Tahap

Umum

Penerangan Program

2 tahun A-level

A-level adalah laluan tradisional ke universiti yang terbaik, menyediakan persiapan mendalam untuk pengajian peringkat dalam pendidikan tinggi. Selain itu, mereka mempunyai pengiktirafan antarabangsa. Majoriti pelajar kami menyertai program dua tahun dan, dengan 22 mata pelajaran untuk memilih dari dan tidak ada batasan waktu, pelajar benar-benar dapat menciptakan jalan yang tepat untuk masa depan mereka sendiri. Kebanyakan pelajar antarabangsa kami mengambil pilihan untuk duduk peperiksaan A-level tambahan dalam bahasa pertama mereka. Biasanya, penutur asli bahasa Inggeris mengambil empat mata pelajaran pada tahun pertama dan, bergantung kepada keputusan AS, akan meneruskan sama ada tiga atau empat mata pelajaran tersebut ke dalam tahun kedua mereka. Dalam keadaan tertentu, pelajar juga boleh memilih untuk menambah mata pelajaran AS yang berbeza pada tahun kedua. Pelajar yang bukan penutur asli bahasa Inggeris mempunyai peluang untuk mengambil IELTS (Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa) sebagai salah satu pilihan subjek mereka. Peperiksaan IELTS disusun pada bulan November, Mac dan Mei. Semua pelajar yang belajar A-level perlu mencapai sekurang-kurangnya gred C dalam tiga peperiksaan AS untuk maju ke A2.

57793_57724_Studentsenroute.jpg

18 bulan / 1 tahun A-level

Kursus 18 bulan bertujuan untuk pelajar antarabangsa yang telah menamatkan Sekolah Tinggi di negara masing-masing pada bulan Disember dan tidak mahu menunggu sehingga September untuk memulakan pengajian di Bosworth. Kursus ini adalah intensif dalam dua istilah pertama, Januari - Jun, dan pelajar mesti mempunyai kemahiran bahasa yang sesuai, serta latar akademik, untuk mengatasi kadar pengajaran. Harap maklum bahawa kurang subjek tersedia pada bulan Januari dan ramai pelajar akan mengkaji tiga subjek di peringkat AS dan kemudian menambah subjek keempat dari September. Kami hanya menerima pemohon luar biasa ke program peringkat A-18 yang berumur 18 bulan. Pelajar antarabangsa mesti memegang sijil IELTS 6.5 atau setaraf. Mereka yang mengkaji tahap A-satu tahun akan belajar ke tahap A (atau setaraf) sebelum ini dan mereka biasanya akan mempunyai pengetahuan terlebih dahulu mengenai subjek mereka. Sebagai contoh, ini biasanya berfungsi dengan baik untuk mengambil semula pelajar yang mungkin ingin mengkaji tahap AS / A2 dalam satu tahun untuk satu subjek, bersama dua subjek lain pada tahap A2. Kami melihat setiap kes secara individu untuk melihat sama ada kami dapat membantu dan menawarkan penyelesaian satu tahun.

Mata Pelajaran

Perakaunan peringkat Sastera Bahasa Inggeris peringkat A A-level Photography
A-level Art A-level French Fizik A-level
Biologi A-level Matematik Tambahan Tahap Politik A-peringkat
Pengajian Perniagaan peringkat A A-level Geography Psikologi A-level
A-level Chemistry A-level German A-level Sociology
Sains Komputer peringkat A A-level History A-level Spanish
Ekonomi peringkat Matematik peringkat
Bahasa Inggeris peringkat A Falsafah A-peringkat

57794_57720_A-levelChemistry.jpg

Menyokong Kemajuan ke Universiti

Setiap pelajar disokong dalam proses permohonan universiti mereka oleh Tutor Peribadi mereka dan Penolong Pengetua, sama ada mereka memohon di UK atau di luar negara. Penyediaan ini bermula pada awal tahun pertama mereka (AS atau BTEC Tahun 1) apabila pelajar mula berfikir tentang pilihan universiti dan mengetahui apa yang mereka boleh lakukan untuk membuat permohonan yang paling kuat kepada universiti. Ini disampaikan melalui persembahan daripada penasihat kemasukan universiti, Pengarah Kursus AS dan Penolong Pengetua. Fokus ini diteruskan dalam mesyuarat tutor peribadi dan penyelidikan individu oleh pelajar. Pelajar digalakkan mengambil bahagian dalam hari-hari terbuka dan hari-hari taster untuk mengalami kehidupan universiti. Pada akhir tahun ini, semua pelajar mempunyai wawancara individu dengan ahli pasukan UCAS untuk membincangkan pilihan mereka, mengkaji kemajuan mereka dan menetapkan sasaran. Pada tahun kedua mereka, semua pelajar disokong untuk melengkapkan permohonan universiti mereka oleh tutor peribadi mereka dan pasukan UCAS yang berdedikasi. Ini termasuk bengkel mingguan untuk memberi bantuan dengan menyelesaikan aplikasi dalam talian mereka, bersama nasihat individu mengenai pilihan universiti dan penyataan peribadi mereka. Semua pelajar ditawarkan temu bual dengan mengamalkan kemahiran mereka.

Silakan lihat dalam talian di www.bosworthcollege.com untuk hasil A-level paling terkini kami. Di sini anda juga boleh melihat pilihan ijazah pelajar dan universiti-universiti di mana mereka telah berkembang. Memilih universiti yang betul memerlukan penyelidikan dan pemahaman mengenai banyak pilihan yang ada. Dengan pemikiran ini, kami mengadakan sesi pimpinan tutor yang kerap untuk membimbing para pelajar melalui proses UCAS dan memberi nasihat kepada mereka bagaimana menambah nilai kepada aplikasi mereka.

