Tahun asas dalam pengeluaran muzik

Umum

Penerangan Program

Tahun asas dalam Pengeluaran Muzik

Ijazah Asasi Pengeluaran Muzik memberi anda, latihan yang penting praktikal yang anda perlukan untuk menjadi seorang penerbit muzik yang canggih.

Walaupun tidak kurang ketat daripada BA (Hons) laluan Pengeluaran Muzik, Ijazah Yayasan lebih vokasional, dengan kebanyakan tugasan bertulis sama ada untuk mencerminkan amalan industri atau membolehkan anda untuk membina portfolio profesional kerja. A penempatan kerja memberi anda pengalaman hands-on, manakala satu projek bebas selama setahun melihat anda merangka dan mencipta produk yang boleh dipasarkan sepenuhnya.

Anda boleh memilih untuk menamatkan kursus selama dua tahun (sepenuh masa) atau empat tahun (sambilan). Ijazah Yayasan berdiri sendiri sebagai kelayakan yang dihormati, atau anda boleh menambah sehingga kepada BA penuh dengan satu tahun lagi pengajian sepenuh masa, atau belajar separuh masa dua tahun.

Ijazah Yayasan adalah sesuai jika anda:

  •     Lebih suka untuk belajar di sebuah, sangat interaktif 'pembelajaran dengan melakukan' cara
  •     Ingin untuk mendapatkan kelayakan yang dihormati dan mendapatkan pengalaman kerja yang sebenar dengan cepat
  •     Tidak pasti tentang melakukan kepada BA tiga tahun, tetapi ingin memberi diri anda pilihan untuk menokok
  •     Tidak mencapai 240 mata UCAS umumnya diperlukan untuk membuat pendaftaran ke kursus Sarjana Muda (syarat kemasukan biasa untuk Ijazah Yayasan adalah 160 UCAS mata)
  •     Ingin belajar separuh masaKURSUS

Di samping membina kemahiran teras anda - teori dan harmoni, mengarang dan menyusun, analisis pengeluaran, kajian sejarah dan budaya, dan lain-lain - Anda belajar asas-asas pengeluaran muzik dengan bekerja dalam kumpulan kecil dalam persekitaran studio berdedikasi, dan mencipta dan menyunting bahan menggunakan pelbagai pakej dalam Conservatoire itu Mac Labs.

Menulis dan menghasilkan muzik di seluruh pelbagai gaya dari penulisan lagu kontemporari kepada bunyi untuk imej bergerak, anda mengenal pasti kekuatan anda dan mula pakar dalam tahun kedua anda, apabila anda membangunkan portfolio yang kukuh kerja kreatif.

Dengan modul yang direka untuk membenarkan anda meneroka pilihan kerjaya yang berpotensi - dan penempatan kerja - kursus yang menjurus kepada menyediakan anda untuk kehidupan selepas tamat pengajian. Kerja dalam modul Industri Kreatif memperkenalkan anda dengan rangka kerja dan mekanisme industri muzik, dan pada tahun dua anda melaksanakan projek besar bebas dalam Muzik Komuniti, Muzik Kewartawanan atau Pengurusan Acara.


Tutor ANDA

Dengan pengalaman yang luas bekerja dalam sektor kreatif, tutor anda tahu industri muzik dalam ke luar.

Pensyarah Alex MacDonald Halliday merupakan seorang pakar dalam rakaman audio digital, pencampuran dan penguasaan, dan kandungan, rekod dan menghasilkan untuk pelanggan berprofil tinggi termasuk Opera Utara dan Yorkshire Dance. Gitar, penulis lagu, komposer dan pemimpin kursus Jez Pritchatt telah melawat dan dirakam dengan banyak band dan tempahan pengurus di Marquee Club yang terkenal di London selama bertahun-tahun.

Mereka disertai oleh pelbagai tutor sambilan, termasuk penulis lagu, jurutera, pengeluar dan LCoM alumni Alistair Jowett, dan komposer BAFTA dicalonkan Neil Myers, yang terdiri untuk dokumentari, iklan, urutan tajuk dan filem.

Rakan industri memberi kuliah tetamu, menyelia bengkel, bimbingan tawaran secara individu dan juga memainkan peranan dalam menilai kerja anda.


MASA DEPAN ANDA

Walaupun ramai pelajar memilih untuk menambah kepada BA penuh (Kepujian) dalam Pengeluaran Muzik Muzik, orang lain pergi ke MA atau menceburi industri dalam pelbagai bidang termasuk penyuntingan bunyi dan reka bentuk, dan komposisi untuk media - dan lebih daripada 90% graduan 2011/12 kami berada dalam pekerjaan atau kajian lanjut.

Alumni termasuk: hip-hop / artis bandar Cynikal aka Ijazah Yayasan siswazah Tavinder Singh; pereka bunyi, komposer dan teater pengamal Jon McLeod, dan komposer Samuel Clarke dan Lucy Claire Thornton, yang kedua-duanya untuk mengarang multimedia (filem, televisyen, permainan dan peranti pintar, dan lain-lain). Di tempat lain, kerja Emma Thomson sebagai jurutera bunyi baru-baru ini dilihat lelaki itu yang meja kepada beberapa muzikal West End termasuk Les Miserables dan Phantom of Opera.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relati ... Baca lebih lanjut

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relationships with Leeds City College and the University of Bradford help us provide opportunities for the local, national and international communities to engage with music and music-making of the highest standards. Baca Ringkas