Baca keterangan rasmi

Gambaran keseluruhan

SIST menyediakan Tahun Asas yang berorientasikan kepada pelajar yang masih menghadapi kesukaran menguasai bahasa Inggeris. Program untuk tahun asas tidak terhad untuk mengajar bahasa, tetapi ia bertujuan untuk membolehkan pelajar mempelajari semua alat yang diperlukan untuk menjalankan penyelidikan akademik dan bagaimana untuk menyampaikan persembahan profesional. Selain menguasai bahasa Inggeris, para pelajar akan mempelajari semua alat perniagaan yang akan mempersiapkan mereka untuk mengakses tahap 1 dengan keyakinan.

Penerangan Program

SIST telah merumuskan satu tahun persediaan untuk pemula dalam bahasa Inggeris.

Tahun Asas akan membolehkan para pelajar membina asas yang mantap melalui program latihan yang intensif dan dipercepat, yang dibuat bersempena dengan Majlis British.

Tujuan utama Tahun Asas adalah untuk menyediakan pelajar sepenuhnya untuk mengikuti program Sarjana Muda.

Pelajar akan mendapat kemahiran yang diperlukan untuk berdikari, dalam persekitaran berbahasa Inggeris.

Struktur Kursus / Penilaian

Tahun akademik terdiri daripada 3 istilah yang meliputi 30 minggu. Semua pelajar mesti mengambil ujian penempatan (ujian penempatan dalam talian 200MAD) untuk memastikan tahap Bahasa Inggeris mereka. Dalam setiap penggal, akan ada penilaian berterusan dan pada akhir setiap penggal, akan ada peperiksaan.

Kakitangan dan Peralatan

Kakitangan Tahun Asas

Untuk program Tahun Asas, kami bekerja bersempena dengan Majlis British, yang mempunyai kakitangan yang berkelayakan dan profesional dengan pengalaman yang cukup dalam mengajar Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing.

Untuk modul lain program ini, kami menggunakan guru yang berkelayakan yang menyediakan kursus berkualiti tinggi dan menggunakan kaedah moden dan bahan terkini. Kakitangan memberi perhatian kepada keperluan individu, menyediakan pelajar dengan sokongan di semua peringkat.

Peralatan

Oleh kerana program Tahun Asing ditawarkan dengan persetujuan dengan British Council, pelbagai peralatan bahasa tersedia untuk pelajar kami. Ini termasuk yang berikut:

  • Pusat Multimedia dan kawasan pengajian.
  • Peralatan dan bahan, termasuk CD-ROM video dan audio.
  • Kawasan rangkaian dengan komputer.

Pelajar juga akan digalakkan terlibat dalam pelbagai aktiviti kokurikulum dan sosial.

Kurikulum

TERMA PERTAMA

  • Kuliah 1.1 Istilah pertama memberi tumpuan terutamanya kepada empat komponen pembelajaran bahasa Inggeris: membaca, menulis, mendengar dan bercakap. Membangunkan kemahiran ini akan memberi anda tahap bahasa Inggeris yang perlu untuk berjaya di SIST. Oleh itu, setiap pelajar akan dapat terus ke separuh kedua tahun akademik.

JANGKA PENDEK

  • Kuliah 2.1 Sepanjang tempoh ini, kelas bahasa Inggeris akan menumpukan perhatian kepada kemahiran belajar untuk meningkatkan keupayaan pelajar untuk mengambil nota, memberikan persembahan, menggunakan kemampuan analisis dan kritikal, dan menghadiri persidangan. Pelajar akan dilengkapi dengan kelayakan yang diperlukan untuk pembangunan kemahiran belajar bebas.

JANGKA KETIGA

  • Kuliah 3.1 Pada pelajar akhir akan mengkaji semula 2 istilah terakhir. SIST menawarkan kursus tambahan dalam kemahiran Penulisan Akademik (untuk mempersiapkan anda untuk kemajuan anda ke dalam kursus Sarjana Muda), dan juga Pembangunan Peribadi, yang memberikan pelajar kami kemahiran tambahan seperti pengurusan masa dan organisasi.
Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini November 9, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
51,000
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Dis 21, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Dis 21, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Dis 21, 2019
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Dis 21, 2019
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Dis 21, 2019
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Dis 21, 2019