$close

Penapis

Lihat Hasil

Kursus asas dalam Biokimia 2022

Tahun asas adalah program kursus pengenalan yang direka untuk menyediakan pelajar untuk pendidikan kolej. Ramai pelajar antarabangsa juga memilih untuk mengambil tahun asas untuk membantu mempelajari bahasa dan budaya negara mereka belajar. Apakah tahun asas dalam biokimia? Biokimia adalah kajian terhadap organisma dan fungsi mereka, khususnya proses kimia yang menjadikan fungsi-fungsi ini berla… Baca lebih lanjut

Tahun asas adalah program kursus pengenalan yang direka untuk menyediakan pelajar untuk pendidikan kolej. Ramai pelajar antarabangsa juga memilih untuk mengambil tahun asas untuk membantu mempelajari bahasa dan budaya negara mereka belajar.

Apakah tahun asas dalam biokimia? Biokimia adalah kajian terhadap organisma dan fungsi mereka, khususnya proses kimia yang menjadikan fungsi-fungsi ini berlaku. Tahun asas dalam bidang biokimia kemungkinan besar termasuk kursus persediaan dalam biologi, anatomi, kimia dan matematik. Kursus-kursus ini boleh ditetapkan dalam bilik darjah tradisional atau dalam persekitaran makmal di mana pelajar dapat memperoleh pengalaman makmal praktikal. Pendidikan dalam bidang biokimia boleh membantu mempersiapkan pelajar untuk konsentrasi dalam biologi molekul, bioteknologi, biologi sel dan sains lain.

Kajian biokimia memerlukan pelajar untuk mengasah kemahiran penyelidikan dan analisis mereka. Pelajar biokimia sering menunjukkan kemahiran pemerhatian yang ketat dan tahu bagaimana untuk bekerja secara bebas. Ciri-ciri ini dapat membantu para pelajar memperoleh pekerjaan yang memuaskan dan mendapat gaji yang baik apabila mereka lulus.

Banyak universiti mempunyai tuisyen yang sama untuk tahun asas sebagai kursus tradisional mereka, tetapi setiap institusi berbeza. Untuk maklumat yang lebih terperinci, calon pelajar perlu menyelidik atau menghubungi sekolah untuk kos tuisyen dan spesifikasi lain.

Pelajar dengan pendidikan dalam bidang biokimia boleh meneroka pelbagai pilihan kerjaya mulai dari penyelidikan makmal ke pengajaran. Banyak pelajar biokimia mencari pekerjaan dalam bidang penjagaan kesihatan dan penyelidikan perubatan untuk membantu mencari cara baru dan inovatif untuk memperbaiki kesihatan manusia. Kerjaya lain termasuk bekerja sebagai ahli toksikologi dalam bidang kebajikan alam sekitar atau forensik. Dengan gelaran biokimia, pelajar sering boleh bekerja sebagai ahli kimia penyelidikan dalam pelbagai industri seperti pembuatan makanan atau penyelidikan kanser.

Mengambil tahun asas dalam bidang biokimia sebelum mendaftar dalam program ijazah boleh menjadi pilihan pintar untuk sesetengah pelajar, dan program ini boleh didapati di kebanyakan universiti. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Disyorkan Terkini Tajuk
  • Disyorkan
  • Terkini
  • Tajuk
St. Andrew’s College Cambridge
Cambridge, United Kingdom

FOUNDATION SAINS Kursus ini menggabungkan pengajian dalam Kimia, Biologi dan Matematik. Kelas bahasa Inggeris menyokong ini untuk membantu meningkatkan tahap anda yang bersedi ... +

FOUNDATION SAINS Kursus ini menggabungkan pengajian dalam Kimia, Biologi dan Matematik. Kelas bahasa Inggeris menyokong ini untuk membantu meningkatkan tahap anda yang bersedia untuk melanjutkan pelajaran ke universiti. -
Tahun Penubuhan
English
Kampus