Belajar bahasa Itali dan mengembangkan kemahiran penting untuk berjaya mendaftarkan diri dalam bidang ijazah Sarjana Seni dan Rekaan di universiti dan akademi reka bentuk terbaik di Itali. Fokus pada bidang minat anda sambil meningkatkan kemahiran akademik anda dalam persekitaran yang menyokong, meningkatkan pengetahuan dan kemahiran seni, reka bentuk, fesyen, dan seni bina di Itali dan membina portfolio peribadi anda.

Tahun Asas adalah program yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang menganugerahkan kredit akademik Kementerian Pendidikan Itali dan memberikan pengakuan langsung kepada program ijazah di MADE Fine Arts and Design Academy, dan bersiap untuk masuk ke mana-mana universiti dan sekolah reka bentuk di Itali.

Persediaan yang ideal untuk ijazah sarjana dalam Seni dan Rekaan di Itali

Program akademik ditawarkan sebagai 9 bulan tuisyen dengan 600 jam kelas dan bengkel dan dilengkapi dengan kursus persiapan peperiksaan, makmal praktik seni dan reka bentuk, dan lawatan budaya.

Apabila program tersebut berjaya disiapkan, pelajar akan mencapai pensijilan peringkat CILS B2 (Pensijilan Bahasa Itali sebagai Bahasa Asing) dan menerima gelaran akademik dengan nilai undang-undang, yang diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan Itali, yang sah untuk mendaftar ke program ijazah sarjana Itali.

Subjek

Seni

20 kredit | 160 jam

 • Pengenalan kepada Seni Bina dan Reka Bentuk
 • Sejarah Seni Itali
 • Persatuan Itali melalui Pawagam
 • Bengkel Pathway dalam Seni dan Reka Bentuk

Bahasa Itali

40 kredit | 400 jam

 • Kursus Bahasa Itali (360 jam)
 • Penyediaan peperiksaan CILS

Bengkel Pathway

Pelajar akan mengambil bahagian dalam satu siri makmal praktikal dan bengkel tangan, dibimbing oleh fakulti pakar yang akan membantu untuk membangunkan kemahiran teras dan teknik untuk seni dan reka bentuk studio kerja dan menguasai kebolehgunaan dengan bahan yang berbeza.

Bengkel Pathway juga akan mengembangkan portfolio pelajar yang merupakan keperluan penting untuk pendaftaran dalam program gelar reka bentuk di Itali.

114019_foto-720x479-1_0.jpg

Sejarah Seni Itali

Itali telah menjadi salah satu pusat penemuan yang paling penting dalam seni dan budaya dan fasa-fasa utama seninya, terutama dari zaman Renaissance hingga zaman Baroque dan Neoklasik, telah mempengaruhi dan tetap mengagumkan dunia. Kursus ini ditakrifkan sebagai laluan yang dinamik ke arah pengetahuan fasa sejarah / teori mengenai profil yang paling penting yang mencirikan sejarah Itali dari Zaman Tengah ke arah seni terkini, termasuk Futurisme, Art Conceptual, Arte Povera dan Transavanguardia.

Sejarah Seni Bina

Pelajar mempelajari sejarah Seni Bina dan Rekaan di Itali dari awal abad ke-19 hingga hari ini. Selepas pengenalan keseluruhan kepada konteks artistik dan budaya Eropah, kursus ini akan membangunkan topik arkitek dan pereka peranan dalam masyarakat Itali dan transformasinya dari pra-perindustrian hingga zaman pasca-industri.

Bahasa Itali

Kursus bahasa Itali ditawarkan sebagai program intensif selama 8 bulan yang membolehkan pelajar bermula pada tahap pemula untuk mencapai tahap kecekapan bahasa Itali peringkat pertengahan (B2) yang diperlukan untuk mendaftar ke program universiti Itali.

Pelajar diajar oleh pakar, penasihat bahasa Itali asli yang berkelayakan yang melaksanakan kaedah komunikatif di dalam kelas untuk mencapai hasil terbaik dalam semua 4 kemahiran linguistik: bercakap, menulis membaca dan mendengar pemahaman.

Penyediaan Ujian CILS

Pelajar mengambil bahagian dalam kursus penyediaan peperiksaan CILS intensif selama 40 jam, yang akan meliputi amalan terbaik untuk menulis akademik, ujian persediaan dengan kertas CILS yang lalu dan simulasi peperiksaan lisan yang diketuai oleh para pengajar yang merupakan pemeriksa Universiti Siena CILS.

Syracuse Academy adalah pusat peperiksaan CILS. Pelajar akan dapat mendaftar di sesi peperiksaan musim bunga di. akhir bulan Mei untuk mencapai pensijilan B2 CILS yang diiktiraf oleh semua universiti dan sekolah reka bentuk Itali dan antarabangsa.

Persatuan Itali melalui Pawagam

Kursus ini bertujuan untuk membimbing pelajar melalui peristiwa sejarah utama Itali seperti yang diwakili oleh pembuat filem Itali dari tahun 40-an hingga ke hari ini. Melalui pendekatan kritikal dan perbincangan kumpulan, tema, pengarah, dan pelakon yang mencirikan tradisi dan inovasi filem Itali akan menjadi

dianalisis berhubung dengan pelbagai peristiwa kebangsaan, dengan itu menggambarkan sejarah sosial Itali.

