Tahun Asas Antarabangsa (IFY) - NCUK: Stream Sains

Umum

Penerangan Program

Pendidikan Peringkat Tinggi

NCUK adalah sebuah konsortium yang diiktiraf di seluruh dunia universiti-universiti utama UK yang menyediakan perkhidmatan pendidikan peringkat tinggi untuk UK dan pelajar antarabangsa untuk menyediakan diri mereka untuk UK dan universiti lain. Tahun Asas Antarabangsa (NCUK - IFY) direka untuk pelajar antarabangsa untuk menjamin kemasukan ke universiti rakan kongsi dan menyediakan kemahiran yang diperlukan untuk kajian yang berjaya pada tahun 1 dan 2. Program ini diajar lebih dari satu tahun dan dinilai melalui peperiksaan dalaman dan luaran dan kursus. Modul Bahasa Inggeris Akademik yang kuat (EAP) dibina dalam Program Yayasan ini.

Serta menyediakan kemahiran sains dan bahasa Inggeris yang kuat dan memerlukan kelayakan akademik antarabangsa untuk belajar di UK dan universiti lain (Amerika Syarikat, Australia), IFY memberi anda kesadaran budaya dan mengajar anda cara belajar di persekitaran barat.

Pathway Selamat ke Universiti-Universiti yang Terkenal

Dengan melengkapkan Tahun Asas Antarabangsa (IFY) NCUK dalam Sains Stream , pelajar akan dapat melanjutkan pelajaran mereka di salah satu universiti NCUK di England, Ireland Utara, Amerika Syarikat, New Zealand, dan Australia.

Pelajar biasanya mengambil biologi, matematik, dan fizik sebagai kredit sains mereka. Bahasa Inggeris umum dan akademik juga diajar dalam program intensif selama satu tahun ini. IFY-Science adalah Pathway selamat untuk universiti terkenal di dunia di UK.

Sekiranya seorang pelajar melengkapkan program IFY-Science dengan jayanya dan dengan gred tinggi, maka beberapa universiti UK JAMINAN kemasukan pelajar ke universiti mereka. Ini dipanggil kumpulan universiti "G".

122344_Capture5.JPG

Menyediakan Pelajar Antarabangsa

IFY - Science Stream adalah kursus satu tahun yang menyediakan pelajar antarabangsa untuk pengajian universiti di UK atau mana-mana universiti Eropah yang lain. Sepanjang pengajian, setiap pelajar perlu menyelesaikan beberapa penilaian dalaman yang disediakan oleh AIC. Pada akhir setiap semester, pelajar akan menduduki peperiksaan semester yang dianjurkan oleh NCUK. Pelajar perlu menghadiri kelas dan menyediakan laporan penyelidikan. Semua pelajar akan mengambil bahagian dalam WPT (Ujian Kemajuan Mingguan).

Keperluan Kursus

Pelajar antarabangsa dan Hungary dialu-alukan untuk memohon IFY - Stream Sains di Avicenna International College . Pemohon mestilah mempunyai diploma sekolah tinggi yang sah. Graduan A Level dan IB digalakkan untuk memohon Rancangan Biasiswa Avicenna apabila mereka bercadang untuk mempersiapkan universiti NCUK di AIC.

122347_Capture2.JPG

Peluang Masa Depan untuk Pelajar AIC:

Selepas tamat pengajian dari AIC, majoriti pelajar kami menyertai universiti Eropah, UK dan Amerika yang terbaik untuk menyelesaikan pengajian mereka. Banyak universiti kini sedang giat mencari akreditasi pelajar AIC berkat pendidikan berkualiti tinggi di AIC.

Graduan lain AIC yang telah menamatkan program yayasan dalam Kejururawatan, IT, Pelancongan dan Pengurusan Hotel atau bidang lain dengan senang dapat mencari pekerjaan dan mendapat bayaran yang baik di pasaran Eropah.

Universiti Future Anda:

Banyak universiti Eropah, UK dan Amerika Utara mengakui pelajar siswazah kami. Untuk kajian perubatan, graduan kami berpangkat di antara yang terbaik di universiti seperti Semmelweis University (Hungary), Szeged University (Hungary), Charles University (Republik Czech), Comenius University (Slovakia), beberapa universiti lain di Itali, Turki, dan negara-negara lain.

Pelajar yang melengkapkan program asas NCUK boleh meneruskan Tahun Satu mereka di AIC dan kemudian berpindah ke universiti rakan Inggeris untuk menyelesaikan gelar BA / BS atau MS mereka. Universiti UK berikut JAMINAN dan kemasukan kepada pelajar kami yang kuat dalam bahasa Inggeris dan sains:

 • Aston University
 • Universiti Birmingham
 • Universiti Bradford
 • Universiti Bristol
 • Universiti Huddersfield
 • Universiti Kent
 • Kingston University London
 • Universiti Leeds
 • Universiti Leeds Becket
 • Liverpool John Moores University
 • Universiti Manchester
 • Manchester Metropolitan University
 • Queen Mary University of London
 • Universiti Salford, Manchester
 • Universiti Sheffield
 • Universiti Sheffield Hallam

122529_IMG_0795.jpeg

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Avicenna International College (AIC) is an independent educational institute which was originally established in 1995 in Budapest, Hungary. Since 1995, AIC has grown into a well-known provider of qual ... Baca lebih lanjut

Avicenna International College (AIC) is an independent educational institute which was originally established in 1995 in Budapest, Hungary. Since 1995, AIC has grown into a well-known provider of quality education in Europe. Baca Ringkas