Tahap 2 Diploma Perjalanan Dan Pelancongan

Umum

Penerangan Program

Peluang untuk naik melebihi yang lain. Adakah anda bersedia untuk berlepas? Kencangkan tali pinggang keledar anda dan terbang dengan Redcar & Cleveland College. Kami menawarkan pelbagai kursus Penerbangan dan Pelancongan & Pelancongan yang dirancang untuk mengembangkan kemahiran, pengetahuan, dan pemahaman mengenai sektor ini.

Kami mempunyai hubungan yang kuat dengan majikan industri tempatan yang menyediakan penempatan kerja, magang, dan ceramah tetamu.

Kursus ini akan sangat membantu kerjaya anda. Anda akan merangkumi kemahiran perkhidmatan pelanggan, perniagaan di sebalik perjalanan dan pelancongan, meneliti destinasi percutian, dan membina pengetahuan yang berguna tentang dunia di sekitar anda. Sesi akan disampaikan melalui kajian kumpulan dan individu, penceramah tetamu, dan penyelidikan.

Kursus ini menawarkan pelbagai sesi praktikal dan teori yang disampaikan di bilik darjah dan kabin syarikat penerbangan tiruan kami. Anda juga akan mengambil bahagian dalam sesi kerja kumpulan, penempatan kerja, pengayaan, dan tutorial.

Setelah menamatkan kursus ini, anda boleh mencari pelbagai kerjaya seperti: pengendali bagasi, ejen pelancongan, pembantu kapal pesiar, pemandu pelancong, atau kru kabin.

Kanak-kanak 16-18 tahun sepenuh masa yang tidak mempunyai gred 4 / C atau lebih tinggi dalam matematik dan / atau bahasa Inggeris akan menghadiri sesi mingguan dengan tutor pakar untuk berusaha mencapai kelayakan yang berkaitan. Ini sangat berguna untuk menyokong anda di kursus utama anda dan sangat dihargai oleh majikan.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2021

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

With a wide range of school leaver courses from entry-level through to level 3, at Redcar & Cleveland College, we can help you on your way to achieving your dreams.

With a wide range of school leaver courses from entry-level through to level 3, at Redcar & Cleveland College, we can help you on your way to achieving your dreams. Baca Ringkas