Tahun persediaan dalam Sastera 2020

Tahun persediaan adalah satu jenis program yang direka untuk membantu anda bersiap untuk memasuki institusi pengajian tinggi, seperti kolej atau universiti. Kursus pengajian ini boleh ditawarkan dalam pelbagai bidang. Anda mungkin bertanya apakah tahun persediaan dalam kesusasteraan? Pendidikan semacam ini bertujuan untuk membantu anda belajar menganalisa dan menghargai kerja-kerja bertulis, sep… Baca lebih lanjut

Tahun persediaan adalah satu jenis program yang direka untuk membantu anda bersiap untuk memasuki institusi pengajian tinggi, seperti kolej atau universiti. Kursus pengajian ini boleh ditawarkan dalam pelbagai bidang.

Anda mungkin bertanya apakah tahun persediaan dalam kesusasteraan? Pendidikan semacam ini bertujuan untuk membantu anda belajar menganalisa dan menghargai kerja-kerja bertulis, seperti drama, novel, cerita pendek, esei, puisi, dan banyak lagi. Satu program dalam kesusasteraan boleh meliputi topik-topik seperti kisah sastera, sejarah, falsafah, atau budaya. Sesetengah program mungkin memberi tumpuan kepada kawasan atau penulis tertentu, sementara yang lain lebih umum.

Tahun persediaan dalam kesusasteraan boleh melengkapi anda dengan pelbagai faedah, termasuk pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam program pendidikan tinggi. Kemampuan lain yang mungkin anda dapat mempertajam termasuk pemikiran kritis, retorik, dan analisis.

Jika anda tertanya-tanya tentang kos penuh tahun persediaan, maka anda harus sedar bahawa harga akan berubah dari keadaan ke keadaan. Faktor-faktor yang berkaitan termasuk ketersediaan bantuan kewangan serta kos tuisyen dan bahan. Pastikan anda menghubungi pejabat kewangan sekolah pilihan anda untuk mendapatkan maklumat yang tepat dan terkini.

Dengan pendidikan dalam kesusasteraan, anda boleh mengejar beberapa kerjaya yang berbeza. Anda boleh menjadi seorang penulis, mencipta segala sesuatu dari artikel ke puisi ke skrip ke cerita, atau anda boleh menjadi guru bahasa dan kesusasteraan. Anda boleh mengejar pekerjaan sebagai seorang penganalisis, pengkritik, atau ahli sejarah, atau terus bekerja dalam industri penerbitan. Pekerjaan juga boleh didapati dalam komunikasi atau media. Selepas melengkapkan tahun persediaan, anda mungkin bersedia untuk melanjutkan pendidikan tinggi tambahan.

Sekiranya anda berminat dalam salah satu program ini, bermula dengan mudah. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Charles University The Institute for Language and Preparatory Studies
Prague, Czech Republic

Dalam kursus persediaan untuk belajar ijazah sarjana muda di Republik Untuk Orang Asing (dalam bidang ilmu bahasa yang mengkaji) yang kami tawarkan

Dalam kursus persediaan untuk belajar ijazah sarjana muda di Republik Untuk Orang Asing (dalam bidang ilmu bahasa yang mengkaji) yang kami tawarkan Baca Ringkas
Tahun Persediaan
12 Sep 2020
Sepenuh masa
15 May 2016
Campus