Tahun persediaan dalam Linguistik 2020

Untuk menjadi lebih bersedia untuk memulakan kursus pendidikan tinggi, sesetengah individu boleh membuat keputusan untuk memulakan program persediaan tahun. Program ini boleh membantu menyediakan pelajar untuk kursus peringkat kolej dan dua semester panjang. Ada yang boleh bertanya apa tahun persediaan dalam Linguistik? Kajian ringkas jenis ini akan membantu anda mempelajari lebih lanjut tentang… Baca lebih lanjut

Untuk menjadi lebih bersedia untuk memulakan kursus pendidikan tinggi, sesetengah individu boleh membuat keputusan untuk memulakan program persediaan tahun. Program ini boleh membantu menyediakan pelajar untuk kursus peringkat kolej dan dua semester panjang.

Ada yang boleh bertanya apa tahun persediaan dalam Linguistik? Kajian ringkas jenis ini akan membantu anda mempelajari lebih lanjut tentang sains memahami bahasa yang berbeza. Kerja kursus mungkin termasuk kursus peringkat pengenalan dan sarjana dalam bidang linguistik, serta sintaks dan fonologi. Sesetengah program juga boleh merangkumi kursus prasyarat sarjana lain dalam pelbagai bidang.

Beberapa faedah boleh diperolehi setelah selesai tahun persediaan dalam bidang linguistik. Peningkatan kemahiran berfikir kritis anda mungkin bermanfaat dalam situasi yang berkaitan dengan kerjaya kemudian. Kebolehan penaakulan abstrak dan kemahiran analisis setiap diperlukan untuk kejayaan dalam program pendidikan tinggi. Di samping itu, manfaat yang berkaitan dengan linguistik, seperti meningkatkan kemahiran komunikasi, boleh memberi manfaat kepada kehidupan rumah dan pekerjaan.

Kos mengambil tahun persediaan mungkin bergantung kepada beberapa faktor yang berbeza. Beberapa faktor ini termasuk bahan tempatan dan kos tuisyen, dan kemungkinan adanya bantuan kewangan. Menghubungi memilih sekolah tentang kos adalah cara terbaik untuk mencapai maklumat yang tepat.

Apabila anda telah melengkapkan tahun persediaan dalam Linguistik, anda mungkin bersedia untuk melanjutkan peluang pendidikan tinggi tambahan dalam bidang berkaitan. Pendidikan sedemikian mungkin termasuk mendapatkan ijazah sarjana dalam bidang linguistik atau bahasa asing. Kemungkinan pekerjaan masa depan mungkin termasuk menjadi ahli terapi pertuturan dan bahasa, ahli lexicographer, atau editor-salinan. Program ini juga membolehkan anda meneruskan kerjaya sebagai bahasa Inggeris sebagai guru bahasa asing.

Jika anda berminat dalam bidang linguistik, pertimbangkan untuk mengambil kursus persediaan tahun. Hanya cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Charles University The Institute for Language and Preparatory Studies
Prague, Czech Republic

Dalam kursus persediaan untuk belajar ijazah sarjana muda di Republik Untuk Orang Asing (dalam bidang ilmu bahasa yang mengkaji) yang kami tawarkan

Dalam kursus persediaan untuk belajar ijazah sarjana muda di Republik Untuk Orang Asing (dalam bidang ilmu bahasa yang mengkaji) yang kami tawarkan Baca Ringkas
Tahun Persediaan
12 Sep 2020
Sepenuh masa
15 May 2016
Campus