang akan merangkumi tugasan, kerja kumpulan, dan lawatan lapangan.

SummerSchool07

Hasil pembelajaran

  • Pelajar boleh menerangkan dan menerangkan pendekatan utama dalam kepimpinan dan menghubungkannya dengan topik yang berkaitan dengan kemampanan dan tanggungjawab sosial korporat.
  • Pelajar dapat menunjukkan pengetahuan tentang kepimpinan dan mengambil bahagian dalam perbincangan tentang konsep dan idea yang paling berkaitan dengan kepimpinan, kemampanan, dan tanggungjawab sosial.
  • Pelajar mempunyai kemahiran untuk menggunakan pendekatan kepimpinan yang berbeza dalam tetapan praktikal.
  • Pelajar boleh menyertai secara aktif dalam sesi kreativiti, merumuskan idea mereka, dan berkomunikasi dengan orang lain.

SummerSchool02

Kampus

Sekolah Musim Panas berlangsung di kampus kami yang terletak di kampung semulajadi Bifröst. Kawasan ini terdiri daripada gunung berapi dan glasier, dan kampus terdiri daripada Lake Hreðarvatn, air terjun Glanni, padang golf Glanni dan Paradise Hollow, semuanya dalam jarak berjalan kaki. Hidup bersama di kampus adalah sebahagian daripada program musim panas. Kehidupan kampus yang menarik merangsang aktiviti bersama dan pertukaran sosial dan budaya.

SummerSchool03

Penginapan

Pelajar ditempatkan di bilik single yang selesa dengan mandian peribadi. Semua bilik dilengkapi dengan meja dan kerusi. Semua apartmen mempunyai dapur dan ruang tamu. Penginapan dijamin di kampus dan hanya 50 meter dari bangunan universiti.

SummerSchool04

Makanan

Semua hidangan dihidangkan di restoran oleh koki profesional. Bufet sarapan pagi biasanya terdiri daripada pelbagai jenis roti, jem, telur, keju, ham, sosej, bijirin dan muesli. Kopi, teh, susu, dan jus oren boleh didapati semasa sarapan pagi. Hidangan makan tengahari dan makan malam termasuk pelbagai masakan Iceland. Hidangan vegetarian juga disediakan. Sila ambil perhatian bahawa restoran akan cuba memenuhi keperluan pemakanan yang mungkin diperoleh oleh pelajar.

SummerSchool05

Perkhidmatan dan Kemudahan

Pejabat Bifröst University Summer School akan berada di perkhidmatan pelajar dari Isnin hingga Jumaat 8:00 pagi-12 pagi dan 1:00 malam hingga 4:00 petang. Kakitangan akan disediakan untuk pertanyaan dan sokongan. Semua bahan bacaan yang diperlukan untuk kursus akan disediakan oleh universiti tanpa kos tambahan. Mesin percetakan dan penyalinan disediakan di kampus. Bilik pembelajaran akan disediakan untuk pelajar belajar bersendirian atau berkumpulan. Sambungan internet wayarles boleh didapati di kampus secara percuma.

SummerSchool08

Harga

Seminar, penginapan, perjalanan dan papan penuh 3.500 €

Perjalanan termasuk Volcanoes, Caves, Waterfalls, Springs Natural, Mengawasi Burung, Hiking, Midnight Sun, Memancing, Menunggang Kuda dan perjalanan ke adegan filem "Kehidupan rahsia Walter Mitty".

SummerSchool09

Diskaun:

Diskaun awal burung boleh didapati jika digunakan sebelum 1 Februari, 2020. Diskaun burung awal ialah 10%

Kumpulan 5 pelajar atau lebih mendapat diskaun 10%.

Tarikh tutup permohonan adalah 1 Jun, 2020.

SummerSchool10

Tarikh Akhir Kemaskini Og 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Selamat datang ke Universiti Bifrost University Bifrost ditubuhkan pada Reykjavík pada tahun 1918 kepada model Ruskin College. Pada tahun 1955, sekolah ini telah berpindah 110km di utara ibu negara. U... Baca lebih lanjut