close

Penapis

Lihat Hasil

Tahun persediaan dalam Sastera 2020

Tahun persediaan adalah satu jenis program yang direka untuk membantu anda bersiap untuk memasuki institusi pengajian tinggi, seperti kolej atau universiti. Kursus pengajian ini boleh ditawarkan dalam pelbagai bidang. Anda mungkin bertanya apakah tahun persediaan dalam kesusasteraan? Pendidikan semacam ini bertujuan untuk membantu anda belajar menganalisa dan menghargai kerja-kerja bertulis, sep… Baca lebih lanjut

Tahun persediaan adalah satu jenis program yang direka untuk membantu anda bersiap untuk memasuki institusi pengajian tinggi, seperti kolej atau universiti. Kursus pengajian ini boleh ditawarkan dalam pelbagai bidang.

Anda mungkin bertanya apakah tahun persediaan dalam kesusasteraan? Pendidikan semacam ini bertujuan untuk membantu anda belajar menganalisa dan menghargai kerja-kerja bertulis, seperti drama, novel, cerita pendek, esei, puisi, dan banyak lagi. Satu program dalam kesusasteraan boleh meliputi topik-topik seperti kisah sastera, sejarah, falsafah, atau budaya. Sesetengah program mungkin memberi tumpuan kepada kawasan atau penulis tertentu, sementara yang lain lebih umum.

Tahun persediaan dalam kesusasteraan boleh melengkapi anda dengan pelbagai faedah, termasuk pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam program pendidikan tinggi. Kemampuan lain yang mungkin anda dapat mempertajam termasuk pemikiran kritis, retorik, dan analisis.

Jika anda tertanya-tanya tentang kos penuh tahun persediaan, maka anda harus sedar bahawa harga akan berubah dari keadaan ke keadaan. Faktor-faktor yang berkaitan termasuk ketersediaan bantuan kewangan serta kos tuisyen dan bahan. Pastikan anda menghubungi pejabat kewangan sekolah pilihan anda untuk mendapatkan maklumat yang tepat dan terkini.

Dengan pendidikan dalam kesusasteraan, anda boleh mengejar beberapa kerjaya yang berbeza. Anda boleh menjadi seorang penulis, mencipta segala sesuatu dari artikel ke puisi ke skrip ke cerita, atau anda boleh menjadi guru bahasa dan kesusasteraan. Anda boleh mengejar pekerjaan sebagai seorang penganalisis, pengkritik, atau ahli sejarah, atau terus bekerja dalam industri penerbitan. Pekerjaan juga boleh didapati dalam komunikasi atau media. Selepas melengkapkan tahun persediaan, anda mungkin bersedia untuk melanjutkan pendidikan tinggi tambahan.

Sekiranya anda berminat dalam salah satu program ini, bermula dengan mudah. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Divan International
Amman , Jordan

NCUK telah menubuhkan satu tahun asas bagi pelajar antarabangsa dari seluruh dunia untuk berkelayakan untuk belajar Ijazah Sarjana Muda di 17 universiti di UK dan 27 di seluru ... +

NCUK telah menubuhkan satu tahun asas bagi pelajar antarabangsa dari seluruh dunia untuk berkelayakan untuk belajar Ijazah Sarjana Muda di 17 universiti di UK dan 27 di seluruh dunia. IFY direka untuk semua aliran akademik: Sains, Sastera dan Perniagaan, atas pilihan dan keinginan pelajar. IELTS, TOEFL atau Gred pencapaian khusus kata laluan diperlukan. -
Tahun Penubuhan
Separuh masa
English
Okt 2020
01 Okt 2020
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini