Bunyi Tectonics Bengkel Athens

Ruang bawah menganjurkan konvensyen antarabangsa silang budaya, bengkel dan projek kerjasama untuk menangani dan mengukuhkan titik persilangan antara bidang kreatif. Tahun ini, Space Under berjalan bengkel antara disiplin yang 1 di bawah Bunyi tajuk
Tektonik, menjemput pakar-pakar yang berbeza dari pelbagai latar belakang profesional untuk bekerjasama. Bengkel ini akan diadakan di The Hellenic College British, Athens, Greece.

Kajian ini akan memberi tumpuan kepada hubungan antara seni suara dan seni bina; bagaimana kita boleh mentakrifkan semula sempadan seni bina, menggunakan bunyi sebagai medium untuk mengenal pasti ruang awam dan swasta, estetika dan tindakan seni bina. Kota Athens mempunyai ruang awam sangat lengai yang gagal untuk menjadi satu sistem berfungsi komunikasi dan rangkaian untuk penduduknya.Dari 17-24 November 2013, bengkel ini akan meneroka potensi
mengaktifkan ruang awam melalui pengukuhan keupayaan kerjasama penduduk tetapi juga cara untuk mentakrifkan semula persepsi ruang kami melalui persekitaran visual dan akustik kami.

Bengkel ini akan memberikan peserta peluang untuk meneroka cara-cara yang berbeza untuk berurusan dengan bunyi sebagai alat analisis melalui cadangan eksperimen. Baru, mudah dan berpatutan
teknologi menghasilkan persekitaran interaktif berasaskan komputer, baru-baru ini menjadi titik minat dalam pelbagai bidang dan lebih-lebih lagi dalam bidang seni bina. Oleh itu, kita akan dapat
bekerja pada kaedah bagaimana untuk tindak balas kepada teknologi seperti alat-alat untuk menyambung amalan yang berbeza, yang boleh membolehkan penghantaran skala bandar dengan skala yang pembinaan interaktif.


Ciri-ciri utama Bengkel

- Kerjasama dengan kumpulan terkenal artis dan arkitek dari Sepanyol, Inggeris, Amerika Syarikat dan Greece.

- Peserta akan menyertai suasana pembelajaran yang aktif, yang membolehkan satu-sama-satu pengajaran, seminar dan perbincangan.

- Kuliah dan meja bulat menawarkan pelbagai pendekatan yang berbeza ke arah pengeluaran antara disiplin.

- Pembentangan teknik reka bentuk dan metodologi menggalakkan pemikiran kritikal melalui ceramah-ceramah dan bengkel studio.

- Analisis pada perkakasan dan perisian seperti pemprosesan, Arduino, pelanggar super dan rakaman lapangan.

- Analisis model kinetik sebagai struktur dengan ciri-ciri interaktif.

- Seorang model kerjasama dan pendidikan, yang menggalakkan latihan teori berasaskan penyelidikan, reka bentuk interaktif dan 1: 1 pembinaan.

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date