Read the Official Description

Apa? Fokus Interactive Media melatih para pelajarnya dalam konsepsi, pengeluaran dan reka bentuk artistik aplikasi interaktif seperti permainan, aplikasi atau pemasangan media. Pengeluar Transmedia / Permainan mengawal pengeluaran di semua platform media: mereka menguruskan pasukan, menguruskan belanjawan dan memegang tampuk sepanjang fasa keseluruhan projek - dari konsep untuk merealisasikan penilaian pada perayaan.

Mengapa? Para pelajar Media Interaktif di Institut Animasi bekerja dalam pasukan interdisipliner dan projek transmedia. Selama bertahun-tahun, mereka telah merekabentuk permainan, aplikasi, pemasangan media dan antara muka yang memenangi anugerah. Para graduan program pengajian sering menubuhkan studio yang berjaya mereka sendiri, contohnya dalam bidang permainan atau perundingan media dan reka bentuk media. Sama juga, mereka mendapati tempat mereka dalam syarikat-syarikat media terkenal di peringkat antarabangsa, kerana walaupun dalam pelajaran mereka, mereka dijaga oleh para pakar dari industri dan membuat banyak kenalan. Produser transmedia / permainan prospektif mewakili projek mereka terutama sekali pada perayaan dan pameran perdagangan dan dengan demikian belajar dengan cepat untuk melayari landskap media nasional dan antarabangsa. Bonus lain: tidak ada yuran pengajian untuk kajian.

Bila? Pada masa ini, Sekretariat Pelajar Filmakademie Baden-Württemberg menerima permohonan untuk program pascasiswazah dua tahun Transmedia / Permainan Pengeluar, tarikh akhir permohonan untuk semester musim sejuk 2015/16 adalah 15 Ogos .

Who? Pemohon untuk program pengajian dua tahun Transmedia / Permainan Pengeluaran mestilah menyelesaikan ijazah pertamanya, contohnya dalam bidang media, komunikasi atau ekonomi. Sebagai alternatif, pemohon boleh membuktikan kelayakan mereka melalui sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman profesional dalam pengeluaran filem dan media atau, dalam kes kesesuaian tertentu, melalui sampel kerja.

Bagaimana? Di http://www.animationsinstitut.de/studium/interaktive-medien/ anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat tentang kajian, terdapat juga pautan ke aplikasi tersebut. Fokus utama kursus ini juga menawarkan maklumat yang berguna: http://interaktive-medien.animationsinstitut.de/de.

Program taught in:
English
Jerman

See 2 more programs offered by Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction at the Filmakademie Baden-Wuerttemberg »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
Free
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019