Tahun Asas - Jejak Teknologi

Umum

Penerangan Program

Adakah anda ingin belajar di Jerman tetapi tidak mempunyai akses langsung ke universiti Jerman? Tahun Asas kami (Studienkolleg) adalah program pra-pengajian satu tahun untuk lulusan sekolah menengah antarabangsa yang berkelayakan tanpa akses langsung ke universiti Jerman. Sekiranya peperiksaan sekolah menengah anda membolehkan anda belajar di negara asal anda, tetapi tidak secara langsung di Jerman, kemungkinan besar selepas Tahun Asasi di University of Applied Sciences Europe dan persiapan yang intensif dan berkelayakan untuk menjayakan "Feststellungsprüfung", anda akan mempunyai akses ke bidang pengajian pilihan anda di universiti Jerman. Untuk memeriksa sama ada anda mempunyai akses langsung ke universiti Jerman, anda boleh menggunakan laman web Anabin (https://anabin.kmk.org/anabin.html). Anabin adalah pangkalan data yang boleh anda gunakan untuk mengetahui bagaimana sijil sekolah anda akan dinilai di Jerman. Di laman web Anabin, anda boleh menentukan negara dan sijil anda semasa mencari pangkalan data. Ia memberikan semua maklumat yang relevan, misalnya sama ada sijil anda akan dikenali dan sama ada anda perlu memenuhi syarat lebih lanjut.

Adakah anda berminat dalam bidang kejuruteraan, proses teknikal, atau sains semula jadi? Adakah anda juga mempunyai beberapa kemahiran berbahasa Jerman? Sekiranya anda ingin meningkatkan kemahiran berbahasa Jerman dan mempersiapkan diri untuk program pengajian teknikal, maka ini mungkin merupakan kaedah yang tepat untuk anda! Kursus teknologi kami (Jerman) membolehkan anda mempelajari program sarjana muda Jerman dalam kajian teknikal, sains semula jadi, dan kejuruteraan. Untuk kursus ini, anda semestinya mempunyai tahap B1 dalam bahasa Jerman. Sekiranya tahap anda kurang dari yang diperlukan, anda perlu mengikuti kursus bahasa khas sebelum anda memulakan Tahun Asasi.

Fakta:

 • Kampus: Iserlohn
 • Bahasa arahan:
  • Inggeris (Iserlohn)
  • Jerman (Iserlohn)
 • Bermula semester:
 • Semester musim sejuk: September
 • Bilangan semester: 6 semester (sepenuh masa)
 • Sorotan:
 • Tumpu kepada perkembangan individu dalam kumpulan pembelajaran kecil dan suasana peribadi. Kebebasan kreatif, peralatan profesional, dan projek praktikal. Pengajaran oleh pensyarah terkenal dari industri kreatif.
 • Yuran tuisyen:
 • 12,500 € setiap tahun

Apa yang membuatnya luar biasa untuk belajar di University of Applied Sciences Europe ?

University of Applied Sciences Europe diiktiraf oleh negara, telah menerima banyak anugerah, dan merupakan pemimpin di seluruh dunia di antara universiti dengan pendekatan antarabangsa. Untuk memohon ke universiti kami, anda hanya memerlukan diploma sekolah menengah dari negara asal anda.

Di University of Applied Sciences Europe , anda akan belajar dalam kumpulan kecil. Itulah bagaimana kami menjamin sokongan individu dan hubungan peribadi anda dengan para pensyarah. Semua profesor kami adalah pakar terkemuka dalam bidang mereka dengan kejayaan yang luar biasa dalam industri mereka.

Teori yang anda pelajari akan menemui aplikasi praktikal dalam beberapa minggu projek. Pelbagai jenis kursus antara disiplin membolehkan anda menentukan isi pelajaran anda. Universiti kami menawarkan peralatan moden seperti studio foto, makmal cetak dan imbasan, kolam Mac, dan banyak lagi.

Latihan magang atau semester di luar negara adalah wajib, dan beberapa lawatan memberi anda peluang untuk belajar di New York, Iceland, Vietnam, Paris, dan destinasi lain. Buat kisah anda, beri inspirasi kepada dunia.

Mempelajari di University of Applied Sciences Europe di Jerman

Kami memberi penekanan kepada antarabangsa. Itulah sebabnya kami menduduki ranking antara 25 pemain terbaik dalam pergerakan pelajar dan orientasi antarabangsa di seluruh dunia (U-Multirank 2016). Pelajar antarabangsa kami yang banyak datang dari seluruh dunia untuk mengikuti pengajian bahasa Inggeris yang sangat bernilai (negeri dan ZEvA yang diiktiraf) yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Jerman, yang dikenali sebagai negara inovator, adalah tempat yang sempurna untuk mendapatkan ijazah anda. Jerman adalah negara yang sangat selamat dan boleh didiami dengan yuran pengajian yang agak rendah dan kos hidup yang berpatutan. Selain itu, Berlin dikenali sebagai modal kreatif Eropah, magnet untuk artis, dan "tempat untuk menjadi" bagi pereka.

Itulah sebabnya kami menggalakkan pelajar antarabangsa datang ke sini dan belajar bersama kami. Anda boleh memohon dengan ijazah sekolah kebangsaan anda sekarang. Kami kemudian akan melihat permohonan anda dan membimbing anda melalui proses.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Baca lebih lanjut

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Baca Ringkas
Berlin , Iserlohn , Hamburg + 2 Lagi Kurang