Tahun Yayasan Asas Sains

Umum

Penerangan Program

Akses Dijamin untuk Beribu-ribu Gelaran Universiti

Universiti di seluruh dunia dan UK NARIC (Pusat Pengiktirafan Kebangsaan) secara rasmi mengiktiraf Tahun Asas Yayasan Antarabangsa NCUK sebagai tahap setanding dengan GCE A Level; Sekolah Menengah Australia (SSCE); Sekolah Menengah Amerika (AP); dan kelayakan sekolah menengah Hong Kong (HKDSE).

Mengenai

Divan International boleh dikatakan pertukaran budaya, pendidikan, latihan, dan organisasi pelancongan yang terkemuka, yang terkenal dengan perkhidmatannya yang sempurna untuk golongan muda dari negara-negara Arab dan seluruh dunia.

Matlamat dan misi kami selalu, dan tetap, untuk meningkatkan pemahaman global dengan membina dan memperkuat kemahiran komunikasi di kalangan graduan kami dengan rakan berbahasa Inggeris di seluruh dunia untuk meringankan peluang pekerjaan mereka. Kami percaya idea untuk membuat lulusan universiti boleh bekerja sama ada mereka mempunyai rakan kongsi bahasa Inggeris atau tidak, sebab itulah kami bangga untuk menyokong program kerja, belajar dan perjalanan di luar negeri sebagai sekeping penting dalam pendidikan yang bulat

Berkolaborasi dengan NCUK, yang merupakan konsorsium universiti terkemuka di UK, yang didedikasikan untuk memberikan penerimaan pelajar internasional di salah satu universitas mitra mereka dan mendapat akses ke universitas di seluruh dunia.

Sejak tahun 1987, NCUK telah meluaskan empat benua dan menarik pelajar dari lebih 100 negara setiap tahun. Sejak itu, mereka telah membantu lebih daripada 30,000 anak muda untuk mendapatkan tempat di salah satu rakan universiti mereka.

NCUK telah menubuhkan satu tahun asas untuk pelajar antarabangsa dari seluruh dunia untuk berkelayakan untuk belajar Ijazah Sarjana Muda di 16 universiti di UK dan 27 di seluruh dunia. IFY direka untuk semua aliran akademik: Sains, Kejuruteraan dan Perniagaan, atas pilihan dan keinginan pelajar. IELTS, TOEFL atau Gred pencapaian khusus kata laluan diperlukan.

Lokasi Pengajian:

IFY akan diadakan di Jordan untuk semua pelajar Timur Tengah di Luminus Technical University College, dan di bawah pengawasan Divan International .

120309_InternationalFoundationYearinEngineering04.jpg

120310_InternationalFoundationYearinEngineering05.jpg

Faedah Tahun Asas Antarabangsa di Jordan:

 • IFY membantu pelajar untuk merapatkan jurang antara kelayakan semasa mereka dan memulakan ijazah pertama tahun pertama mereka.
 • IFY membantu pelajar berjaya apabila mereka berada di UK.

Senarai Universiti Rakan Kongsi NCUK:

UK

120221_Picture2.png

Sains Modul IFY

 • Biologi Kimia Matematik untuk (Sains) EAP (Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik)

Mengapa Mendaftar di IFY untuk Kejuruteraan di Jordan sebelum Memilih Destinasi Akademik anda:

Tahun Asas Antarabangsa (IFY) = Jika anda menamatkan sekolah menengah di luar sistem pendidikan Inggeris, atau dalam bahasa lain selain Bahasa Inggeris, anda biasanya perlu menyelesaikan kelayakan asas sebelum memohon kepada universiti. Tahun Yayasan Antarabangsa NCUK diterima secara meluas di universiti di UK

 • IFY akan menjimatkan pelajar daripada kos sara hidup sepanjang tahun kerana mereka dua kali lebih tinggi daripada tuisyen universiti.
 • Tidak perlu mendaftarkan diri ke salah satu program ini sebelum pendidikan tinggi yang dimaksudkan (SAT
 • IFY di Kolej Teknikal Universiti Luminus akan menyediakan pelajar dengan suasana yang sangat baik; menjadi yang pertama memperkenalkan program sedemikian.
 • Rakan-rakan NCUK adalah antara universiti terkemuka di peringkat antarabangsa, dan kos belajar adalah berpatutan untuk semua orang.
 • 99% pelajar NCUK mendapat visa mereka yang diluluskan oleh UKVI apabila memohon kepada Universiti-universiti Terjamin NCUK.
 • Pelajar yang mempunyai gred tinggi dalam IFY akan berpeluang memohon biasiswa yang berubah-ubah di universiti-universiti tersebut.
 • IFY melayakkan pelajar dengan kemahiran berbahasa Inggeris, pendidikan dan budaya yang mereka perlukan semasa belajar di luar negara.
 • IFY membolehkan pelajar memilih mana-mana laluan kerjaya utama yang mereka kehendaki di kalangan beribu-ribu orang yang ada.

Keperluan:

 • Pemohon mestilah berusia 17 tahun pada permulaan IFY.
 • Penguasaan Bahasa Inggeris.
 • Lulus Peperiksaan ke-12. (Berdasarkan Sekatan Pendidikan Tinggi).
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Divan International came into existence 18 years ago. It is an accredited and licensed platform that is arguably the best leading cultural exchange, educational, training, and travel organization, wid ... Baca lebih lanjut

Divan International came into existence 18 years ago. It is an accredited and licensed platform that is arguably the best leading cultural exchange, educational, training, and travel organization, widely known for its impeccable service for young people from the Arab countries and the whole world as well. Baca Ringkas
Amman , Dubai , Manama , Kuwait City , Beirut , Muscat , Doha , Riyadh + 7 Lagi Kurang