Tahun persediaan dalam Pendidikan 2020

Apabila pelajar memperolehi diploma sekolah tinggi dan memulakan pengajian, mereka sering beralih kepada program persediaan untuk memulakan pendidikan mereka. Program-program ini menyediakan kursus teras asas dan memperkenalkan bidang pelajar. Program persediaan biasanya setahun atau kurang. Apakah program persediaan dalam pendidikan? Program-program ini direka untuk memperkenalkan para ulama ke… Baca lebih lanjut

Apabila pelajar memperolehi diploma sekolah tinggi dan memulakan pengajian, mereka sering beralih kepada program persediaan untuk memulakan pendidikan mereka. Program-program ini menyediakan kursus teras asas dan memperkenalkan bidang pelajar. Program persediaan biasanya setahun atau kurang.

Apakah program persediaan dalam pendidikan? Program-program ini direka untuk memperkenalkan para ulama kepada pengetahuan dan kemahiran yang mereka perlukan untuk menjadi pendidik masa depan dunia. Program mungkin termasuk kursus asas secara bertulis, komunikasi, psikologi dan ucapan awam, serta kursus tinjauan umum dalam bidang sejarah, sains, matematik dan kesusasteraan. Kursus pendidikan persediaan mungkin melibatkan topik seperti pengurusan kelas, perancangan pengajaran, pembangunan pelajar dan teori pembelajaran.

Program-program ini mula menyediakan profesional masa depan dengan mengajar mereka kemahiran pengurusan masa, yang akan berguna apabila mereka mengimbangi banyak tuntutan kerja pengajaran pertama mereka. Pelajar dapat belajar bagaimana mengenali gaya pembelajaran yang berbeza untuk arahan yang lebih berkesan dan memberikan persembahan yang hebat, yang bukan sahaja dapat membantu mereka mendapatkan pekerjaan dalam pendidikan, tetapi juga cemerlang.

Apabila belanjawan untuk langkah seterusnya dalam pendidikan mereka, individu yang berminat dinasihatkan untuk membandingkan kos sekolah yang mereka sedang mempertimbangkan, kerana kos berbeza-beza oleh kedua-dua negara dan universiti. Jabatan bantuan kewangan universiti yang dipilih mungkin dapat menawarkan bimbingan atau bantuan.

Walaupun banyak jurusan pendidikan mengejar kerjaya pengajaran, terdapat banyak pekerjaan yang menyediakan kursus pendidikan mereka. Mereka yang belajar pendidikan sering mendapati bahawa semangat mereka untuk melihat orang lain berjaya menjadikan mereka sesuai untuk kerjaya dalam kaunseling, seperti kaunselor bimbingan, penasihat kerjaya dan psikologi sekolah. Ramai yang mencari pekerjaan dalam pentadbiran, menjadi pengetua, kaunselor kemasukan atau perekrut. Mereka juga boleh menggunakan kemahiran mengajar mereka sebagai perunding pendidikan atau pengarah kurikulum.

Individu yang berminat boleh bersiap sedia untuk bidang pendidikan di banyak universiti di seluruh dunia atau menerusi pelbagai pilihan program dalam talian. Cari program anda dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Cambridge Centre for Sixth-Form Studies
Cambridge, United Kingdom

Pra-Program di CCSS adalah semua persediaan yang sempurna bulat untuk kajian akademik, serta menjadi pengenalan yang baik untuk hidup pada tingkatan enam kolej bebas di UK ...

Pra-Program di CCSS adalah semua persediaan yang sempurna bulat untuk kajian akademik, serta menjadi pengenalan yang baik untuk hidup pada tingkatan enam kolej bebas di UK ... Baca Ringkas
Tahun Persediaan
01 Aug 2020
Sepenuh masa
Sambilan
English
Campus