Filter
Tahun Persediaan
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Tahun persediaan dalam Biologi 2019/2020

Program persediaan tahun, yang diambil antara tamat pengajian dari sekolah menengah dan pendaftaran di kolej boleh membantu menyediakan pelajar untuk kursus peringkat kolej. Program dua semester ini ditawarkan dengan pelbagai jenis tumpuan.

Apakah tahun persediaan dalam Biologi? Pada asasnya, tahun persediaan dalam biologi sering membantu pelajar mempersiapkan diri untuk melanjutkan pelajaran di institut pendidikan tinggi kerana memperkenalkan asas-asas biologi. Mereka yang mempunyai minat dalam bidang sains atau biologi yang berkaitan boleh mendapat manfaat daripada jenis program ini. Kelas mungkin merangkumi kursus peringkat pengenalan dan sarjana dalam bidang biologi, pengajaran, dan makmal.

Mereka yang menyelesaikan tahun persediaan dalam biologi boleh mengukuhkan kemahiran berfikir kritis mereka, keupayaan mereka untuk berkomunikasi dengan jelas dan berkesan, dan bahkan dapat memperbaiki keupayaan mereka untuk berfikir secara analitik. Peluang pembelajaran seperti itu sering membuka pintu untuk pembelajaran selanjutnya dalam bidang berkaitan sains. Ramai yang kini bekerja dalam bidang berkaitan biologi memilih untuk mendaftar dalam program persediaan tahun sebagai cara untuk mengikuti maklumat yang semakin meningkat dalam bidang.

Setiap program persediaan mungkin berbeza-beza kos pengajian, bergantung kepada beberapa faktor. Sebahagian daripadanya termasuk panjang kursus, jenis institusi dan jenis kursus. Bercakap terus ke pejabat kewangan sebuah institusi mengenai kos tuisyen adalah cara paling berkesan untuk mendapatkan jawapan yang jelas.

Tahun persediaan sepanjang tahun dalam biologi mungkin membolehkan pelajar lebih mudah menjembatani masa antara sekolah menengah dan kolej. Mereka yang menyelesaikan kursus sedemikian boleh memilih untuk melanjutkan pelajaran ke ijazah sarjana muda biologi. Ada juga yang memilih kerjaya masa depan sebagai saintis penyelidikan, guru biologi, ahli farmakologi, ahli mikrobiologi, dan pembantu doktor.

Terdapat banyak program persediaan yang ada yang berkaitan dengan bidang biologi. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Biologi

Scuola Leonardo Da Vinci

Universiti Itali Bari, Milan, Pavia, Rome La Sapienza, Rome Tor Vergata dan Seconda Università of Naples kini menawarkan kursus Perubatan dan Pembedahan sarjana yang diaj ... [+]

Ujian Kemasukan Perubatan Antarabangsa - IMAT - Kursus Persediaan dalam Bahasa Inggeris

Ditawarkan oleh sekolah-sekolah kami di Milan dan Rom.

Universiti Itali Bari, Milan, Pavia, Rome La Sapienza, Rome Tor Vergata dan Seconda Università of Naples kini menawarkan kursus Perubatan dan Pembedahan sarjana yang diajar dalam bahasa Inggeris. Untuk mengakses program akademik ini, pemohon harus lulus Ujian Kemasukan Perubatan Antarabangsa IMAT, Ujian Kemasukan rasmi yang dibangunkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Itali (MIUR) dengan kerjasama Perkhidmatan Ujian Pengakuan Penilaian Cambridge (Cambridge Assessment's Admissions Testing Service). Scuola Leonardo Da Vinci menganjurkan Universiti Penyediaan Corse khusus untuk IMAT, yang bertujuan memberikan kemahiran kritis saintifik dan logik kepada semua pelajar asing yang sanggup mencuba IMAT untuk memasuki Fakulti Perubatan Itali.... [-]

Itali Milan Rome
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu