close

Penapis

Lihat Hasil

Kursus asas dalam Pengajian Kosmetologi 2020

Tahun asas adalah program pengenalan yang digunakan sebagai jambatan antara sekolah menengah atau sekolah menengah dan pendidikan tinggi. Program pengajian ini selalunya direka untuk membina kemahiran bahasa dan pembelajaran yang penting sambil memberi tumpuan kepada topik tertentu. Kebanyakan program tahun asas boleh selesai dalam setahun. Apakah tahun asas dalam kosmetologi? Ia adalah program… Baca lebih lanjut

Tahun asas adalah program pengenalan yang digunakan sebagai jambatan antara sekolah menengah atau sekolah menengah dan pendidikan tinggi. Program pengajian ini selalunya direka untuk membina kemahiran bahasa dan pembelajaran yang penting sambil memberi tumpuan kepada topik tertentu. Kebanyakan program tahun asas boleh selesai dalam setahun.

Apakah tahun asas dalam kosmetologi? Ia adalah program persediaan yang direka untuk memperkenalkan pelajar kepada pelbagai rawatan kecantikan. Sesetengah program mungkin memberi tumpuan kepada gaya rambut, kosmetik, waxing atau penjagaan kulit, sementara yang lain memberikan pandangan yang luas pada semua kosmetologi. Setiap universiti mungkin memerlukan pelajarnya mengambil kursus tertentu. Walaupun kurikulum itu boleh berbeza dari sekolah ke sekolah, kursus mungkin termasuk pengenalan kepada industri kecantikan, bagaimana menjadi artis solek, masuk ke dalam tabiat belajar dan notetaking untuk pemula.

Mendapatkan asas dalam kosmetologi boleh menjadikan peringkat lebih mudah. Peserta sering mendapat kemahiran penting, seperti pemikiran kreatif, komunikasi dan perkhidmatan pelanggan. Pelajar boleh menggunakan kebolehan ini untuk memikat pengurus penggajian dan berkaitan dengan orang yang disayangi.

Kos tahun asas boleh berbeza-beza di setiap institusi akademik. Seringkali, harga bergantung kepada perkara, tempoh program dan lokasi sekolah. Dengan menghubungi universiti, pemohon mungkin boleh mendapatkan sebut harga.

Mengambil tahun asas dalam kosmetologi boleh membawa kepada pelbagai peluang kerjaya. Sudah tentu, pelajar mungkin perlu menamatkan lebih banyak pelajaran terlebih dahulu. Ulama sering menggunakan program ini sebagai batu loncatan untuk pensijilan atau ijazah sarjana muda. Sesetengah graduan menjadi pakar hairstyle, pakar manicure dan pedikur, perunding kecantikan, pakar kosmetologi, pengurus salon, pakar lilin dan pengajar kosmetik.

Adakah anda sedang mencari program tahun asas? Banyak sekolah di seluruh dunia menawarkan pendidikan ini dan ada juga kursus dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
The Manchester College
Manchester, United Kingdom

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran kreatif yang diperlukan untuk bekerja dalam industri solekan media.

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran kreatif yang diperlukan untuk bekerja dalam industri solekan media. -
Tahun Penubuhan Undergraduate Pathway
Sepenuh Masa
2 tahun
Ogo 2020
Kampus

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini

Bidang pengajian berkaitan