Tahun persediaan dalam Pengajian Seni Bina 2020

Program persediaan menawarkan peluang kepada pelajar untuk masuk ke dalam kebiasaan belajar universiti sebelum mengkaji kursus utama peringkat utama mereka. Kebanyakan program persediaan bertahan kira-kira satu tahun dan meliputi kedua-dua topik yang luas dan khusus minat. Apakah program persediaan dalam kajian seni bina? Senibina adalah kajian struktur dan ruang. Pengenalan yang tepat kepada du… Baca lebih lanjut

Program persediaan menawarkan peluang kepada pelajar untuk masuk ke dalam kebiasaan belajar universiti sebelum mengkaji kursus utama peringkat utama mereka. Kebanyakan program persediaan bertahan kira-kira satu tahun dan meliputi kedua-dua topik yang luas dan khusus minat.

Apakah program persediaan dalam kajian seni bina? Senibina adalah kajian struktur dan ruang. Pengenalan yang tepat kepada dunia seni bina pada asasnya merupakan pengenalan kepada dunia itu sendiri. Seni, sejarah, sains, falsafah, kesusasteraan dan agama semuanya memainkan peranan dalam reka bentuk dan bentuk bangunan yang diambil. Program persediaan dalam bidang senibina juga mungkin termasuk kursus dalam lukisan dan matematik teknikal, khususnya geometri.

Program persediaan dalam kajian seni bina membantu para ulama belajar untuk melihat dunia melalui lensa pembina, dan dapat meningkatkan kreativitas artistik mereka. Kemahiran ini boleh membantu mereka menonjol di kalangan rakan sebaya apabila mereka bersaing untuk merangka struktur baru. Program ini juga direka untuk memberi pelajar pengetahuan yang diperlukan untuk melanjutkan kerjaya mereka dalam seni bina.

Program persediaan ditawarkan di banyak universiti di seluruh dunia. Kursus-kursus yang diambil semasa program-program ini cenderung berada dalam jarak harga yang sama dengan kursus-kursus lain di universiti di mana ia diambil.

Pelajar-pelajar kajian seni bina sering meneruskan kerjaya yang berkaitan dengan penciptaan dan pemeliharaan pelbagai struktur dalam kedua-dua lokasi bandar dan luar bandar. Menjadi arkitek atau pemilik firma seni bina adalah laluan kerjaya biasa untuk graduan. Peserta program boleh membuat keputusan untuk meneruskan kerja dalam pemeliharaan sejarah, melindungi struktur yang menceritakan kisah kemanusiaan. Ada yang menjadi arkitek lanskap, memfokuskan diri kepada kawasan sekitar bangunan. Orang lain boleh memilih untuk mengambil laluan rekabentuk makro dan menjadi perancang bandar.

Terdapat banyak universiti di seluruh dunia yang menawarkan program persediaan dalam kajian seni bina. Pelajar yang memerlukan program yang fleksibel yang memenuhi jadual kerja atau keluarga mereka boleh mendapat manfaat daripada program dalam talian. Cari program anda dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Charles University The Institute for Language and Preparatory Studies
Prague, Czech Republic

Adakah pembohongan bakat seni dalam diri anda? Adakah anda bermimpi untuk menjadi seorang arkitek? Mendaftar untuk salah satu daripada kursus persediaan kami untuk kajian seni ... Baca lebih lanjut

Adakah pembohongan bakat seni dalam diri anda? Adakah anda bermimpi untuk menjadi seorang arkitek? Mendaftar untuk salah satu daripada kursus persediaan kami untuk kajian seni pada kami Baca Ringkas
Tahun Persediaan
12 Sep 2020
Sepenuh masa
15 May 2016
Campus