Testimoni Pelajar

"Pengalaman universiti yang luar biasa sebelum memulakan universiti! Ia telah membantu saya meneroka keghairahan saya dan mencari minat saya yang benar dalam bidang reka bentuk, untuk mempunyai idea yang jelas tentang pengkhususan ijazah dan laluan kerjaya yang saya mahu ikuti. Staf dan profesor di Akademi sangat menyokong dan membuat saya merasa diterima di bandaraya Siracusa yang cerah sejak dari hari pertama program ini. Saya telah membuat persahabatan dengan pelajar dari Itali dan di seluruh dunia semasa bengkel dan acara pertukaran bahasa, pengalaman yang tidak ternilai untuk perkembangan peribadi dan profesional saya! "

114018_foto-720x479-4.jpg

Alasan Utama untuk menyertai program Tahun Asas kami

 1. Membantu Mengisi Jurang untuk universiti Itali
  • Sistem universiti Itali memerlukan sekurang-kurangnya 12 tahun penuh pendidikan rendah dan menengah untuk pendaftaran ke semua program sarjana. Sekolah-sekolah universiti dan reka bentuk juga memerlukan sijil untuk peringkat bahasa pertengahan B2 bahasa pertengahan dan portfolio peribadi (untuk program sarjana muda reka bentuk).
 2. Direka untuk Pelajar Antarabangsa
  • Pelajar kami datang dari pelbagai negara, kumpulan umur, dan latar belakang. Kami mengalu-alukan orang pintar, kreatif, bermotivasi yang berminat untuk bergerak ke dalam kerjaya seni dan reka bentuk.
 3. Pilih pengkhususan yang sesuai dengan anda
  • Selain membolehkan anda menjadi akrab dengan bahasa dan budaya Itali sebelum memulakan universiti, Tahun Asas juga memberi peluang untuk melawat universiti di seluruh negara dan memutuskan sekolah mana yang sesuai untuk anda.

Maklumat Program

Adakah Tahun Asas membolehkan pelajar mendaftar di mana-mana program gelar seni dan reka bentuk di Itali?

Setelah tamat program Tahun Asas, pelajar boleh memilih untuk memohon mana-mana universiti atau Akademi Reka bentuk di Itali, setelah mencapai prasyarat yang diperlukan untuk kecekapan linguistik dan jumlah minimum tahun persekolahan yang diperlukan untuk mendapatkan ijazah BA sarjana di Itali. Bergantung kepada universiti, pelajar mungkin diminta memberikan dokumentasi tambahan atau lulus peperiksaan kemasukan untuk masuk ke program pilihan.

Penyiapan program Tahun Asing memberi pengakuan langsung kepada kursus BA di Program MADE | Akademi Seni Reka dan Rekabentuk di Syracuse.

Apakah prasyarat untuk mendaftar pada Tahun Asas?

Pelajar yang memohon untuk menyertai program Tahun Asas hendaklah menyediakan dokumen berikut:

 • Sekolah menengah meninggalkan sijil atau diploma
 • Bahasa Inggeris B1 (menengah rendah) sijil: IELTS 4.5, Cambridge PET atau setaraf)

Apakah yuran program dan tarikh akhir?

Yuran pendaftaran: € 2.100

 • dibayar sekurang-kurangnya 30 hari sebelum tarikh permulaan program

NB. pelajar bukan EU harus membayar Yuran Enrolmen sekurang-kurangnya 90 hari sebelum permulaan program untuk memproses permohonan visa.

Yuran Pengajian: € 5.750

 • untuk dibayar sepenuhnya oleh tarikh mula program (Kejatuhan bermula: September 12 / Spring start: 9 Januari)

NB. Semua dokumen permohonan hendaklah dihantar sekurang-kurangnya 30 hari kerja sebelum permulaan program untuk admissions@syracuseacademy.org

Apakah tarikh program itu?

Tahun Asas adalah program penyediaan universiti yang intensif selama 9 bulan. Pelajar boleh mendaftar untuk memulakan program dalam semester Kejatuhan atau Spring.

Kejatuhan permulaan - permulaan program

 • 12 September, 2019 - 31 Mei, 2020

Mula permulaan - permulaan program

 • 9hb Januari, 2020 - 6hb., 2020
Program diajar dalam:
 • English
 • Itali
Syracuse Academy
Tarikh Akhir Kemaskini Jun 29, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
7,850 EUR
Yuran Pendaftaran € 2.100 Yuran Pengajian sebanyak € 5.750
Deadline
Permintaan Maklumat
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Dis 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Mei 31, 2020
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Start Date
Jan 9, 2020
End Date
Sep 6, 2020
Tarikh tutup permohonan
Dis 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
End Date
Mei 31, 2020

Jan 9, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Dis 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
End Date
Sep 6, 2020

Syracuse Academy

Spring 2019 - Syracuse Academy

Syracuse

Sicily

MADE Program CABIN OUT workshop