Read the Official Description

Gambaran keseluruhan kursus

 • 8 Julai - 21 Julai 2018
 • 22 Julai - 4 Ogos 2018
 • 5 Ogos - 18 Ogos 2018
 • Kediaman di kolej Universiti Central of Cambridge
 • Kelas yang direka dan diajar oleh tutor Universiti
 • Pelbagai bengkel kemahiran yang dirancang dengan teliti
 • Universiti khusus dan nasihat khusus mata pelajaran
 • Termasuk semua lawatan dan ekstrakurikulum
 • Pelbagai peserta antarabangsa
 • Penilaian Peserta
 • Sijil penyertaan

Ringkasan

Cambridge Immerse adalah pengalaman pendidikan perumahan dua minggu yang unik dengan kurikulum yang pelbagai dan memperkayakan, yang direka dan diajarkan oleh tutor Cambridge University dan Oxford University. Tutorial dan seminar diajarkan oleh pakar dalam persekitaran pembelajaran yang optimum yang merangsang siasatan akademik; namun jadual yang dirancang dengan teliti memastikan bahawa program ini tidak hanya memenuhi keperluan akademik para peserta, tetapi juga memberikan wawasan unik ke bandar universiti melalui banyak kegiatan kurikulum. Kursus Cambridge Immerse Law adalah kedua-duanya mencabar dan menarik, dengan pelajar belajar dalam kumpulan kecil untuk memastikan keperluan setiap pelajar ditangani. Pelajar diajar topik peringkat universiti dengan cara yang mudah didekati dan mudah difahami. Kursus Cambridge Immerse Law adalah sempurna bagi mereka yang menganggap Undang-Undang atau Hukum di peringkat universiti dan tidak mempunyai pengalaman akademik formal Undang-undang. Di samping menyediakan pelajar dengan landasan dalam prinsip teori dan praktikal utama, kursus ini memberi tumpuan kepada kemahiran tertentu yang penting dalam kajian Undang-undang di universiti, termasuk keupayaan untuk membentuk hujah-hujah yang logik dan koheren, dan ciri-ciri berkesan perbahasan. Di samping itu, program Undang-undang memberikan pandangan tentang kerangka teoretikal bidang utama undang-undang, termasuk undang-undang jenayah, undang-undang antarabangsa dan undang-undang korporat, serta meneroka kes-kes yang menarik dan perkembangan yang ketara dalam setiap bidang. Sila ambil perhatian bahawa tidak ada pengetahuan atau pengalaman terlebih dahulu dari Undang-undang / Perundangan yang diperlukan atau dipertimbangkan.

Contoh 1: Pengenalan kepada Undang-undang Perlembagaan

Topik ini diajarkan kerana undang-undang perlembagaan adalah modul tahun pertama teras dalam ijazah undang-undang sarjana muda di England dan Wales. Pemahaman tentang bidang ini juga dianggap memberi peserta pengetahuan tentang bagaimana institusi Negara beroperasi di UK dan dengan itu untuk meningkatkan pemahaman yang lebih luas mengenai proses demokrasi. Kelas pagi akan memperkenalkan pelbagai kepingan perlembagaan yang ada sekarang di UK dan prinsip utama yang membimbing operasi mereka seperti kedaulatan parlimen, pemisahan kuasa dan kedaulatan undang-undang. Ia kemudiannya akan menimbangkan hubungan undang-undang yang ada di antara UK dan Kesatuan Eropah dan juga antara UK dan struktur perlembagaannya yang telah beralih sekarang di Scotland, Wales dan di Ireland Utara masing-masing. Kelas petang akan mengundang peserta untuk secara kritis mempertimbangkan pelbagai isu yang dibangkitkan di atas. Isu yang dianalisis akan merangkumi sejauh mana UK sedang membangunkan struktur yang lebih persekutuan dan sejauh mana doktrin kedaulatan parlimen masih beroperasi. Untuk membantu analisis sedemikian, para peserta akan diminta membincangkan satu siri soalan gaya berasaskan masalah dan esei dengan kedua-dua tutor dan ahli kelas lain.