57790_57721_A-levelBiology.jpg

Penyediaan Mata Pelajaran Oxbridge, Perubatan dan Cemerlang

Setiap tahun, beberapa pelajar yang mempunyai keupayaan akademik yang luar biasa akan mempertimbangkan untuk memohon kepada University of Oxford atau Cambridge, atau untuk belajar Perubatan atau kursus yang sangat kompetitif di peringkat sarjana muda. Institusi dan kursus ijazah ini adalah antara yang paling berdaya saing di dunia dan Bosworth menjalankan penyediaan mingguan wajib yang disesuaikan dengan penceramah tetamu, lawatan dari bekas pelajar, perdebatan berpandu dan wawancara yang mengejutkan yang, bersama dengan bimbingan UCAS, menyediakan pelajar untuk kekangan pilihan universiti. Pelajar menghadapi persaingan sengit untuk tempat ini. Kejayaan peringkat satu sahaja tidak mencukupi dan oleh itu kami menawarkan program-program yang lebih luas kepada pelajar dan bengkel dan aktiviti tambahan untuk meningkatkan peluang mereka untuk mencapai matlamat mereka. Ini termasuk mendedahkan mereka kepada teknik wawancara, urusan semasa dan pemikiran kritikal.

57791_57723_StudyHall.jpg

Syarat Kemasukan

  • Keperluan Kemasukan: 5 GCSE (gred B diperlukan dalam mata pelajaran yang akan dipelajari di peringkat A) atau setara. Pelajar antarabangsa mesti mengemukakan bukti pengajian dan kelayakan Sekolah Menengah
  • Keperluan Bahasa: IELTS 5.5, IELTS 6.0 dan 6.5 (atau setaraf) untuk program pengajian intensif
  • Umur: Biasanya 16 tahun untuk program dua tahun, 17 tahun untuk 18 bulan dan 18 tahun untuk program intensif selama satu tahun
  • Tarikh Mula: September untuk satu dan dua tahun kursus, Januari untuk program 18-bulan
  • Ideal Untuk : Pelajar UK dan antarabangsa yang ingin maju ke pendidikan tinggi

Yuran Antarabangsa 2018 - 2019

Program Pengajian Tuisyen Lembaga Pelancongan
Bilik berkembar*
Jumlah Yuran Tahunan
Program Tahap - 2 tahun (4 subjek atau 3 subjek + EFL) £ 21,000 £ 9,300 = £ 30,300
Program Tahap - 18 bulan (yuran tahun pertama, Jan-Jun 2018) £ 14,000 £ 5,580 = £ 19,580
Program Tahap - 1 tahun intensif (AS & A2, 3 mata pelajaran sahaja) £ 24,300 £ 9,300 = £ 33,600


* Ia adalah tambahan £ 1,200 per tahun akademik untuk satu bilik atau £ 800 jika anda menyertai pada bulan Januari

Bayaran Pendaftaran & Pendaftaran
Yuran pendaftaran (tidak boleh dikembalikan) £ 150 (satu kali pembayaran)
Deposit (dikembalikan pada akhir kursus anda) £ 1,500

Kos tambahan untuk subjek yang dipilih
Peringkat: Seni, Biologi, Kimia, Geografi & Fizik £ 200 setiap subjek / setahun
  • Kami juga mempunyai pilihan menaiki rumah senior untuk pelajar 18+ tahun dan bilangan ruang keluarga yang terhad untuk pelajar yang berusia 16+ tahun. Sila minta butiran lanjut.

Bayaran Dalam Negeri & EU / EEA 2018-2019

Bayaran di bawah adalah terpakai kepada pemohon yang merupakan penduduk tetap di negara-negara berikut:

Austria, Belgium, Bulgaria, Republik Cyprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finland, Perancis, Jerman, Greece, Hungary, Iceland, Republik, Ireland, Itali, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Sepanyol, Sweden, Switzerland dan United Kingdom.

Program Akademik Yuran Tuisyen Tahunan
Program A-Level - 2 tahun (3 atau 4 mata pelajaran) £ 12,600
Program A-Level - 1 tahun intensif (AS / A2, 3 mata pelajaran sahaja) £ 12,600

Pengalaman Sekolah Tinggi boleh ditawarkan, sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Yuran Tahunan Perjumpaan Lengkap
(bilik berkembar)
Setiap minggu
(5 malam sahaja)
Bilik bujang
kos tambahan
Rumah tumpangan yang diselia £ 9,300 £ 7,440 £ 1,200

Bayaran Pendaftaran & Pendaftaran
Pendaftaran (tidak boleh dikembalikan) £ 150 (satu kali pembayaran) Deposit (boleh dikembalikan) £ 400 (£ 1,500 deposit asrama)
Tambahan makanan tambahan
Peringkat: Seni, Biologi, Kimia, Geografi & Fizik

£ 200 setiap subjek / setahun

57792_57722_BoardingHouse.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1977 as a small tutorial college, today Bosworth is a leading independent boarding college in the UK. Our excellent academic results, established university links and caring and support ... Baca lebih lanjut

Established in 1977 as a small tutorial college, today Bosworth is a leading independent boarding college in the UK. Our excellent academic results, established university links and caring and supportive ethos have resulted in an enviable reputation. Teaching at all levels is characterised by enthusiasm and passion and we pride ourselves on being a non-selective college with a proven record, both locally and overseas, for raising students’ aspirations. Baca Ringkas