Contoh 2: Undang-undang Hak Asasi Manusia

Walaupun undang-undang hak asasi manusia bukanlah modul inti dalam ijazah sarjana muda di England dan Wales, ia diajar mengenai program ini kerana topik itu merupakan bahagian penting dalam modul undang-undang perlembagaan dan juga semakin penting di semua bidang lain yang diberikan kemasukan Akta Hak Asasi Manusia 1998 pada 2 Oktober 2000. Tahap perlindungan hak tersebut juga merupakan isu politik yang sangat kontroversi. Kelas pagi akan memperkenalkan pelbagai elemen perlindungan hak asasi manusia yang kini wujud di UK, iaitu undang-undang biasa, Konvensyen Hak Asasi Manusia Eropah dan Akta Hak Asasi Manusia 1998. Peserta akan digalakkan untuk mempertimbangkan skop undang-undang itu juga kerana hak substansif dilindungi. Kelas ini akan disimpulkan dengan mempertimbangkan bagaimana pelbagai hak yang dilindungi oleh HRA 1998 telah diberikan kesan oleh Mahkamah. Hak-hak yang dianalisis termasuk Art 2 yang melindungi hak hidup, Art 3 yang melarang penyiksaan dan perlakuan tidak berperikemanusiaan dan menghina, Art 8 yang melindungi hak untuk menghormati kehidupan rumah dan keluarga dan Art 10 yang melindungi hak kebebasan bersuara. Kelas petang akan mengundang peserta untuk secara kritis mempertimbangkan pelbagai isu yang dibangkitkan di atas. Isu-isu yang dianalisis akan merangkumi bagaimana hak-hak yang berbeza diberikan kesan oleh Mahkamah dan sama ada terdapat sebarang jurang dalam perlindungan hak asasi manusia dalam bidang kuasa ini. Untuk membantu analisis sedemikian, para peserta akan diminta membincangkan satu siri soalan gaya berasaskan masalah dan esei dengan kedua-dua tutor dan ahli kelas lain.

Contoh 3: Undang-undang Antarabangsa

Pada para peserta kelas pagi akan mempertimbangkan pelbagai isu yang berbeza mengenai undang-undang antarabangsa termasuk perkembangan sejarahnya, institusi utamanya, kuasa institusi dan instrumen undang-undang yang ada. Kelas pagi akan disimpulkan dengan menganalisis hubungan antara sistem undang-undang antarabangsa dan nasional berkenaan dengan pelbagai Negara yang berbeza seperti UK, Australia dan Amerika Syarikat. Kelas petang akan mengundang peserta untuk secara kritis mempertimbangkan pelbagai isu yang dibangkitkan di atas. Isu-isu yang akan dianalisis termasuk sejauh mana perintah undang-undang antarabangsa mengandungi struktur undang-undang yang sama dengan perintah undang-undang negara dan sama ada undang-undang antarabangsa sebenarnya undang-undang sama sekali. Untuk membantu analisis sedemikian, para peserta akan diminta membincangkan satu siri soalan gaya berasaskan masalah dan esei dengan kedua-dua tutor dan ahli kelas lain. Soalan-soalan ini akan diedarkan terlebih dahulu.

Lawatan ke Mahkamah Majistret Cambridge

Salah satu lawatan yang disusun untuk peserta yang memilih untuk belajar Undang-undang adalah lawatan ke Mahkamah Majistret Cambridge atau Cambridge Crown Court. Anda akan berpeluang mengalami pengalaman advokasi dan sisi praktik undang-undang, yang melengkapi mengkaji subjek sebagai disiplin akademik. Anda juga akan dapat mengamati para barbar yang membentangkan hujah-hujah undang-undang, dan untuk mendapatkan gambaran tentang apa yang ingin dikatakan di mahkamah. Berikutan ini, tutor akan menjalankan bengkel peperiksaan silang. Selepas tempoh pengajaran mengenai subjek, setiap peserta akan mempunyai peluang untuk mengamalkan silang silang saksi dan dengan itu untuk mengembangkan kemahiran mereka dalam bidang ini. Dalam setiap kes, pelajar akan menerima maklum balas yang membina mengenai kerja mereka.

Penyediaan LNAT

LNAT adalah ujian bakat yang digunakan oleh universiti terkemuka di United Kingdom untuk membezakan antara calon teratas. Universiti ini termasuk UCL, Oxford, Nottingham, King's College London, Glasgow, Durham, Bristol dan Birmingham. Ujian ini terdiri daripada penilaian keupayaan penalaran logik dan pemahaman bacaan, dan persiapan untuk ujian ini menjadi semakin penting. Bengkel LNAT membantu pelajar meningkatkan skor LNAT mereka dengan meneroka keperluan ujian, memeriksa soalan sampel dan mengamalkannya di bawah keadaan peperiksaan supaya apabila peserta mengambil ujian, mereka akan terbiasa dengan keperluan.Menghadiri Cambridge Immerse telah mengajar saya pelajaran yang tidak ternilai yang melangkaui kerangka pembelajaran bilik darjah. Saya merasakan bahawa selepas dua minggu saya telah membangunkan kedua-dua intelektual dan sebagai seorang individu secara umum, hasil daripada pengajaran pesat dan kumpulan rakan sebaya yang saya bermotivasi dengan hebat. - Sophie, United Kingdom

Program taught in:
English
Cambridge Immerse

See 13 more programs offered by Cambridge Immerse »

This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
4,295 GBP
By locations
By date
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date

Law

Cambridge Immerse

People I Met

People I Met